Козметично студио Денис – гр. София

Published by burn on

Виктория Павлова дипломиран козметик и масажист с майсторско свидетелство.

Виктория Павлова създава първото биокозметично студио за здраве и красота „Денис” в София.

Използва само ПРОФЕСИОНАЛНА сертифицирана биокозметика и качествени базови и етерични масла.

Завършва при Елена Земскова най-добрата руска школа с разработени нови масажни техники като:

  • хиромасаж
  • дълбока мускулна релаксация
  • масаж на повърхностна мускулна фасциалнасистема, хиромасаж антистрес
  • мускулен ребаланс
  • масаж при много подвижна и атрофична кожа

Виктория Павлова е преминала в Москва и обучението “Супер Лицо” при Анастасия Бурдюк, единственият лицензиран специалист в Русия, по методика на Керол Меджио.

Завършва успешно индивидуален курс по холестична и естетическа ароматерапия „Tisserand”, както и курс «Бах терапия» при д-р Тодор Господинов.

Майстор Рейки.

Има дългогодишен опит в провеждане на курсове и авторски семинари в областта на биокозметиката, ароматерапията и лицевата гимнастика (Face Control). Обучава професионалисти козметици и масажисти,
както и любители, които желаят да придобият познания в тези области.
Консултира фирми, предлагащи биокозметика и растителни масла на пазара.

Има много тематични статии в различни списания, участва в телевизионни и радио предавания, публикувала е книгата «Най-често задаваните въпроси за растителните масла».

ПЪРВОТО БИОКОЗМЕТИЧНО СТУДИО ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА „ДЕНИС” предлага:
* терапии за лице с професионална сертифицирана биокозметика;
* ароматерапия и масажи за лице и тяло с биомасла;
* КОЛАГЕНОВИЯ ЛИСТ е една релаксираща терапия с коята постигаме  значително подобрение на структурата на тъканта, подмладяване и  заглаждане на малките бръчици, овлажняване, изсветляване и
възстановяване на увредената кожа;
* хиромасажът IQ дава възможност да се направи индивидуална масажна  схема за всеки сеанс на масажа. От голямото количество масажни техники  ние избираме именно тези, които ще донесат най-голям ефект за Вашето  лице;
* зонова меко-тъканна терапия /лечебни масажи/;
* SQOOM терапии за третиране на кожата.Уникална комбинация от йонофореза  с ултразвук и специално разработени гелове;
* ANTI-AGE DETOX STYLER процедури ( Dermio-facial терапия с отрицателни  йони за лице и тяло);
* BIOPTRON – терапия действа на принципа на поляризираната светлина,  която активира регенерацията и засилва оздравителния потенциал на  организма;
* LED светлина терапия се използва за лечение на леки и средни по тежест  форми на акне, както и за подмладяване на кожата чрез регенериране и възстановяване;
* Диамантеното микродермабразио. Процедурата се прилага, за подобряване вида за загрубяла и повяхнала кожа, за почистване и изсветляване на пигментации от слънцето. Микродермоабразиото забавя процесите на стареене и изглажда финните линии и малки бръчици;
* BODY WRAPPING. Немската фирма WEYERGANS е разработала и патентовала свой усъвършенстван метод на бодирапинг. Той представлява комбинация от ароматерапия и компресионна терапия за тяло. Целта на терапията е да се подобрят кръвооросяването на тъканите, лимфната циркулация и детоксикация на организма. Да се намали обиколката на третираните зони и да намалее целулита;
* процедури за обезкосмяване /коламаска/ По желание на клиента може да бъда поставен продукт за забавяне на растежа на косъма: Depilar System;
* STYDEX – Поставяне на обици. Пробиването на ушите се извършва с най-добрата система Studex. Благодарение на нея пробиването е хигиено, лесно, безопасно и бързо. Поставят се медицински обици които са със специално противоалергично покритие;
* парафинова терапия за лице, ръце и стъпала. Парафинова терапията има много добър ефект при: лекуване на акне, много суха кожа, кожа, пострадала от студ, двойна брадичка, подпухнала и отекла кожа на лицето,
„заглаждане” на вече образували се бръчици, заличаване на пресни белези от рани , акне, шарка;
* детоксикираща процедура на организма. Това е външен метод за  детоксикация, който премахва токсините през стъпалата, независимо къде са те в тялото. Процесът е известен и като електролиза;
* фитосвещи за уши. Свещите оказват бактерицидно, противовъзпалително и  обезболяващо действие.
* билколечение /консултации и индивидуални програми/
* изграждане на по-здравословни хранителни навици за по-добър и  качествен живот /консултации и индивидуални програми/;
* краткосрочни методи и техники за решение на тревожните състояния,  панически атаки, фобии и страхове, зависимости.
* предлагане на Бах-есенции /цветотерапия/ консултации, съставяне на  индивидуални комбинации;
* приготвяне на индивидуални ароматерапевтични комбинации за лице и тяло;
* провеждане на консултации и курсове по ароматерапия;
* провеждане на обучения и семинари на актуални теми за здраве и красота;
* провеждане на медитативни срещи Йога-нидра;
* рейки – обучение и инициация/1 и 2 ниво/;
* продажби на биокозметика, етерични и базови масла;

