Център по Главоболие гр. София

Published by burn on

Центърът по главоболие е създаден през 2014 г., за да въведе съвременни методи в диагностиката и лечението на главоболието.Екипът от невролози, кинезитерапевти, диетолози и неврохирурзи се е посветил на изследването и лечението на това състояние. Центърът си сътрудничи с водещи центрове по главоболие в САЩ и Великобритания.

През последното деситилетие науката постигна огромен напредък в разбирането на произхода и лечението на т.нар. първични главоболия, като мигрена, тензионно и др. Установи се например, че хроничните мигрени и клъстерни главоболия често се дължат на комбинация от увредени периферни нерви около главата и врата и чувствителност на централната нервна система. Вече съществуват ефективни инвазивни и неинвазивни методи за лечение. Благодарение на тях мигрената и другите първични главоболия, които доскоро се считаха за нелечими, могат да бъдат напълно излекувани в 70% от случаите, а в 90% – значително да се подобрят.

Интегрираният подход на лечение в Центъра по главоболие е съобразен със всеки пациент. Лекарите ще определят подходящата комбинация от диетична, медикаментозна, хирургична и кинезио-терапии и ще проследят вашето лечение до успешния му край.

Центърът има сключен договор с ОЗОФ “Доверие”.

Видове главоболия
Съществуват повече от сто вида и подвида главоболие, класифицирани от Международното дружество по главоболие. Те се различават по своя произход, хроничност и още редица характеристики.

Най-общо главоболията се делят на два вида – първични и вторични. Вторичните главоболия, за разлика от първичните (мигрена, клъстерно), са следствие на конкретно заболяване (напр. кръвоизлив в мозъка). През последните десет години обаче се откриват все повече конкретни причини за тях (например притиснат периферен нерв). Така все по-често диагнозата е вторично главоболие и това води до значително по-успешно лечение.

Типове Главоболия
Мигрена
Хронично ежедневно главоболие
Тензионно главоболие
Клъстерно главоболие
Медикаментозно главоболие
Тригеминална невралгия
Окципитална невралгия
Синусово главоболие
Алкохолно главоболие – махмурлук
Атипична лицева болка
Вътречерепна хипертензия
Главоболие при физическо усилие
Малформация Арнолд Киари тип 1
Ниско налягане на ГМТ
Обструктивна хидроцефалия
Първично пробождащо главоболие
Първични и вторични главоболия
Сладоледено главоболие
Хемикрания континуа

 

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник – Петък
9:00 – 20:00
Събота
9:00 – 16:00

КОНТАКТИ

Център по Главоболие гр. София
Адрес: гр. София, бул. Ал. Стамболийски 34
Тел.: 070030071
Е-mail:
Web site: http://www.glavobolieto.bg