SnowDent гр. София

Published by burn on

SnowDent предлага високо професионална специализирана зъболекарска помощ в една приятна, топла и спокойна среда.
Кабинетът разполага с два напълно обурудвани кабинета, в който се извършват  широка гама от стоматологични услуги. Разполага с ренген, имплантологичен мотор, apex ID, лампа за професионално избелване, beyond \USA\, ендомотор, sybronEndo /USA/, NSK VarioSurg 3 LED Ultrasonic Surgical System.
Екипът се стреми да използва най-съвременни техники и методи в лечението, да е в крак с най-новите тендинции в европейската и световната дентална медицина.

 

ЕКИП:

Д-р Никифор Велчев
Д-р Велчев е дипломиран магистър по дентална медицина към Факултет по дентална медицина на Медицински Университет – гр.София. Член на Български зъболекарски съюз /БЗС/ от 1996г.
Д-р Велчев е с дългогодишен опит.Има завършени множество следдипломни квалификационни курсове и тясно се специализира в областта на хирургията, имплантологията и ендодонтията.

Д-р Сашка Хаджиева
Д-р Хаджиева е дипломиран магистър по дентална медицина към Факултет по дентална медицина на Медицински Университет – гр.София. Член на Български зъболекарски съюз /БЗС/ от 2013г.Има завършени множество следдипломни курсове главно в областта на импантологията,мекотъканни и костни графтове,естетика и филари.

Лили Рангелова – дентален асистент с дългогодишен опит.

УСЛУГИ:

Естетични пломби
Днес изискванията за естетика във всяко едно отношение са много високи, затова и пломбите не правят изключение. Със съвременните материали и прецизно изпълнение, те са устойчиви във времето, задоволяващи напълно както функцията така и естетиката, естетичните пломби не могат да се различат от естествените зъби.

Фасети
Искате да промените усмивката си? Фасетите могат да променят не само усмивката ви, но и значително да подобрят излъчването ви. Фасетите са порцеланови люспи, които се използват за корекция на усмивката, с минимално изпиляване на предната повърхност на зъбите и много добър естетичен резултат.

Избелване на зъби
Избелването на зъби е козметична процедура, която има за цел да направи усмивката по-бяла и привлекателна. Избелването бива основно два вида:домашно и професионално. И при двата вида избелващият агент в основата си е един и същ, като разликите са основно в концентрацията и начина на активиране на агента.Ние работиме с най-висока техника напълно безопасно и ефективно. Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист-зъболекар е безопасно.
В действителност, много зъболекари определят избелването като най-безопасната козметична стоматологична процедура, която съществува. Естествено трябва да съобразим възрастта. Не се препоръчва на деца под 13 години и на бременни или кърмачки.

Зъбни импланти
Възстановяването на зъби с импланти набира все по голяма скорост и това не е случайно. Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него вече сме в състояние да лекуваме случаи, които до преди това бяха възможни само с носенето на неудобни снемаеми протези. Всичко започва с преглед и анализ на съзъбието, преценяват се показанията и противопоказанията за поставяне на импланти.

Професионална орална хигиена
Зъбният камък и плаката са натрупвания върху зъбите и са отговорни за голям брой заболявания, както на зъбите, така и на венците. Самият зъбен камък представлява плака, която с времето се е втвърдила. Тя се състои от бактерии, хранителни остатъци и клетки на организма, които в контакт с венците причиняват заболявания като пародонтит(пародонтоза) и гингивит. При отсъствието на професионално почистване в устата се натрупва плака и зъбен камък над и под венците и във венечното джобче.Това натрупване възпалява венците и ги принуждава да се отдръпнат от повърхността на зъбите като по този начин се образува пародонтит,венечни джобове, оголеване на зъбите и евентуалната им загуба.Препоръчително е да се извършва на всеки 6 месеца при здраво съзъбие.

Лечение на венци
Пародонтозата (пародонтит) е сред най-често срещаните заболявания сред хората над 30 години. Много си мислят, че това е нормално след определена възраст и за нея лечение няма. Ако ви кървят венците или са ви зачервени и подути, това означава, че те са възпалени. В този случай е добре да се обърнете към зъболекар за да установите причината за това и съответно след намирането и да се отстрани . Много често проблемите идват не от честота на миене на зъбите, а по-скоро от неговото качество , но могат да бъдат и ред други причини.

Бондинг
Бондингът е процедура, която се използва за корекция на несъвършенства във формата и големината на зъбите (най-често предните), при отчупване или разстояния между тях. Предимството е, че е по евтин вариант от фасетите, работата се приключва най-често в едно посещение с минимално изпиляване на зъбите.

Коронки и мостове
Когато е разрушена голяма част от зъба в следствие на кариес, фрактура или по някаква друга причина, се налага обличането му с коронка. Коронката обхваща зъба от всички страни и по този начин го предпазва от счупване и кариес, като го изолира от бактериите в устната кухина.

Лечение на коренови канали
Кариесът се развива в границите на емайла и дентината. Когато инфекцията прогресира към пулпата(нерва), говорим за пулпит, а ако излезе извън зъба – периодонтит, при който на рентгеновата снимка се наблюдава т някакви изменения . Лечението изиксва, както механична обработка чрез специални канални инструменти, с които се премахва част от инфектираната тъкан, така и химична, която да да дезифенкцира канала.

Вадене на зъб
С напредъка на денталната медицина, все повече зъби се лекуват успешно, но в някои случай това е невъзможно. При тези случаи се налага те да бъдат извадени. Процедурата се извършва под местн упойка.Вадиме и проблемни ретинирани и полуретинирани мъдреци.

Филъри
Филърите навлизат в медицинската практика през 1977г.През последните години се използват биоразграждащи се филъри на базата на хиалуроновата киселина под формата на гел.Хиалуроновата киселина е основна съставна част на кожата/дермата/,която с течение на времето намалява.За разлика от неразграждащи се филъри /акрилов хидроген, полимагриламидов гел, силиконов гел и др./,хиалуроновата киселина има естествен произход,което е предпоставка за безопасност, биосъвместимост и биоразградимост.Ижекционното поставяне на дермални импланти (филари,пълнители) има незабавен лифтинг ефект в областта на третираната зона.Инжектираната хиалуронова киселина свързва молекулите вода и ги задържа.Това увеличава обема на тъканите, в които е поставена.Ефектът трае между 6 и 9 месеца в зависимост от индивидуалните особености и вида на филара.Предлагаме изпълване на бръчки около очите (пачи крак), назолабиални гънки,радиални бръчки около устата,смъкнати ъгли на устата,контур и обем на устните и хоризонтални гънки на брадата.

КОНТАКТИ

SnowDent гр. София
Адрес: гр. София, кв. Манастирски Ливади, ул. Лъвски Рид 8
Тел.: 0890553047; 0888 922 653
Е-mail:
Web site: http://snowdent.bg/