БИОПТРОН
Клинично тестван, доказан и сертифициран медицински уред, произведен в  съответствие с най-високите стандарти и изисквания за качество при  медицинските уреди: директива 93/42/EEC на ЕС.
Поляризираната светлинна система BIOPTRON е безопасна, ефективна и сертифицирана медицинска терапия.
Действа на принципа на поляризираната светлина, която активира регенерацията и засилва оздравителния потенциал на организма:
– увеличава биоенергетичния потенциал на клетките
– интензифицира постъпването на кислород в тъканите
– засилва процеса на образуване на колагена
– стимулира имунната система на организма
– нормализира количество на левкоцитите в кръвта
– усилва над 10 пъти способността на макрофагите да поглъщат бактерии
– повишава с 35 % количеството на антитела
– забавя процеса на стареене на клетките

Използва се за лечение на акне, херпес симплекс, херпес зостър, екзема, атопичен дерматит, псориазис, дерматози, изгаряния, брадавици, петна, белези, бръчки, мигрена, неврози, синузити, мукозни лезии, повърхностни бактериални инфекции, рани, язви на краката, рани и белези след операции, остеоартрит, ревматоиден артрит, артроза, болка в кръста, болка в рамото и врата, синдром на карпалния тунел.
Наранявания на меките тъкани на мускули, сухожилия и лигаменти като:мускулни спазми, навяхвания, изкълчвания, контузии разкъсвания на мускули и лигаменти, тендинит, тенис лакът.
Светлинната терапия е стандартно лечение на сезонни афективни разстройства и свързаните с тях симптоми.
Синдром на хроничната умора, понижена мотивация, увеличена потребност от сън.
Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана като допълнителна терапия в лечението на рани при следните индикации: рани след травма (наранявания), изгаряния, рани след операции, язви на краката, декубитус (язви от натиск).
Светлинната терапия BIOPTRON може да бъде използвана при облекчаване на болка :остеоартрит, ревматоиден артрит, артроза, болка в кръста, болка в рамото и врата, синдром на карпалния тунел.
Наранявания на меките тъкани на мускули, сухожилия и лигаменти като:мускулни спазми, навяхвания, изкълчвания, контузии разкъсвания на мускули и лигаменти, тендинит, тенис лакът.

Хиромасажът IQ дава възможност да се направи индивидуална масажна схема за всеки сеанс на масажа. Както от отделните пъзели се получава цялостната картина, така и от голямото количество масажни техники ние избираме именно тези, които ще донесат най-голям ефект за Вашето лице.
На първо място ние винаги си поставяме конкретна задача: намаляване дълбочината на мимическите бръчки, или повдигане на меките тъкани на лицето, или подобряване релефността на лицето, или повдигане на веждите, или намаляване на оттоците на лицето и т.н.
Ръцете не само изпълняват масажни движения, но и чувстват ответната реакция на тъканите, а именно това е най-важното за получаването на резултат от всяко въздействие на живия организъм.
Вие ще почувствате всичко това върху себе си още при първия сеанс!

