Д-р Стоян Лазаров – Хирург гр. София

Published by burn on

Д-р Стоян Лазаров е специалист по кардиохирургия. Специализира детска кардиохиругия.

Началник е на Отделението по хирургия на вродени сърдечни малформации към Haциoнaлнaтa ĸapдиoлoгичнa бoлницa (HKБ).

Той е член на Европейското дружество по гръдна и сърдечна хирургия, на Европейската асоциация на детските сърдечни хирурзи и на Конституционния Съвет на световното дружество по хирургия на вродените сърдечни малформации.

Оперира новородени и деца.

Основни дейности на Отделението:

Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации е единствено в страната.

Детските сърдечни хирурзи работят в ежедневно професионално сътрудничество с детските кардиолози от клиниката по детски болести и детска кардиология.

Екипът на отделението осъществява хирургичното лечение на деца, включително и новородени, с вродени и придобити сърдечни заболявания. В отделението се оперират и пациенти над 18 г. с вродени сърдечни малформации.

Всички сътрудници на отделението са специализирали във водещи американски и европейски центрове с развита детска сърдечна хирургия.

Въведени са всички основни световни методи на хирургичното лечение на комплексни кардиопатии, като за 2009 г. повече от 30% от всички операции са извършени при деца под 1 г. възраст, което е световна тенденция.

Отделението разполага с модерна следоперативна реанимация и владее всички съвременни методики за инструментално поддържане на сърдечна и белодробна дейност.

Отделението сътрудничи с:
Детски сърдечен център – Кьолн, Германия
Детска болница – Лондон, Великобритания
Клиниката по кардиохирургия – Хайделберг, Германия

КОНТАКТИ

Д-р Стоян Лазаров – Хирург гр. София
Адрес: гр. София, ул. Коньовица 65
Тел.: 02/ 9211-101; 02/ 9211 333; 0888805025
Е-mail: