Д-р Иванка Димитрова -Лекува псориазис- Вътрешни болести – гр. София

Published by burn on

Д-р Иванка Димитрова – лекува псориазис.

Тя е  специалист по вътрешни болести и е завършила ВМИ София през 1973г.

Занимава се с псориазис от 1991г.

През 1981, вследствие на силен стрес самата тя заболява от псориазис и започва да прави експерименти върху себе си за подобряване на състоянието си. След успеха на терапията, започва да я прилага първоначално на свои близки, а по-късно и на хора, които са чули за успехите на лечението чрез вече излекувани такива. В началото е мислела, че метода й на лечение води само до временно облекчаване на болестта, но след като минават години без появата на рецидив, времето само доказва ефективността на измисления от нея метод.

До днес тя прилага същата методика и на своите пациенти, но с далеч по-облекчен хранително-диетичен режим.

Псориазисът е много разпространено заболяване. Според някои статистики, боледуват около 2% от населението.

Въпреки че около 80% от пациентите е засегната само кожата, то това заболяване не е кожна болест.

Псориазис може да се появи по лигавицата на очите, ушите, половите органи, ректум и т.н. Кожните форми са много и различни: от точковидни промени до големи плаки, които обхващат цялото тяло. Това е най-тежката форма, която протича с увредено общо състояние – повишена телесна температура и увеличени лимфни възли. Заболяването засяга и ноктите, както и косата. Една от много тежките форми може да доведе до Алопеция (кръгово окапване на косата). Но най-тежки са формите на псориатичен артрит и еритродермия (цялостно покриване на кожата с плаки).

Тъй като заболяването не е кожно, то с външно третиране не е възможно да се излекува.

Методът на Д-р Димитрова изключва мазилата и всяко друго третиране на кожата. Методът е чисто вътрешен с познати на медицината лекарства без употреба на Кортикостероиди.

Важно условие преди да започне лечението е болният да спре кортикостероидите във всичките им форми.

Лечението няма странични действия. Даже в много от случаите се наблюдават подобрение на статуса на други, съпътстващи към псориазиса, заболявания.

Още в първите дни на прилагане на лечението на Д-р Димитрова се забелязва промяна в състоянието на псориазиса: активността на процеса спира, лющенето става обилно, кожата изтънява, а сърбежите намаляват. Заболяването отзвучава постепенно и когато състоянието на пациента се стабилизира, тогава се спира и лечението ОТ Д-р Димитрова. Ако лечението се изпълни докрай, рецидиви не се получават. Не бива свободно да се прекъсва лечението.

Продължителността също така зависи от формата и стадия на болеста, предишното лечение, други съпътстващи заболявания и някои други фактори.

Най- продължително е лечението на тежката кожна форма – еритродермия и псориатичен артрит.

КОНТАКТИ

Д-р Иванка Димитрова -Лекува псориазис- Вътрешни болести – гр. София
Адрес: гр. София, ул. Кричим 47
Тел.: 02/ 8627376
Web site: http://www.psoriasistreatment-bg.com