Медико-козметичен център “Медея” гр. Варна

Published by burn on

Mezoterapia hialuronova kiselinaВдъхновени от древните вълшебства на МЕДЕЯ ние изградихме медицински център, водени от желанието той да се превърне в един съвременен храм на младостта и красотата.

Медико-козметичен център МЕДЕЯ е създаден 2001г. като Козметичен център и Амбулатория за специализирана медицинска помощ – дерматология. Закупихме третата за страната патентована IPL система за окончателно премахване на нежелано окосмяване Quantum HR.

2002г. IPL системата за епилация я допълнихме и с модул за фотоподмладяване и лечение на пигментни и съдови кожни аномалии Quantum SR. Започнахме да прилагаме пълнители на основата на хиалоронова киселина за изпълване на бръчки и увеличаване на обема на устни, както и химичен пилинг.

2003г. Внесохме първата за страната медицинска система за ендермологична терапия на LPG Systems – Cellu M6 Kewmodule I. Нашите кинезитерапевти бяха обучени във Франция от специалистите на LPG Systems.

2004г. Закупихме единствените за страната системи BClear – за насочена UVB терапия за лечение на псориазис, витилиго, себореен дерматит, екземи и др. и Clear Light за лечение на акне, която убива Pacnes бактерията.

2005г. развихме козметичната дейност и масажите. Започнахме да използваме ботулинов токсин за блокиране на мимическите бръчки .

2006г. внедрихме Lift 6 на френската фирма LPG Systems за естествен лифтинг ефект, който работи по оригиналната техника на “пощипване” на френския дерматолог д-р Леонард М. Жаке. Лекарите започнаха да прилагат мезотерапия за антицелулитни третирания, за стимулиране растежа на косъма на скалпа и за подмладяване кожата на лицето.

2007г. Амбулаторията за дерматологична практика пререгистрирахме в Медицински център. Преместихме се в нова знакова за Варна сграда – Бизнес сграда Ултрамарин. Закупихме най-ефективната IPL медицинска система Lumenis 1 с новата ОПТ технология. С нея постигаме окончателно премахване на нежеланото окосмяване и третиране на пигментни и васкуларни лезии. Внедрихме съвременните технологии с ултразвук и радиочестота за антицелулитни програми и лифтинг.

2008г. закупихме фракционен CO2 лазер със съвременна сканираща глава за лазерен пилинг, премахване на различни кожни образования и блефаропластика. Дерматолозите бяха обучени в Италия. Нашите козметици проведоха поредното си обучение във Франция и започнаха да работят на фриматор за ултразвуково почистване на лице.

2009г.започнахме да прилагаме ревитализация на кожата с помоща на хиалуронова киселина.Прилага се за лице,шия,деколте,ръце и ефекта е на подмладена и дълбоко хидратирана кожа.

2010г. закупихме и апарат за диагностициране на състоянието на кожата на лицето. По този начин ще можем с още по-голяма точност да определим нуждите на Вашата кожа и да Ви предложим оптималният вариянт за нейната грижа.

 

ЕКИП

За вас ще се погрижат:
Нели Тонева – собственик, търговски управител
Aнтония Коларова – информатор – регистратор
Доля Габерска – информатор – регистратор
Пенчо Пенчев – масажист
Силвия Неделчева – медицински козметик
Светлана Йорданова – медицинска сестра
Жени Радева – рехабилитатор / кинезитерапевт
Мартин Димитров – кинезитерапевт
Д-р. Филка Георгиева – дерматолог
Д-р. Илко Бакърджиев – дерматолог
Д-р. Виделина Тютюнджиева – физиотерапeвт,диетолог
Д-р. Вивяна Савова – психиатър
Д-р. Елена Ангелова – дерматолог
Д-р. Юлия Савченко – дерматолог
Д-р. Дарина Найденова – лекар диетолог (специалист по хранене и диететика)

ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ

Mixto SX CO2 лазерът е одобрен от FDA (Food and drug administration) за ресърфесинг на кожата, терапия на бръчки, премахване на кожни образувания – папиломи, брадавици, себорейни кератози, кокоши трън, бенки и др., заличаване на белези от акне, бръчки около очите и устните, белези след хирургична намеса, неравномерна пигментация и блефаропластика. Вече можете да се сдобиете с подмладена кожа. Най-доброто решение за заличаване на белези от акне или признаците на стареене на кожата като: фини и по-дълбоки бръчки, отпусната кожа и неравномерна пигментация е Микро Фракционния СО2 лазер.

Процедурата с Mixto SX Микро Фракционния CO2 лазер е революционно ново третиране за подмладяване на кожата, което дава възможност за по-здравословна и по-млада кожа с минимално време за възстановяване – около 4 дни. След пилинг с по-старите модели СО2 лазери е необходимо време за възстановяване поне две седмици . Еднократно третиране води до значително подобряване текстурата, тена на кожата и намалява дълбочината на бръчките.

Как работи Микро Фракционния CO2 лазер:

Mixto SX образува терапевтична матрица от тънки лъчи светлинна енергия (всеки с дебелината на косъм) достигаща до горния и средния слой кожна тъкан (епидермис и дерма) при минимален дискомфорт за пациента.

Резултатът е:
– Незабавно свиване на увредената кожа
– Намаляване на фините и по-дълбоки бръчки
– Премахване на старчески и слънчеви петна

Фракционен означава, че на светлинния лъч са изложени само частици (точици) от повърхността на кожата, като остава незасегната кожата около всяко третирано микро пространство. Това води до естествено и по-бързо възстановяване. Ползотворният ефект на лазерния лъч се разпространява и под повърхността на кожата, като стимулира синтеза на нов колаген в цялата зона. Обновената технология на лазера намалява до минимум дискомфорта по време на процедурата, така че за повечето пациенти не е необходимо използването на обезболяващо средство.

