DENTAL CLINIC BUNAYA гр. София

В клиниката работят петима стоматолози – специалисти в различни области на стоматологията с дългогодишен професионален опит. Оборудването и материалите, които се използват, са на водещи европейски и американски фирми и позволяват да се затвори цикъла на диагностика и лечение, като по този начин се създава значително удобство за пациента. Апаратите за дигитална образна диагностика, лазерна и ултразвукова терапия, както и физиотерапевтичния комплекс създават възможност за значително разширяване спектъра на предлаганите в клиниката услуги и извършването им на едно място, което пести времето и нервите на пациентите.

УСЛУГИ

Детска стоматология – Грижата за стоматологичното здраве на децата е един от основните приоритети на стоматологична клиника “БУНАЯ”. Както и при останалите заболявания и тук основното е ранната профилактика. Първото посещение на Вашето дете при детски стоматолог трябва да стане скоро след пробива на първите няколко зъба. В къщи детските зъби трябва редовно да се наблюдават особено от вътрешната страна за потъмнявания или образуване на белезникави петна и при най-малкото съмнение за нещо ненормално да се обърнете към Вашият стоматолог. Временните зъби имат голямо значение за правилното развитие на челюстите и на постоянните зъби, затова разрушаването или загубата на някой от тях не трябва да се подминава с лека ръка и оправданието „нали е временен и ще порасне друг”. Те, образно казано, „водят” постоянните зъби, така че те да пробият в срок и на правилното място.
ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВАДЯТ МЛЕЧНИТЕ ЗЪБИ?
Млечни зъби се вадят когато са силно разклатени или разрушени, започнал е пробива на постоянния зъб или по препоръка на ортодонта. В случай, когато се наложи преждевременно изваждане на зъба задължително се поставя местопазител, за да се осигури място за постоянния.
ПЪРВО ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЕТЕ В КЛИНИКАТА.
Много често при първото посещение на дете в клиника “БУНАЯ” не се правят никакви манипулации. Малкият пациент се запознава с лекаря, с необичайната обстановка, получава подарък. Родителите се съветват какво да бъде тяхното поведение по време на лечението, за да може за напред детето да посещава зъболекаря без притеснения.

Ендодонтията се занимава с лечението на каналите на зъба.
Когато вследствие на кариес, травми или други увреждания, нервите и кръвоносните съдове на зъба се инфектират или наранят в повечето случаи те трябва да се отстранят и каналите, в които се намират, да бъдат обработени и запълнени херметично до самия им връх.
Целта е да се предотврати навлизането на микроорганизми и възникването на абсцеси и други.

Естетичната стоматология е изкуството, което позволява нашите пациенти да имат свободата и самочувствието да се усмихват, да общуват без притеснение и да се чувстват красиви.
Понякога съвсем малка корекция е нужна, за да се достигнат пропорциите, които правят усмивката прекрасна.

Избелване на зъби – Това е най-разпространената и достъпна естетична процедура с невероятен ефект.
Избелването може да се направи по два начина:
Клинично избелване- Избелващият гел се нанася върху предната повърхност на зъбите и се активира със светлина с определена дължина на вълната или с високо енергиен диоден ЛАЗЕР. Ефектът се постига за около 40 мин. като при нужда манипулацията може да се повтори. Пациентите получават и комплект за домашно избелване, с който поддържат получения резултат. В клиника “БУНАЯ” използваме последно поколение апаратура за избелване на зъбите на американската фирма BEYOND.
Домашно избелване – Ефектът е отново много по-бели зъби, но постигнат в рамките на 2-3 седмици. Избелващият комплект включва гел на швейцарската компания AXIS и индивидуално изработени силиконови шини, в които се поставя гела и се носят всеки ден около 1 час и 30 минути – 2 часа.

ИМПЛАНТОЛОГИЯТА е най-бързо развиващата се стоматологична дисциплина. В много голяма част от случаите, когато се налага да се възстановяват липсващи зъби, имплантите предлагат по-разнообразни и значително по-ефективни решения на проблема. Имплантите заместват липсващите зъби, включително и техните корени, което позволява натоварването да се предава към коста почти както при естествените зъби.
Предимства
Възстановява се дефект в зъбната редица, без да се засягат, най-често напълно здрави, съседни зъби.
Използват се неподвижни конструкции вместо не толкова комфортните подвижни.
Титанът не се отхвърля от човешкия организъм – Имплантите ANKYLOS и ALPHA BIO са изработени от биологично поносим, неутрален титан.
Възстановяване на функцията и естетиката – За разлика от други имплантационни системи, ANKYLOS и ALPHA BIO разполагат с голям набор импланти и завършващи елементи, което позволява да се обхванат практически всички клинични случаи и да се постигне оптимално възстановяване на функцията и естетиката.

