Д-р Веселин Даскалов – Специализирана Очна Болница гр. София

Published by burn on

Д-р Веселин Даскалов консултира, приема и оперира пациенти в новата Специализирана Очна Болница “Пентаграм” в гр. София. Болницата разполага с лазери за лечение на глаукомата, вторичната катаракта, зелен лазер за лечение на диабетната ретинопатия, операционен микроскоп Zeiss последно поколение с възможност за видеозаснемане и конферентна връзка, най-модерната апаратура за оперативно лечение не само на катаракта и глаукома, но и за хирургично лечение при отлепване на ретината, диабетна ретинопатия и нейните усложнения, травми на задния очен сегмент със и без вътреочни чужди тела. Специализираната Очна Болница „Пентаграм” има договор за работа и с НЗОК.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Професионална биография

– Дипломира се като лекар през 1987г. в Медицинска Академия, гр. София
– Специалист по очни болести от 1990г.
– Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна”, София.
– От 1992 г. e асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска”, в Kлиниката по Очни травми и витреоретинална хирургия.
– От 1999 г. е главен асистент в същата катедра.
– В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало, ръководи Отделението по офталмология.
– От 01.05.2012г. ръководи Специализирана Очна Болница и Мед. Център “Пентаграм”.

Специализирал е в:

-Moorfields Eye Hospital, London, UK;
-Klinik fuer Augenheilkunde, Universitaetsklinikum Regensburg, Germany;
-Chibanishi-General Hospital, Kanegasaku Matsudo city, Japan.

Член е на:

-ESCRS -European Society of Cataract and Refractive Surgeons
-AAO – American Academy of Ophthalmology
-EVRS – European VitreoRetinal Society

Носител на награда на името на д-р Дъбов за най-добър млад офталмолог на 1999г. Лекарската му практика на специалист обхваща пълния спектър диагностика и лечение на очните заболявания.
Ежедневната му работа на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица /кератопластика/, рефрактивна лазерна хирургия и детска офталмолохирургия.
Неговото хоби е да оперира. Малкото свободно време е за семейството и приятелите. Има дъщеря и син. Обича както да слуша музика, така и да танцува; както да работи в градината, така и да се излежава на морския бряг; както историята, така и модерните технологии.Има удивителна памет за здравословните проблеми на многото си пациенти. Прави около 2000 операции годишно. Пословичен е с добрата организация на работа в отделението по Отделението по офталмология, което оглавяваше, в Токуда Болница София, а сега също и на новото си място – в СОБАЛ “Пентаграм”, които също оглавява. Умее да създава и ръководи екип. Пациентите го наричат “Вълшебникът”. Има слава освен на водещ и на най-бързия офталмохирург в страната.
Роден е на 12.11.1961 г. в Ботевград. Зодия Скорпион. От 2013 година има изградена Специализирана Очна Болница – “Пентаграм”, болницата работи по всички клинични пътеки в областта на офталмологията. СОБАЛ “Пентаграм” работи по договор с НЗОК и е снабдена с най-новия ексимерен лазер за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм Mel-90 на фирмата Zeiss.

УСЛУГИ


  • Катаракта (перде на окото)
     – Единственият изход е катарактата да бъде отстранена и на нейно място да бъде поставена изкуствена леща. Единственият път, по който може да се извърши това и така да се предотврати загубата на зрението, е оперативният път.
  • Глаукома – Глаукомата е тежко заболяване. Една от най-честите причини за слепота. Глаукомата е група от дегенеративни заболявания, обединени от един общ признак – прогресивно и типично увреждане на зрителния нерв и зрителното поле.
  • Рефрактивна хирургия – Понятието рефрактивната хирургия включва няколко различни и прецизни микрохирургически операции, благодарение на които ще се избавите от късогледството, астигматизима и далекогледството.
  • Заболявания на Ретината – Мушички и светкавици, Отлепване на ретината, Диабет и ретина
  • CVS (computer visual syndrome) – Симптомите на Компютърен визуален синдром са Зачервяване и умора в очите, Двойно или замъглено зрение, Главоболие, Трудно фокусиране, Болка в тила и раменете
  • Кератопластика – Най-честите причини за корнеална трансплантация (при проблеми с роговицата) са Травма на окото, Очни инфекции, Кератоконус
  • Макула – тази част от ретината, на която дължим централното си зрение. Най-често срещаните проблеми при тази част от окото са Мacular hole (малка дупчица в макулата); Age-related Macular Degeneration (AMD – Макулна дегенерация); Macular pucker

ЕКИП

Д-р И. Кунева д.м – началник отделение
Д-р Г. Петрова – глаукома
Д-р Цветков хирургия на предения очен сегмент
Д-р Бозева – диагностика и лазери
Д-р Цв. Иванова – диагностика лазери и cross linking
Д-р Трайковски – хирургия на предния очен сегмент, рефрактивна хирургия
Д-р Ямбулиева – диагностика и лазер лечение
Д-р М. Стефанова-специализант

 

МЦ “Пентаграм 2012” с разкрити следните специалности:

  • Акушерство и Гинекология;
  • Кардиология ;
  • Клинична лаборатория.

с  ЕКИП:

Д-р Констанца Тошева – АГ диагностика, фетална морфология, 3D-ehograf
Д-р Е. Цандева- диагностика, гинекология, ехограф
Д-р Джерова – диагностика, женска консулатация, ехограф
Д-р П. Филипов – превантивна кардиология, консултации
Д-р В. Гайкич – кардиологични консултации
Д-р Маринова – клинична лаборатория

КОНТАКТИ

Д-р Веселин Даскалов – Специализирана Очна Болница гр. София
Адрес: град София, ул.Враня 111
Тел.: 024472040, 024472050, 024472060 ,0882216165
Е-mail:
Web site: http://pentagram2012.com