Как се извършва лазерното третиране
Преди третиране:

Лекуващият лекар ще Ви консултира кои зони са подходящи за Микро Фракционно СО2 третиране и резултатите, които може да очаквате.
В повечето случаи Микро Фракционното лазерно третиране може безопасно да се прилага на лице, шия, деколте и ръце. Обикновено еднократното третиране има задоволителни резултати. При желание и необходимост, може да се насрочи второ и трето третиране един месец след последното.

По време на третирането:
Зоните, които ще се третират внимателно се почистват и подсушват. Въпреки, че повечето пациенти не се нуждаят от локално обезболяващо, лекарят ще прецени какво е най-добре за Вас. По време на третирането ще усетите затопляне на кожата. Времето за третиране на цяло лице е около 30 минути.

След третирането:
Непосредствено след процедурата ще имате усещане за леко парене – подобно на слънчево изгаряне, което може да продължи от 30 мин до 3 часа. По кожата ще се появят по-тъмни фини точици с формата на лазерната матрица, като резултат от терапевтичните лъчи.
co2_skin.jpg
На снимката е показан силно увеличен образ на кожа, 48 часа след лазерното третиране с типичните фини точици. В някои случаи кожата се зачервява и оттича, но това отшумява до 24 часа. Третираната зона се намазва с овлажняващ крем без съдържание на аромати и консерванти.

1-2 дни след третиране:
Фините точици започват да избледняват, кожата придобива лек тен. На този етап може да се нанася грим върху третираните зони. Повечето пациенти се връщат към ежедневните си занимания.

3-4 дни след третиране:
Повърхностният слой на кожата започва да се излющва при нормалното й измиване, като се разкрива новата подмладена кожа с по-добър вид и текстура .

5-6 дни след третиране:
На този етап излющването на кожата в повечето случаи приключва. Избягвайте продължително излагане на слънчева светлина на третираната зона през следващите 3 месеца. Всеки ден нанасяйте овлажняващ фотопротектор със защитен фактор минимум 30 +.
В продължение на 6 месеца след третирането ще наблюдавате намаляване на фините и по-дълбоки бръчки и процес на производство на нов колаген.

УЛТРАЗВУКОВА ЛИПОСУКЦИЯ

Разлика между липосукция и ултразвукови вълни

tshape_proced_1.jpgНесъмнено липосукцията е най-разпостранения метод за бързо премахване на мазнини.За жалост липосукцията е скъпа инвазивна манипулация, необходимо е време за възстановяване.Напоследък в естетичната медицина навлиза неинвазивен ултразвуков метод за премахване на нежеланите мазнини.ТЕРМА-ШЕЙП се нарича апарата, който работи с ултразвукови вълни.Основната разлика между липосукцията и ултразвуковата манипулация е, че при новия метод се третират само мастните клетки, без да се засягат съседните кръвоносни съдове, нервни клетки и други тъкани.Веднага след манипулацията можете да се върнете към ежедневните си занимания.

Какво представлява ТЕРМА-ШЕЙП?

Изключителен уред, в който се използва комбинацията от ултразвук , радиочестота и светлина.

Как работи ТЕРМА-ШЕЙП?

ТЕРМА-ШЕЙП излъчва приятна топлина посредством три различни накрайника, стимулирайки кожата в дълбочина , разгражда и премахва натрупалите се мазнини.
Ултразвука комбиниран с радиочестота и енергията на светлината, изключително допринася за по-добра липолиза – разграждане на мазнините и постигане на стягащ ефект, за да се гарантира по-гладка, стегната и без “портокалов ефект” кожа.

Какви резултати гарантира?

ТЕРМА-ШЕЙП е идеален, за да се третира целулит, локални натрупвания на мазнини и за ремодулиране на фигурата. Тази нова, високо ефикасна технология прави кожата ви по-гладка и стегната и премахва всички дефекти като „възглавнички”,паласки и портокаловата кожа. Резултатите са поразителни.
tshape_diagrama_new.jpg
Болезнени ли са процедурите?

Абсолютно не! Лечението е просто, безболезнено, неинвазивно и по никакъв начин не нарушава нормалното ви ежедневие. Освен това, процедурите могат да станат още по-приятни, ако в комбинация с топлината, създавана от уреда, бъдат нанесени и специални флуиди .

Безопасно ли е?

ТЕРМА-ШЕЙП е клинично-тестван. Лечението не причинява никакво изгаряне или издраскване. ТЕРМА-ШЕИП е специално създаден, за да ви накара да се чувствате по-добре.

Клинични изследвания са проведени от Амброзиолаб-Университет във Ферара.

tshape_proced_2.jpg
Мигновени ли са подобренията?

Да, резултати могат да бъдат забелязани още от първата процедура!Третираните зони намаляват обиколката си с 2-3см.Мечтата става реалност!

ВСИЧКИ УСЛУГИ
  • IPL Фотоепилация
  • IPL Фотоподмладяване
  • Фракционен лазер
  • UVB Фототерапия
  • Лечение на акне
  • Ултразвукова липосукция
  • LPG Ендермология
  • Естествен лифтинг
  • Козметични услуги
  • Терапевтични услуги

КОНТАКТИ

Медико-козметичен център “Медея” гр. Варна
Адрес: гр. Варна, ул. Никола Вапцаров 3 B
Тел.: 052/ 71 22 22; 0878 712 222; 0884 712 222
Е-mail:
Web site: http://medea.bg