Терапия с LED светлина
Терапията с LED светлина се използва за лечение на леки и средни по  тежест форми на акне, както и за подмладяване на кожата чрез  регенериране и възстановяване.
Синя LED светлина: навлиза дълбоко в порите, където нормално живеят  бактериите, причиняващи възпаленията. Propionibacterium acnes.  Бактериите произвеждат субстанции наречени протопорфини. Тези субстанции  поглъщат синята светлина, при което се отделят т. нар. свободни  кислородни радикали. Радикалите са токсични за бактериите и в крайна сметка ги унищожават. Синята LED светлина има анти-бактериално действие,  пречистващ ефект и намалява белезите от акне.
Червена LED светлина: има заздравяващ и подмладяващ ефект, стимулира производството на колаген и еластин, подсилва здравината на кръвоносните съдове, подобрява текстурата и тонуса на кожата. Чрез светлината се доставя енергия в клетките и те се активират. Процесът е като фотосинтеза за кожата – тя се регенерира и възстановява.

STYDEX STYDEX – Поставяне на обици
Винаги сте искали да подчертаете красотата си със стилни и красиви  обици? Сега е моментът да изпълните тази своя мечта! Апарат за безболезнено пробиване на уши и стерилно поставяне на  противоалергични, стоманени медицински обици, с 24 каратово златно  покритие.
Ако сте готови за поставяне на обици, е време да ни посетите. Персоналът  е отлично подготвен за процедурите по пробиване дори и на най-малките  госпожици. Самото пробиване е бързо и много нежно. Повечето хора не  чувстват никакъв дискомфорт при него. Обиците препоръчително да се  оставят на място за 4-6 седмици след пробиване.

Диамантеното микродермабразио е лицева козметична процедура за разкрасяване и подмладяване на кожата.  Чрез специални стерилни диамантени глави се ексфолира най-горния слой на  кожата и апарата за микродермабразио изсмуква замърсяванията и мъртви  клетки.

В резултат от процедурата микродермабразио се постига:

  • Обновяване на кожата
  • Изсветляване на кожата
  • Премахване на пигментации и възрастови петна
  • Свиване на разширени пори
  • Намаляване на малки и средни фини бръчки
  • Регулиране на себума на склонната към акне кожа
  • Подобряване вида на загрубялата и повредена кожа
  • Подобрение на повредена от слънце кожа
  • Намаляване на белези след акне
  • Забавя се процеса на стареене на кожата.

Може да се третират всички видове кожа. Диамантеното микродермабразиото помага за 50% по-добро проникване и усвояване на козметични продукти, което усилва и крайния ефект от процедурата. Желателно е процедурите да се правят през есенно-зимния период от 4 до 8.
Противопоказания: бременност, гнойно акне, охлузвания, открити рани, изгаряния, херпес, брадавици, купероза, използване на кремове с ретинол, рак на кожата, диабет, автоимунни заболявания, хепатит.

BODY WRAPPING
Бодирапингът е доказал своята ефективност в козметиката. Немската фирма WEYERGANS е разработала и патентовала свой усъвършенстван метод на Бодирапинг. Той представлява комбинация от ароматерапия и компресионна терапия.
Целта на терапията е да се подобрят кръвооросяването на тъканите, лимфната циркулация и детоксикация на организма. Да се намали обиколката на третираните зони и да намалее целулита.

Как се прави терапия?
Засегнатите зони се намазват с подходящ крем, след което се увиват със специално фолио, като стриктно се спазва точно определена техника на обвиване и правилна сила на натиск. Всичко това продължава няколко
минути, след което следват 45-60 мин. релаксация.
Резултатът може да се види веднага след първата процедура, дали в сантиметри или в размера на дрехата. Краката се усещат леки. Кожата се чувства по-гладка и по-стегната.
Бодирапингът намира приложение в проблемни зони като: корема, талията, хълбоците, бедрата, прасците и
горната част на ръцете. За да се оптимизират резултатите от терапията, препоръчваме лечението да продължи няколко седмици по 2 пъти седмично.

Пречистваща детоксикация
Това е външен метод за детоксикация, който премахва токсините през  стъпалата, независимо къде са те в тялото. Процесът на детоксикация създава поток от положителни и отрицателни йони, които привличат и се
захващат за противоположно заредените токсични вещества и ги изкарват през кожата. Процесът е известен и като електролиза. Всяка сесия е 30 минутна. Детоксикацията трябва да се извършва преди  приемане на лекарства. Ако имате ниско кръвно, хапнете нещо преди  процедурата. Детоксикаторът може да понижи кръвната захар, може да  блокира произвеждането на мляко при кърмачките. След терапия набавете си
нужното количество витамини и минерали за да подсилите метаболизма на  тялото и изхвърлянето на токсините. Преди и след процедура пийте повече  вода.

