Ръкопляскането подпомага здравето

Published by burn on

Ръкопляскането е свързано с щастливите събития в живота ни – празненства, повишение и др. Свързано е обаче и с ползи за здравословното ни състояние. По тялото ни има 340 жизнени точки, като 28 от тях са на ръката.

Масажирането на тези точки може да окаже благоприятно въздействие на състоянието на организма. Те имат пряка връзка с различни органи, което означава, че бихме могли да ги стимулираме и по този начин да облекчим болката и дискомфорта.

Препоръчително е да използва кокосово или синапено масло или комбинация от двете върху дланите, тъй като по този начин организмът ги абсорбира.

Следва да ударим ръцете една срещу друга, докато ги държим протегнати напред. Пръстите и дланите на всяка ръка следва да се ударят едни в други. Препоръчително е това да се прави сутрин, за да има максимален ефект.

Пляскането на ръцете по този начин за около 20 – 30 минути сутрин ни поддържа активни и във форма. Стимулира се кръвообращението, като по този начин се подпомага отстраняването на запушванията във вените и артериите, включително и „лошия“ холестерол.

Когато пляскаме с ръце, се стимулират 5 основни акупресурни точки, които се намират в областта на дланта, пръстите и китката.

Тази стимулация се свързва със следните ползи за здравето:

  • Пляскането на ръцете играе важна роля при третирането на проблеми, свързани със сърцето и белия дроб, като астма.
  • Облекчава се болката в областта на гърба, врата и ставите.
  • Помага и на пациенти с високо кръвно налягане.
  • Пляскането на ръцете може да бъде от полза и за нарушения с храносмилането.
  • Подпомага се имунната система и по този начин и борбата с различни заболявания.