Доц. Ралица Георгиева – неонатолог, детски лекар гр.София

Published by burn on

От 1991 г. работи в Клиниката по неонатология в Специализирана болница за активно лечение на детски болести и преподава в Медицински университет – София.

Специализирала е в: Университет Ерланген (Нюрнберг, Германия) – ултразвуково изследване на ЦНС и интензивно лечение в неонатологията; Париж, Франция – дихателна реанимация на новородени деца, профилактика на вътреболнични инфекции в интензивни неонатологични отделения, неврологични заболявания на новороденото дете; Стокхолм, Швеция – основни проблеми на изкуствената вентилация в неонаталния период; Линц, Австрия – функционална диагностика на централната нервна система при новородени деца и др. Обучава студенти по медицина, специализиращи лекари педиатрия и неонатология, както и продължителна квалификация на неонатолози.

Има над 150 публикации и участия в български и международни научни форуми по различни проблеми на неонатологията – интензивно лечение и дихателна реанимация на новородени деца, неврологични заболявания в неонаталния период, ултразвукова диагностика, неонатални инфекции и др.

 

ДЕЙНОСТ

Клиничната й дейност е в областите: дихателна реанимация и високоспециализирано интензивно лечение на новородени деца, диагностика и лечение на новородени деца с неврологични заболявания, ултразвуково изследване на ЦНС в неонаталния период, проследяване на високорискови новородени деца.

В Клиника по неонатология на СБАЛДБ се провежда интензивно лечение на недоносени и доносени новородени деца от родилните отделения в София и Западна България.

 

КОНТАКТИ

Доц. Ралица Георгиева – неонатолог, детски лекар

Адрес: гр. София, ул. “Найден Геров” 2 (Медицински център „Детски болести”)
Тел.: 02 8154 239, 02 8154 316;
Моб. тел.: 0888 952 925

 

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”98%” height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”bg” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”гр. София, ул. “Найден Геров” 2{}1-default.png{}доц. Ралица Георгиева” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]
Университетска детска болница
бул. Иван Гешов 11
Клиника по неонатология 8:30-16:00ч