Препоръки:
ПОКАЗАНИЯ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
– отказване от цигарите – ако имате пейсмейкър или магнитни
– проблеми с алкохола устройства
– проблеми с наднормено тегло – приемате лекарства за сърдечно забо-
– влошена мастна обмяна ляване
– заболявания на бъбреците – имате сърдечна операция
– акне, пигментация – имате трансплантирани органи
– сексуални проблеми – имате психически заболявания
– проблеми със съня – бременни и кърмачки
– стрес – деца под 6 години
– нездравословно хранене – епилептици
– хронични заболявания – постоперативен период
– нужда от тонизиране и – висока температура изчистване на организма – остри възпалителни заболявания
– високо кръвно налягане – липса на чувствителността в областа
– слаба имунна система на крайниците
– остаряваща кожа – хемофилия
– хора на диализа – хора, които приемат препарати за
– пациенти с анемия разреждане на кръвта
– диабетици – открити рани на стъпала
– проблеми със стомашно- – по време на лъче- и химиотерапия чревен тракт
– по време на месечен цикл
– артрит
– главоболие и мигрена
– кожни проблеми

ФИТОСВЕЩИ ЗА УШИ
Методът за лечение с фитосвещи е познат още от древността. Фитосвещите  представляват платно импрегнирано с пчелен восък и етерични масла.  Прилага се при възпалителни заболявания на ушите, гърлото, носа,  околоносните кухини /ринити, синузити, отити, тонзилити/, ушна кал, шум  в ушите от различно естество, намаляване на слуха, световъртеж,  главоболие, мигрена, нарушения на съня, нервност, раздразнителност,  състояние на стрес. Топлият въздух и активните вещества, отделящи се при  горенето на свещите оказват бактерицидно, противовъзпалително и  обезболяващо действие.
Противопоказания: гнойните секреции от ушите, увреждане на тъпанчевата мембрана и външния  слухов проход, туморни процеси в областта на главата и алергични реакции  към пчелни продукти.

ЕПИЛАЦИЯ
Епилацията се извършва с еднократни консумативи (чаршафи, ленти,  шпатули, пудра). В студиото използваме само качествена кола-маска.
Клиентките ни могат да ползват по-желание и еднократни бикини. След  процедурата се нанасят почистващи и противовъзпалителни продукти: крем,  олио, пяна, пудра, гел, според чувствителността на кожата.
По желание на клиента може да бъда поставен продукт за забавяне на  растежа на косъма: Depilar System.

КОЛАГЕНОВ ЛИСТ
Козметична терапия за лице и шия, очен контур: КОЛАГЕНОВ ЛИСТ
Поддържането на кожата представлява в основата си стимулиране на  колагена, а методът на КОЛАГЕНОВИЯ ЛИСТ дава възможност на козметика с  една приятна, релаксираща терапия да постигне значително подобрение на  структурата на тъканта, подмладяване и заглаждане на малките бръчици,
овлажняване, възстановяване на увредената кожа, понижаване на  съкращението на лицевата мускулатура, активира всички функции на кожата.
Колагенов лист се избира от индивидуалните нужди на лицето.
Козметичният ритуал е подходящ за всички типове кожи и препоръчителен за  преходните сезони, за да подготви дермата за температурните разлики и да  достави изключително чист, висококачествен колаген.
Маска с колагенови тампони за околоочния контур
Повдигаща маска с колагенови тампони за зоната около очите за подсилване  на обичайната грижа за зоната около очите и при специални поводи
*Въздействие и свойства:
• стяга и изглажда малките бръчици
• минимизира дълбочината на бръчките
• запазва стегнатостта на кожата и предпазва деликатната зона около  очите
• изглажда и охлажда
• намалява подуването.

КРИОТЕРАПИЯ
Терапия за тежки , уморени, подути и отточни крака в следствие на лошо  кръвообръщение и задържане на вода в тялото. Тази процедура е съчетание  от ръчен лимфодренажен масаж и доброто въздействие на ароматерапия. След  масажа краката се увиват със напоени с етерични масла леко стягащи  бинтове за 30 мин.

