Проф. Христо Мермерски – Алтернативна медицина гр. София

Published by burn on

Професор, Д-р Христо Минков Мермерски е написал 13 книги в областта на целебното и здравословно хранене, народната медицина и природната медицина.
Той работи в областта на природната и народната медицина от 1957-ма година.

Още като студент в Агрономическия факултет на Селско-стопанската Академия в София той изучава и изследва над 1200 ботанически (разтителни) вида, от които 450 са целебни билки. По време на своето следване, той изучава над 30 предмети, които са пряко свързани с лечебното и противораковото действие на меда и медовите продукти, зеленчуците, плодовете, гроздето, виното, млякото, рибата, бобовите култури, маслодайните култури и покълналите семена.

В агрономическия факултет също изучава органична химия, био-химия, неорганична химия, физикохимия, химия на хранителните продукти, генетика, качествана и съхранение на селско-стопанските продукти, микробиология, биология, метеорология, физиология и анатомия на бозайниците, диетология (хранене) и други науки, които му дават основата да се изгради като водещ специалист не само в България, но и в САЩ.

Професор Д-р Христо Мермерски защитава две дисертации за доктор на науките в областта на зърнените храни. Първата в Москва, а втората в България.
Специализирал е във Великобритания, Германия, Италия, Русия и Сащ.
Като преподавател, лектор, изследовател и специализант е гостувал е в повече от 150 университета в САЩ, Русия, Европа, Африка и Азия.
Автор е на 23 книги и повече от 450 научни и научно-популярни публикации.
Работил е като Съветник по Науката, Образованието и Трансфера на Технологии в Посолството на Република България в САЩ.

В съавторство със сина си Д-р. Йонко Христов Мермерски е издал 13 книги в областта на лечебните качества на над 200 храни и билки. Доктор Мермерски син е защитил своята дисертация в областта на органичната химия и химията на витамините от групата на В-комплекс в престижния американски университет, Джорджтаун Юнивърсити. Там Мермерски-син преподава органична и биохимия на бъдещи доктори, медици и меицински сестри.

Професор Мермерски и д-р. Мермерски (син) си сътрудничат дистанционно, защото втория живее и работи във Вашингтон САЩ. Благодарение на това книгите им са резултат не само от богатството на Българския, но и на Американския опит в областта на народната и природната медицина. През последните 10 години техните книги са най-търсените в тази област.
В момента професор Мермерски (баща) и д-р Мермерски (син) завършват последната си съвместна книга в областта на хранителните добавки. В нея те обсъждат истините и митове за хранителните добавки, по-добре ли е да се ползват добавки или храни, описват съдържанието на хранителни вещества и елементи в 100-те най-лечебни и най-любими на Българите храни, както и болестите, които те предотвратяват и лекуват.