Нони – убиецът на болката

Published by burn on

Нони е малко вечнозелено дърво, което расте в Югоизточна Азия, Австралия и Индия. В историята нони се е използвало като естествено багрило за дрехи, но и като лекартство, най-често прилагано върху кожата.

Днес плодовете, листата, цветята, стеблата, кората и корените на растението все още се използват за лечебни цели за дълъг списък от заболявания.


Въпреки, че са проведени редица проучвания върху ползите му за здравето, все още няма категорични научни доказателства, че нони лекува.

Независимо от това обаче екстрактът от нони се използва при колики, повръщане, кашлица, диабет, болезнено уриниране, обилно менструално кървене, треска, заболявания на черния дроб, запек, малария, астма, артрит, високо кръвно налягане, ставни проблеми, бъбречни заболявания и дори при депресия и рак.

Нони съдържа много полезни вещества, сред които и калий. Някои от тези вещества имат способността да регенерират увредените клетки в организма и да подсилят имунната система.

Сокът от нони се прилага при артрит, диабет, високо кръвно, мускулни болки, главоболие, рак, язва, депресия, лошо храносмилане и други.

Източник: Здравен маркет