Д-р Юлия Стойкова – Дерматолог – гр. Петрич

Published by burn on

Д-р Юлия Стойкова е дерматовенеролог, практикуващ на територията на град Петрич. Извършва диагностика и лечение на кожни и венерически заболявания, лечение на алергии на кожата, екземи, псориазис, кожни микози и други проблеми на кожата. Д-р Стойкова преглежда пациенти в кабинета си в ДКЦ град Петрич, ет.5, кабинет 305.

Д-р Стойкова е с дългогодишен опит и висока квалификация в областта на лечението на кожни и венерически болести. Ако имате подобни проблеми не се колебайте да потърсите нейната помощ.

Лечение на алергични заболявания
Д-р Юлия Стойкова е с дългогодишен опит в диагностиката и успешното лечението на редица кожни алергии. Алергията на кожата се среща при над 30% от хората в страната. Най-често срещани са контактен дерматит (екзема), атопичен дерматит, уртикария (позната още като копривна треска), лекарствени кожни реакции. Причините за тяхната проява не винаги са ясни, за това д-р Стойкова препоръчва на пациентите да не прибягват до самолечение, а винаги да се консултират със специалист. В случай, че освен кожни симптоми се появят затруднения в дишането, незабавно трябва да бъде потърсена лекарска помощ. Установените на време алергии, могат да бъдат облекчени и да бъде предприето лечение, което да доведе до желаните резултати.

Лечение на псориазис
Д-р Стойкова извършва лечение и на псориазис. Лечението на псориазис се извършва локално и общо. Локалното включва употребата на охладителни кремове и кортикостероиди, като при хроничните форми се прилагат и продукти съдържащи урея, катрани и салицилова киселина. Общото лечение се прилага при обриви, които не се повлияват от локално лечение и включва ароматни ретиноиди (Тигазон), цитостатици (Метотрекасат, Циклоспорин). С цел физиотерапия се прилагат и облъчвания с UVA лъчи, теснолентови UVB лъчи и PUVA терапия ( UVA лъчи с псоралени).

КОНТАКТИ

Д-р Юлия Стойкова – Дерматолог – гр. Петрич
Адрес: гр. Петрич, ул. Рокфелер 52, ет. 3, каб. 305
Тел.: 0888 395 395