Закуската не е най важното хранене

Published by burn on

Експерт от Университета в Бат твърди, че това твърдение само по себе си никога не е било научно даказано.

Обикновено разглеждаме закуската като важна храна, която е необходима за обмяната на веществата и дава сила на тялото и ума за предстоящия ден. Въпреки това, според експерта, цялото това внушение се дължи на мощни рекламни кампании, но не и достатъчно научни доказателства в подкрепа на твърдението, пише БГНЕС.

Въпреки че ползите от яденето на закуска изглеждат “логически”, проучвания могат да оспорят тази теза. Изследванията включват изучаване на поведението на хората. Лекарят бил изумен да открие, че не съществуват научни доказателства за ползата от закуската за здравето на човек.

Мнението на специалиста е, че яденето на закуска насърчава хората със затлъстяване на спортуват повече. Тестовете доказват, че хората с наднормено тегло, които закусват, може и да не губят килограми, но се упражняват повече в сравнение с тези, които не закусват.

Освен това любителите на закуската са по-склонни да ядат по-малко през останалата част от деня. Според експерта яденето определено помага преди важни предизвикателства, като изпити, интервюта за работа или състезания.