ТЕРАПИЯТА
Основно включва лечението на първичните стоматологични заболявания. Според последни изследвания кариесът е заразно заболяване, което засяга 98% от населението на Земята. При ненавременна профилактика и лечение или неадекватно последващо проследяване на резултата, кариесът може да доведе до много сериозни усложнения, които в не малко случаи завършват със загуба на зъба с всички произтичащи от това последствия.
Започва с деминерализация и последващ разпад на твърдите зъбни тъкани.
пулпит – възпаление на съдово нервния сноп на зъба
гангрена
периодонтит – възпаление на заобикалящите зъба тъкани
периодонтит с образуване на гранулом
абсцеси и флегмони – две доста тежки състояния

Профилактика и ранна диагностика
В нашата клиника залагаме на редовната профилактика и ранна диагностика на кариеса, която се извършва с помощта на рентген и тестове за наличие на кариес. Лечението на кариеса е напълно безболезнено, благодарение на модерната техника и съвременните методики, с които работим.

Целта ни е не да „умъртвим зъба, за да ни е по-спокойно”, а да го запазим жив както природата го е създала. Методите на лечение и профилактика на клиника “БУНАЯ” са съобразени с последните тенденции в съвременната стоматология.

Профилактиката започва още от 4-тия месец на бременността с приемане на орални препар

Реминализираща терапия
Този вид терапия представлява интервенция само върху засегнатата от кариес зъбна тъкан, без да се засягат по никакъв начин здрави структури. Това позволява голяма част от дефектите да се възстановяват с фотополимерни материали, които от своя страна са биоактивни, отделящи в повечето случаи флуор и предпазват от повторно развитие на кариес. При по-големи разрушения се използват „пломби” от керамика или цирконий, като така се избягва цялостното изпиляване, нужно за поставяне на корона.
Много важно при възстановяването на зъба е точното анатомично моделиране на неговите повърхности, като целта е да се създадат оптимални контакти с другите зъби за правилно сдъвкване на храната. Този процес се извършва с многослойно нанасяне на различни видове полимер, като освен отлична функция се постига и висока степен на естетика.

Минимално инвазивна терапия
Лечение на чувствителни зъби с ЛАЗЕР: участъци от зъба, които са чувствителни към студено, топло, сладко, при допир или миене могат да бъдат премахнати безболезнено веднага с високо енергиен ЛАЗЕР, с който разполага клиника “БУНАЯ”.

Минимално инвазивна терапия
Лечение на чувствителни зъби с ЛАЗЕР: участъци от зъба, които са чувствителни към студено, топло, сладко, при допир или миене могат да бъдат премахнати безболезнено веднага с високо енергиен ЛАЗЕР, с който разполага клиника “БУНАЯ”.

ОРТОДОНТИЯТА е по-специфичен дял от стоматологията. Въпреки широко разпространеното мнение, че целта е само „изправянето на кривите зъби” заради естетиката, всъщност смисълът е доста по-дълбок. Наистина видимият резултат са едни прекрасни, правилно подредени зъби. Това, което не се вижда, обаче е, че тези подредени зъби всъщност спомагат за предотвратяването на редица проблеми свързани с поддържането на необходимата хигиена – един от основните фактори за стоматологичните заболявания, затрудненото сдъвкване на храната, което се отразява на храносмилателния тракт и директно на целия организъм. Горното се отнася пряко и за ортопедичните случаи.

Брекети
Най-красивата усмивка е естествената. Добре подредените здрави зъби създават самочувствие и увереност. Възрастта няма значение. Най-бърз и лесен резултат се постига с поставянето на брекети. Брекетите се залепват по предната част на зъбите от ортодонт след прецизен анализ на деформацията и избор на техника за лечение.

керамични – които са по-естетични, почти незабележими
метални

Ортопедия и Имплантология. Това са две дисциплини в стоматологията, чиято основна цел е да възстановят в най-пълна степен възникналите вече дефекти в зъбните редици, дъвкателната функция и, разбира се, естетиката. Възможностите за възстановяване на липсващи зъби са наистина многобройни. С оглед най-пълното възстановяване на функцията и естетиката всеки един случай се анализира и планира строго индивидуално. Тук универсални решения не съществуват.

КОНТАКТИ

DENTAL CLINIC BUNAYA гр. София
Адрес: гр. София, ул. Васил Друмев 4
Тел.: 02/ 8466642; 0885 510 888
Web site: http://bunaya.eu/