Любовта наистина води до напълняване

Published by burn on

Широко разпространени са слуховете, според които любовната връзка се отразява неблагоприятно на талията. Тези твърдения вече са потвърдени и отстрана на изследователи.

По време на ново проучване се установява, че хората, които имат връзка, напълняват с близо 2 кг, тъй като редовно заменят салатата с пържола и червено вино. Изследователи успокояват, че пиковата повратна точка не се случва по време на „медения месец“- в началото на любовта.

Повече от половината участници в проучването съобщават, че наддават килограми три години след като се събират със своята половинка. В този период те вече се намират в т. нар. „комфортна зона“.

При едва 18% от двойките се наблюдава значително натрупване на килограми в периода на разгара на любовта. Средно се напълняването е с около 2 кг за една година.

От данните на проучването става ясно още, че при две трети от двойките – 62%, при които има напълняване, излишните килограми засягат и двамата партньори. Най-често това се дължи на „присвояване“ на лошите навици един от друг.

Изследователите поясняват, че жените са тези, които оказват по-силно влияние върху натрупването на килограми в двойката.

Малко повече от половината анкетирани жени съобщават, че наддаването на килограми при тях е причина и за напълняване на половинката им. Според едва 28% от мъжете тяхното надебеляване провокира и жената до тях също да качи излишни килограми.

Установява се още, че много двойки, които напълняват заедно, също така и отслабват заедно. Повече от половината участници – 56%, съобщават, че заедно се подлагат на диета за редуциране на теглото, като това най-често се случва в началото на новата година. За 61% този процес е по-лесен, когато преминават през него със своя партньор.

Резултатите на проучването са изведени на база на участие на 1000 души, допълват още от DailyMail.

Източник: DailyMail.