You dont have javascript enabled! Please enable it!

Учени: Веганството може да влоши здравето на детето ви

Published by burn on

Диетолози предупреждават, че детската нервна система маже да се увреди от липсата на някои хранителни вещества, пише “Дейли мейл”.

Диети без прием на месо, риба и млечни продукти могат да сериозни проблеми на здравето ви, а в някои по – тежки случаи да причинят и смърт.

Тенденциите показват, че веганството става все по популярно. През последните 10 години броят на веганите се е повишил с 360 на сто. Изследването е проведено при възрастни, за това няма точна информация колко от подрастващите са такива. Въпрек това по предположение на учените броят им е значително голям.

Според експертите диетите могат да бъдат полезни и здравословни, тогава когато са съобразени с нуждите на организма. В противен случай обаче той губи важни хранителни вещества, като В12, калций, цинк и протеини, което уврежда детската нерван система и води донедохранване.

Експертите се обръщат с апел към родителите, ако все пак са подложили децата си на диети без прием на месо, яйца, млечни продукти, непрекъснато да се консултират с лекари и диетолози и да следят здравословното състояние на децата си. Освен това в много от хрните смятани за диетични, си съдържат много мазнини и захари, които окозват неблагприятно влияние върху организмите на подрастващите.

 

 

 

 

Източник: в. 24 часа

error: Alert: Content is protected !!