360 Health Club – Фитнес клуб – гр. София

Published by burn on

Непринуденост, спокойствие и време – елементи, така често липсващи в нашия трескав, модерен живот.

Добре дошли в FD Health Club, разположен във впечатляващия 5-звезден хотел “Кемпински Зографски”, в сърцето на София. Единственото място в София, което разполага с прекрасна Японската градина, пълна с екзотични растения и уникалност.
В нашето напрегнато ежедневие, където всичко се случва на бързи обороти, притискат ни срокове и доставки, засипва ни ненужна информация, няма ли да е страхотно, да има местенце, където ще може да бъдете сами със себе си, където да се поглезите с най-доброто. Е, къде ще намерите такова място, ако не във FD Health Club “Кемпински Хотел Зографски.

Място, което ще зареди с енергия

Тялото, духа, ума…

Фитнес клуб от ново поколение, където Вашето спокойствие е толкова важно за нас, колкото и натоварващите фитнес тренировки. Фитнес клуб, където ще намерите..

Вашето място, Вашето време, Вашите приятели…

Още на вратата ще бъдете посрещнати от нашият служител „Връзки с клиенти”, който ще Ви приветства с „Добре дошли” и ще Ви съдейства през целия Ви престой.

Фитнес

Единствената фитнес зала в София с изглед към 20 метров плувен басейн и Японска градина.
400 кв.м оборудвани с последно поколение фитнес уреди-Life Fitness, кардио зона с 14 кардио уреда, зона за свободни тежести, стречинг зона, както и революционния уред за стягане на мускулатурата и стопяване на килограми-Fitvibe. Перфектна възможност за перфектни резултати!

Плуване

При нас ще откриете невероятен , 20 метров закрит басейн, който е подходящ както за сериозни спортни занимания, така и за плуване за удоволствие и релакс.
Плуването е идеална тренировка не само с цел физическо натоварване на тялото, но и с цел психическо разтоварване и релаксация.През летните горещи месеци, плуването е отлично спортно занимание, което позволява да охладите тялото, докато изгаряте калории.
Плуването е единственият спорт, който може да Ви даде ползите от една кардио тренировка и в същото време да развие мускулатурата, така както би могло да се случи, само при тренировка с тежести.

При нас може да намерите следните услуги:

 • Свободно плуване
 • Уроци по плуване за деца и възрастни
 • Състезания
 • Детски басейн / t 32o C
 • Занимания и курсове по гмуркане

Предимства на плуването
1. Плуването има изключително добро влияние върху цялостното и хармонично развитието на тялото и мускулатурата.Подобрява имунитета и има отлично действие за закаляването на подрастващите.

2. Помага за поддържането на нормални нива на кръвно налягане и холестерола, като по този начин гарантира правилното действие на сърцето и сърдечно- съдовата дейност.

3. Намалява риска от инсулт, инфаркт и диабет и подобрява дейността на белите дробове и белодробния капацитет.

4. Подобрява гъвкавостта на ставите и осигурява възможност за повишаване нивото на физическа активност. Казано накратко, плуването върши чудеса за свалянето на наднормени килограми.

5. Той е идеален за тези хора,на които им е трудно да извършват натоварващи и тежки физически упражнения, които натоварват ставите. Това е така, защото теглото на тялото във вода е около 1 / 10 от теглото на сушата.

6. Изключително подходящ спорт за бременни жени, както и за хора, които страдат от артрит и болки в гърба.

7. При плуването риска от нараняване и контузии е минимален, в сравнение с всеки друг спорт.Това Ви дава възможност да се наслаждавате на физическото натоварване, без притеснения , че ще получите травми или контузии, които иначе са съпътстващи при повечето спортове.

8. Можете да се отдадете на плуване както преди, така и след тежка „суха” тренировка.

9. При плуването участват най-голям брой мускули, в сравнение с другите спортове, като най- голям е акцента върху мускулите на ръцете и краката.

10. Особено подходящо за хората, страдащи от различни травми, болки в гърба, артрит и степен на инвалидност, за които тренировките с тежести и груповите занимания са неподходящи.

11. Плуването е подходящо за пациенти в следоперативен период, с оглед избягване на мускулна атрофия при иначе заседнал начин на живот.

12. Установено е, че плуването действа релаксиращо на ума и тялото, предимно чрез регулиране на дишането и стимулиране на кръвообращението.

Групови занимания

Думата „Аеробно”, буквално преведено, означава „с участието кислород”. Аеробните упражнения представляват упражнения, в които участват големите мускулни групи, за продължителен период от време (от 20- 60 мин), при пулсова честота между 120-140 удара в минута и са с цикличен характер. Аеробната дейност подобрява изключително много сърдечнo-съдовата дейност, белодробната активност и помага за по-бързия и по-ефективен пренос на кислород до всички части на тялото.

