Застрахователи вече предлагат застраховка срещу злополука за лекари

Published by burn on

Заради зачестилите посегателства над лекари у нас, последното от които беше преди дни в болница Пирогов, една от застрахователните компании у нас вече предлага застраховка срещу злополука за лекари и медицински персонал по време на изпълнение на служебните им задължения.

Застрахователите обясниха, че предлагат услугата след множество запитвания от страна на медици към тях по тази тема. Основното покритие на застраховката е свързано със злополука на работното място и постъпили последствия от нея, свързани със загуба на работоспособност.

Както и адвокатска помощ и покриване на всички такси във връзка с процесуално представителство и едно гражданско дело срещу извършителите на нападение, обясни изпълнителният директор на застрахователната компания Павел Димитров.

Той посочи, че не му е известно подобен продукт да се предлага на друго място по света. Може би условията не го налагат, смята той. Застраховката идва след заявено желание от страна на лекари такъв застрахователен продукт да има в България.

Интерес към застраховката, която струва от 27 до 150 лв. годишно и има покритие от 5 до 15 хиляди лева, вече има, обявиха застрахователите.