Частна болница предлага напълно безплатно раждане

По повод превръщането ѝ в университетска, МБАЛ „Дева Мария“ започва кампания за повече бебета в Бургас
Чудесна новина очаква всички бъдещи майки: от понеделник раждането в „Дева Мария“ става напълно безплатно, без значение дали е естествено или чрез цезарово сечение.

Безплатно ще могат да родят и бременните, които не водят Женска консултация при акушер-гинеколог от лечебното заведение.


„Отпадането на всички такси за раждане няма да намали качеството на услугите в Родилно отделение. Придобиването на статут на единствена университетска болница в Бургаска област е гаранция за по-високо ниво на обслужване и компетентност. Това е свързано и със създаване на нови лекари специалисти в „Дева Мария” като база за обучение, в условията на дефицит на кадри“, категорична е д-р Даниела Георгиева – управител на болницата.
Кампанията за безплатно раждане ще продължи в следващите три години, под надслов „Хиляда повече бебета за Бургас!“ Целта е насърчаване на раждаемостта в региона.
„Всяка жена заслужава да роди в европейски условия. Нашата мисия е да предоставим най-доброто за бургазлийки, а Бургас да бъде градът с най-много родени бебета. С промяната даваме възможност на повече родилки да се възползват от прекрасните условия в една университетска болница“, коментира инвеститорът в „Дева Мария“ Семир Абумелих.
Бъдещите майки, които проследяват бременността си при акушер-гинеколог, който не работи в „Дева Мария“, но искат да се възползват от възможността да родят безплатно в болницата, имат два варианта.
Единият е да прехвърлят Женска консултация при акушер-гинеколог от МЦ „Дева Мария“ или МЦ „Света София“. Вторият вариант е да останат при проследяващия бременността им лекар, но месец преди вероятния термин на раждане да извършат безплатен комбиниран преглед в болницата.
Прегледът включва консултация с акушер-гинеколог и анестезиолог, чиято цел е по-точна преценка на изследванията, начина на раждане (естествено или с цезарово сечение) и вида на обезболяване (епидурална, спинална анестезия). За първи път в предродилната консултация ще участва и специалист неонатолог. Той ще помогне за уточняване на важни въпроси, свързани с желанието на бъдещата майка да кърми, с ежедневния тоалет на новороденото при престоя му в отделението и с имунизациите.
„Дева Мария” е единствената болница в Бургаска област, в която могат да се раждат бебета с висока степен на недоносеност и да им бъде оказана адекватна медицинска помощ на място. Отделението по неонатология е единственото в региона с най-високо, трето ниво на компетентност.
За по-подробна информация, бъдещите майки могат да се обръщат към координаторите на болницата на следните телефони: 0887 107607 и 0884 081112.

Източник: Болница Дева Мария – Бургас