При аеробното натоварване сърдечния мускул работи по-ефективно и съответно с всеки удар изтласква по-голямо количество кръв. Така с по-малко работа сърцето снабдява всички части на тялото с по-голямо количество кислород, за по-кратко време.

Груповите аеробни занимания са чудесен начин за достигане на вашите фитнес-цели. При нас ще срещнете опитни инструктори, отлична база и съмишленици, които ще направят заниманията забавни и приятни. Болшинството от заниманията съдържат 50-10 минути загряване, упражнения за коремните мускули, стречинг и 5 минути релакс. Заповядайте!

Спининг

Груповите занимания по спининг предоставят възможност на участнците, целенасочено и контролирано да изпълняват упражненията със собствено темпо, но под наблюдението на спининг инструктор и мотивирани от останалите участници в групата. Колоезденето не натоварва ставите както упражненията с тежести и е много подходящо при затлъстяване, рехабилитационни програми и др.
Заниманията продължават между 45 -60 мин. и се изразходват средно около 450-600 ккал. Колоезденето не само изгаря калории, но също така подпомага и ускорява метаболизма, което от своя страна води до редуциране на килограмите. Колоезденето увеличава мускулния тонус и мускулната сила и издръжливост. Чудесно оформя седалищните мускули, бедрата и глезените.

Каква е ползата от спининга?

 • Повишаване на аеробната издръжливост
 • Увеличаване на мускулната сила и издръжливост
 • Подобрява координацията, баланса и рефлексите
 • Предпазва от гръбначни изкривявания
 • Повишава мобилността в ставите
 • Намалява подкожните мастни натрупвания
 • Ускорява метаболизма
 • Редуцира кръвното налягане и сърдечния пулс
 • Подобрява циркулацията и имунитета.

СПА

Холистичния подход към добротo физическо състояние е залегнал в основата на нашата концепция за отношение към клиента. Ние черпим вдъхновение от древните традиции и култури, където билките, растенията, етеричните масла са използвани като основно средство за подобряване на здравето и красотата и се стремим да ги съчетаем с последните тенденции в СПА услугите. При нас ще откриете разнообразие от релаксиращи процедури, подмладяващи терапии за лице, детоксикиращи продукти и натурални етерични масла.

Йога

Да практикуваш йога е много популярно занимание напоследък. Изглежда, че всеки, който държи на себе си го прави. Но дали Йога е едно обикновено занимание? Какво е толкова специално и защо хората го практикуват? Може би отговорът е в това, че йога не е просто комплекс от упражнения, а начин на живот, начин на мислене.

Практикуването на йога има терапевтичен ефект, който има за цел да обедини ума, духа и тялото и ги хармонизира в едно цяло. Чисто физически, ефекта върху фигурата, правилната поза и дишането, са неоспорими.
Това са и основните причини, поради които хората искат да започнат йога – да се чувстват по-добре, да бъдат по-енергични, по-щастливи и да се чувстват по-спокойни.

Йога курсовете във FD Health Club се водят от Йога инструктора от Индия, Пракаш. Има много различни стилове йога, който и да практикувате, няма да сбъркате. Тoзи, който предлага Пракаш се нарича Ащанга йога – динамична практика, включваща в себе си последователност от пози, свързани помежду си с комплекси от движения съчетани с дихателни техники и концентрация на вниманието в определени точки. Особено внимание е отделено на дихателните упражнения, които подобряват кръвообращението и функцията на имунната система.

Йога за деца 4-7 години
Йога ще помогне на децата да са по-жизнерадостни и здрави, да открият собственото си тяло, да изразяват емоциите си и да бъдат по-социално отговорни. Децата ще се забавляват, имитирайки животни и предмети от заобикалящия ни свят. Йога учи децата да приемат и обичат себе си и другите, да бъдат по-концентрирани, внимателни и емоционално устойчиви – и всичко това – чрез игра!

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ЙОГА?
Ние гарантираме, че практикувайки йога редовно, Вие ще влезете във форма по- бързо и по-лесно от когато и да било. Възползвайте се !

ЕФЕКТ

 • Подобрява мускулната сила и тонус
 • Ускорява метаболизма
 • Има антицелулитен ефект
 • Увеличава енергията и издръжливостта
 • Подобрява релаксацията цялостното хармонизиране на тялото
 • Подобрява костната структура и участва в борбата с остеопорозата
 • Увеличава гъвкавостта и кръвообръщението
 • Създава социални контакти

ГАЛЕРИЯ

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

КОНТАКТИ

360 Health Club – Фитнес клуб – гр. София
Адрес: гр.София, бул."Джеймс Баучер" №100 - х-л "Маринела" София
Тел.: 02 862 60 20; 0885 897 860
Web site: http://www.360healthclub.bg/