Специализирана Очна Болница – Доц. Георгиев

Published by burn on

Добре дошли в света на офталмологията! Болницата е открита през 1994 година. Днес тя разполага с цялата гама последен модел съвременна апаратура необходима за диагностика, лечение и микрохирургия на окото. Болницата е база за обучение на специалисти по очни болести към Медицински Университет гр. Варна. При нас се лекуват всички очни заболявания.
Ако имате проблеми – доверете ни се! Ние ще направим най-доброто за Вас! Лечението се извършва на световно ниво. За Вас работи екип от лекари натрупали дългогодишен опит в практиката си, с голям научен принос в областта на офталмологията – доказани професионалисти с висока квалификация. Търсете ни, сравнявайте ни с другите, уверете се сами!

 

ДЕЙНОСТИ:

 

 • КАТАРАКТА
  Най-масовата очна операция е “катаракта” или така нареченото “перде” на окото. Болницата ни е съсредоточила много ресурси тук. В тази област доц. Георгиев има голям хирургически опит. От 30 години развива и усъвършенствува микрохирургията на окото.
  Катарактата е патологично състояние, при което настъпва помътняване на лещата, в резултат на което се нарушава зрението. В началото се наблюдават проблеми при четене и шофиране, а с течение на времето се затруднява и разпознаването на лица и предмети. Обикновено се засяга зрението надалеч и често пациентите имат повишена чувствителност към ярката светлина. Лечението на катарактата е хирургично и се състои в премахване на увредената, помътнена леща и поставянето на нова.
  Използва се технология на факоапарат, който разбива и изсмуква катарактата (пердето) през много малък отвор – под силно увеличение на модерен микроскоп и се имплантира сгъваема леща (монофокална, мултифокална или акомодативна). Тази операция е лека, безболезнена, безшевна, безкръвна с кратка продължителност и възстановяването е бързо.

 

 • ЛАЗЕРНА КОРЕКЦИЯ
  Обадете ни се! За по малко от 30 секунди, леко и безболезнено с модерна лазерна апаратура (MEL 80 на Carl Zeiss) ще имате впечетляващи резултати.
  Това е техника, която заслужава Вашето внимание!

 

 • ДИАБЕТНА РЕТИНОПАТИЯ
  Диабетната ретинопатия е усложнение на диабета, което засяга задната част на окото ретината. Получава се при диабетици, страдащи от заболяването редица години. Колкото по-дълго време човек има диабет, толкова е по-голяма вероятността да се развие ретинопатията.
  Не се развиват симптоми дори да имате опасни ретини промени. Поради това всички пациенти, страдащи от диабет, трябва да проверяват при очен лекар задния сегмент на очите си (ретината). Ако обаче изпитвате визуални промени, като: замъглено зрение, виждане на “плаващи” точки, ретината ви следва да бъде прегледана най-задълбочено за болестта.
  Основната причина диабета да води до ослепяване, е че кръвоносните съдове на ретината започват да кървят и да пропускат течности, което възпрепятствува зрението. Повечето лекарства и инжекции, употребявани при диабетната ретинопатия, имат ограничен ефект. Необходимо е да се предприеме своевременно лазерно лечение.
  Лазерна фотокоагулация. Този вид лечение е доказало ефективността си. Чрез него може да спрете развитието на болестта, но няма крайно лечение. Фотокаугулацията е метод, при който силен светлинен лъч се фокусира върху ретината. Когато той достигне ретината, светлината се абсорбира и превръща в топлина от ретиналния пигмент. Това води до изгаряне на мястото върху ретината, в резултат се разрушава ненормалните кръвоносни съдове.
  Манипулацията трае около 20 минути. Лазерната фотокоагулация е симптоматично лечение. С него се спре развитието на болестта, но в резултат на диабета се получават нови недоброкачествени кръвоносни съдове, което води до периодични лазерни процедури.

 

 • ГЛАУКОМА
  Глаукомата е заболяване, при което вътреочното налягане (обикновено повишено) уврежда необратимо зрителния нерв.
  Има закритоъгълна, откритоъгълна и глаукома с ниско очно налягане. Закритоъгълната глаукома протича пристъпно със силни болки и рязко намаляване на зрението. Диагнозата е лесна, лечението – лазерно, ако е неуспешно – оперативно.
  Откритоъгълната глаукома е коварно заболяване, което от начало протича без симптоми и се открива случайно при профилактичен или рутинен офталмологичен преглед. За успешното лечение на този вид глаукома най-важното е ранното откриване.
  Измерването на очното налягане се извършва бързо и лесно с модерни безконтактни апарати, и ако е установено ВОН (Високо Очно Налягане) болницата разполага с високо специализирана апаратура, която изследва зрителния нерв и показва степента му на увреждане. Така по безспорен начин се доказва заболяването и стадия на увреждане. Болният остава под наблюдение, изписва се лечение с капки и след 3 – 6 месеца отново се изследва зрителният нерв – при което се сравняват резултатите и се установява овладяно ли е заболяването и спрян ли е процесът на развитие на глаукома.
  Болницата има голям опит с лечението на глаукомата. Тук са правени клинични изследвания в партньорство с най-големите вносители на различни антиглаукомни препарати и има лични наблюдения от действията им.
  Нов Комбиниран Безконтактен Тонометър с пахиметрър NT-530P
  Уникална комбинирана система, позволяваща едномоментна корекция на вътреочното налягане в зависимост от роговичната дебелина. По-тих и добре поносима от пациентите въздушна струя.
КОНТАКТИ

Специализирана Очна Болница – Доц. Георгиев – sobal-georgiev.net

Адрес: гр. Варна ул. Христо Попович 18
Тел.: 052 60 85 06, 63 88 70, 69 98 98
Е-mail: sobal.georgiev_at_abv.bg


Вижте по-голяма карта