SQOOM
Патентованата в целия свят ‘‘Synchron-Technology’’въздейства на кожата в  дълбочина чрез уникална комбинация от йонофореза с ултразвук и активните  съставки на специално разработени геловете. С други думи: ултразвукът е  звънецът на вратата, докато йонизацията след това отваря безброй малки  врати, през който милиони пъти в секунда ценните съставки на геловете  свободно проникват в кожата. SQOOM масажира както епидермиса (кутикула),  така и дермата (стопилката). Дори и мускулната тъкан под кожата се  масажира, подобрява се кръвообращението, лимфаденаж, засилват се  обменните процеси и клетъчната регенерация. SQOOM – програми за третиране на кожата

ПАРАФИНОВА МАСКА
В епохата, когато лазерът, ботоксът и високите технологии превзеха и  козметичните салони, тази процедура е забравена и незаслужено  пренебрегвана. Парафинотерапията е една от най-приятните процедури в
козметичния салон. Тя е истински релакс за тяло и духа. Горещ парафин  има много добър козметичен и лечебен ефект благодарение на топлинно,  химическо и механично въздействие върху кожата.
Топлинно. В резултат на високата температура се катализират обменните  процеси на кожата. Парафинът запазва топлината си дълго време.  Постепенното отдаване на топлина подобрява функции на потни и мастни  жлези, кръвоносните съдове се разширяват което води до подобряване на  кръвообращение и лимфодренаж .През разширените пори активните  компоненти, нанесени под парафина, проникват дълбоко в кожата. Химическо. В козметиката се употребява високо пречистен парафин с точка  на топене 52-54 градуса. Парафинът обогатен с билкови добавки, етерични  и растителни масла, с витамини, с алое. В зависимост от съчетанието и  концентрацията на биологичноактивни вещества той може да оказва
антиспазмолитично и антиколоидно(белези от операции и акне) въздействие  върху кожата.
Механично. Поради изстиване на парафина и намаляването на обема му се  повишава налягането върху кожата. Като резултат на това той плътно  „обхваща” тъканите на лицето и ги „притиска”. Този процес постепенно  намалява подпухналостта на кожата. Втвърденият парафин пречи на кожата
да се „събира”и това е неговият специфичен лифтингефект. Повишеното  налягане изтласква токсините от кожата т.е. детоксикира кожата.
Маската.
Преди нанасяне върху лицето парафинът се разтопява в абсолютно сух  съд.Вода, попаднала в него, може да предизвика изгаряне на кожата.  Лицето се почиства много добре. Недопустима е употреба на водно-спиртни
разтвори .След почистване върху кожата се нанасят полезни подхранващи  вещества (ампули, серуми, растителни масла).Отгоре се поставя козметична  марля с отвор за очите, ноздрите и устата.Върху нея внимателно и бързо  се нанася топлия парафин с мека четка и отгоре се покрива със специална  маска, която поддържа топлината. След 20 мин. маска внимателно се  отстранява. Парафиновата процедура завършва с лек масаж. Маска може да  се прави 2 пъти седмично. След 10-15 процедури ефектът е впечатляващ.
При наличие на двойна брадичка и отпуснати бузи парафин се нанася под  формата на отделни парафинови повдигащи превръзки. При ситни бръчици  около устата и под очите се нанасят апликации от специален парафин.

Парафинова терапията има много добър ефект при:

  • Лекуване на акне
  • Много суха кожа, на люспи
  • Кожа, пострадала от студ
  • Размекване и почистване на мастно-рогови „тапички”,двойна брадичка,Подпухнала и отекла кожа на лицето, „заглаждане” на вече образували се бръчици
  • Заличаване на пресни белези от рани , акне, шарка

Парафинова терапия е противопоказана при:

  • Силно изразена розацея
  • Прекалено окосмяване
  • Гнойни заболявания на кожата,гнойно акне
  • Стенокардия
  • Бронхиална астма
  • Хипертония
  • Херпес, когато е избил
  • Вирусни и инфекциозни заболявания
  • Висока температура
  • При заболявания на щитовидната жлеза(парафин на шията),Бременност,Диабет,Открити рани, Клаустрофобия

Процедурата трябва да се прави от квалифициран специалист в козметичен
салон.

