Китайски начин разкрива какво ви боли….

Published by burn on

С помощта на напътствията на китайски лекар сами може да разберете, кой орган не работи.

Лекар в китайската медицина първо ще ви попита в коя част на деня се появяват някои нарушения в организма. Според това ще знае в коя част на тялото се намира здравния проблем.

Китайският биологичен часовник показва интервалите според които енергията циркулира през частите на тялото, а на всеки 2 часа, енергията е най-силната в определена част от тялото.

Тогава функциите на тази част от тялото са най-добрите и ако има някакъв проблем, симптомите в този период ще бъдат най-изразени. Тоест, дали енергията затруднено циркулира или е концентрирана в голямо количество на едно място – което също не е добре.

Именно затова, не е лоша идея да се следи биологичния часовник и да се записва в коя част от деня се появяват симптоми, например като умора, болки и други подобни неразположения. Също така, добре е да се отбележи и времето, в което има най-много енергия и събуждане през нощта.

Това е времето на максималната функция на организма (12 часа по-късно, функцията в определена част от тялото се намалява):

 

 

5 до 7 часа – черво

7 до 9 часа – стомаха

11 до 13 часа – сърце

13 до 15 часа – тънко черво

15 до 17 часа – мехур

17 до 19 часа – бъбреци

19 до 21 часа – сърдечна обвивка

21 до 23 часа – терморегулацията

23 до 1 часа – жълтък

1 до 3 часа – черен дроб

3 до 5 часа – белите дробове

Когато един орган достига енергийния максимум, онзи на отсрещната страна на биологичния часовник (12 часа разлика) се намира на най-ниското ниво на мощност.

Например, между 1 и 3 часа черния дроб достига своя максимум, а тънкото черво е на най-ниското ниво на мощност. Затова, ако ядем късно вечер, храната не се усвоява добре в тънкото черво. Това означава, че трябва да се избягват дейности по времето, когато енергията на органа, който е включен в тази дейност е най-ниска пише .

Източник: Лекувай