Дентална клиника ”Коцилкови”

Published by burn on

Дентална клиника Коцилкови  е сред водещите дентални практики в България. Тя е оборудвана с най-съвременните технологии в денталната медицина.

Вече над 10 години нашата мисия е поддържането на денталното здраве на нашите пациенти. В основата на нашата практика е индивидуалният подход и съобразяването на лечебния план с характерните особености и изисквания на всеки пациент.

Екипът ни е воден от непрекъснатия стремеж към усъвършенстване и повишаване на своята квалификация, което гарантира профилактика и лечение, съответстващи с най-високите съвременни стандарти.

  • Д-р Коцилков и д-р Георгиева завършват висшето си образование по стоматология във Факултета по Дентална медицина към Медицински университет – София през 1999г. и през 2000г. започват съвместната си практика.
  • През 2001г. д-р Коцилков печели конкурс и е назначен за хоноруван асистент в катедра „Пародонтология”, ФДМ към МУ-София.
  • През 2005г., след друг спечелен конкурс, д-р Коцилков започва специализация в катедра „Пародонтология”.
  • През 2006г. д-р Коцилков е назначен за редовен асистент в катедра „Пародонтология” .
  • През 2007г. д-р Коцилков придобива специалност „Пародонтология и заболявания на оралната лигавица” и е назначен за старши асистент в катедра „Пародонтология”.
  • През 2007г. д-р Георгиева започва работа в областта на ортодонтията.
  • През 2008г. д-р Коцилков завършва образователен курс по пародонтология и имплантология в университета в Хайделберг.
  • През 2009г. д-р Георгиева започва работа в областта на триизмерната обработка и запълване на кореновите канали.
  • През 2009г. отваря врати новата дентална клиника Коцилкови.
  • Д-р Коцилков е член на Български Зъболекарски Съюз (от 2000), на Българското Научно Стоматологично Дружество (от 2001) и на ITI – International Team for Implantology (от 2010).
  • Д-р Георгиева е член на Български Зъболекарски Съюз (от 2000)
  • Д-р Коцилков има множество научни публикации и  редовно презентира клиничната си и научна дейност на национални и международни форуми.

 

ЗА ПАЦИЕНТА

ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ВЕНЦИТЕ

Заболяванията на венците и пародонта са най-често хронични процеси, които обикновено не протичат с болка или други силни оплаквания.

Основната причина за заболяванията на венците са микроорганизмите в зъбната плака, полепнала по повърхностите на зъбите. Тези микроорганизми увреждат венеца и подлежащата кост както директно, така и карайки организма да произвежда фактори, стимулиращи тъканното разрушаване. Колкото повече зъбна плака има по зъбите и колкото по-дълго време тя не бъде отстранявана, толкова по-тежко е възпалението и се стига до загуба на зъбодържащите тъкани (пародонт).

Живеещите в зъбната плака микроорганизми са много устойчиви на антибиотици и само механичното им отстраняване осигурява тяхното премахване. Неотстраняваната дълго време зъбна плака се превръща в зъбен камък, за чието премахване е необходима намесата на стоматолог.

Основен белег за възпалението на венците е кървенето, особено това установено от вашия стоматолог при нежно сондиране на венеца със специален инструмент (пародонтална сонда). Наличието на такова кървене означава, че вашите венци се нуждаят от професионално лечение.

За да се установи точния обхват на засягането на венците и опорната кост, както и на ефективността на провежданата от Вас орална хигиена, се правят поредица от изследвания, които се нанасят в съответна карта.

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

Зъбният имплант е изкуствен корен, поставян във вашата челюст за да възстанови загубен зъб или група зъби. Това е идеалното решение за всички пациенти в добро общо здраве, загубили зъби в резултат на пародонтално заболяване, травма или друга причина.

Основно предимство на имплантите е запазването на обема на челюстната кост, който би бил загубен след вадене на зъбите, както и щаденето на запазените естествените зъби на пациента, който не се изпиляват за направа на мостове и протези.

Зъбните импланти са толкова естествени , че вие ще забравите че сте загубили зъбите си. Както ви е известно, здравите зъби и приятната усмивка определят колко добре се чуствате както в професионалната, така и в домашната си среда.

Ако сте загубили зъби, ако не можете да се храните, ако вашите протези са неудобни, ако сте забравили да се усмихвате, то сега зъбните импланти ви дават възможност да говорите, да се храните и да се усмихвате отново.

При спазени правилни условия при поставянето и натоварването им, както и при правилна поддръжка зъбните импланти могат да са функционални дълго време, дори цял живот.

КОНТАКТИ

Дентална клиника “Коцилкови” – kotsilkovi.com

Адрес: гр. София, Банишора, ул. Карлово 7
Тел: 02 476 76 80
Моб. тел.: д-р Камен Коцилков 0898 781 299; д-р Христина Георгиева: 0888 473 031
E-mail: kamenkotsilkov_at_gmail.com; hristina.georgieva_at_kotsilkovi.com


Вижте по-голяма карта

Текст и изображения: kotsilkovi.com