Десислава Фаградян – билки и билколечение

Завършва  медицинско образование към факултет „Обществено здраве“ на Медицинския университет – град София, както и необходимите нива на обучение по фитотерапия към „Съюза на билкарите“.
Образованието и помога не само да практикувам лечебна дейност, но и да разбера болестта, за да може по-пълноценно да помага на хората.
Оттогава непрекъснато развива себе си.

Следдипломни курсове на обучение:
– „Превенция и здравословно стареене“
– „Качество на живот и здраве“
– „Диетотерапия – съвременни аспекти“ към МУ – катедра „Превантивна медицина“

Притежава магистърска степен в областта на управление в  здравеопазването, както и организира и провежда семинари с цел превенция на заболяванията, здравна култура и здравна информираност.

Има успех в лечението на :
– нервна система – главоболие, безсъние, стрес, невроза.
– проблеми с кръвно налягане, заболявания на вените – разширени, възпалени.
– белодробни заболявания
– чернодробни и жлъчни проблеми, стомах, гастрит, колит, язва, хемороиди, запек.
– бъбречни проблеми – възпалителни заболявания, камъни и пясък в бъбреците и пикочните пътища, проблеми с простатата.
– кожни заболявания – акне, екземи, невродермити, гъбички, косопад и др.
– изготвяне на индивидуални програми за отслабване, природосъобразен начин на хранене, детоксикация и лечение.
– подсилване на имунната система срещу бактериални и вирусни инфекции-имуностимулиращ чай
– билкова смес при детоксикация / както и билкови смеси за прочистване на червата, черен дроб, бъбреци, бял дроб, кръв и лимфа/.

Иновация в билколечението е смилането на билките на прах, те се смилат  по специална технология, която запазва качествата им. Не се изисква  допълнително варене и накисване, което улеснява техния прием. Така
билките се усвояват по-добре от организма. Изготвя такива смлени  смеси, готови за консумация, подходящи за лечение на: акне, запек и  детоксикация – тибетска смес.
Подходът и към всеки човек е индивидуален, съобразен с неговите  потребности и нужди. В практиката си осъзнава, че всеки човек е един  Космос и всяко заболяване носи своето послание, което ни кара да спрем,
де се замислим и да се обърнем към себе си. Смята, че билките са нежен,  чист и безопасен начин да възвърнем здравето си и да се върнем към  природата, напомняйки си, че сме част от нея.

Станислав Стоянов – Зонова Меко-Тъканна Терапия


Профилактика и тонизация на нервна, кръвоносна и лимфна система.
Обработката става чрез акупресура и дълбок лимфодренаж.
1. Възстановяване на мекотъкани възпаления и хематоми:
– след протезиране на колене и тазобедрени стави.
– възстановяване след операции на колени връзки и ахилес.
-отблокиране на функционални блокажи на залавните сухожилия
– спортни травми.
2. Болки и възпаления на меките тъкани и нервите на гръбначния стълб:
– блоков синдром на гръбначен сълб
-гръбначни изкривявания
-дискови хернии
-протрузии
-възпаления на залавните сухожилия и коренчетата на нерви.
3. Подобряване на състояние при атрофии и парези, възпаление на
лицево-черепните нерви, главоболие, мигрена, регулиране на кръвното
налягане.
По методика на адаптиране на нервната система чрез акупресура.
4. Стречинги за гъвкъвостта на залавните сухожилия,
индивидуални упражнения за проблемни зони,
дихателни упражнения,
индивидуален масажен план

 

 

 

  

  

 

 

ТЕРАПИИ

 

КОНТАКТИ

Козметично студио Денис – гр. София
Адрес: гр. София, ж.к. Гоце Делчев бл. 22, вх А, ет.1, ап.2
Тел.: 0898204326;0882281870; Десислава Фаградян - БИЛКОЛЕЧЕНИЕ Тел. +359-897-371-386, +359-885-969-907 Станислав Стоянов – масажист - ЗОНОВА МЕКО-ТЪКАННА ТЕРАПИЯ Teл. +359-884-637-156
Web site: https://www.facebook.com/KozmeticnoStudioDenis/?hc_ref=SEARCH