Дентална дигитална ренгенова лаборатория Верея гр. Стара Загора

Published by burn on

Дентално рентгеново студио Верея е основано през 2009 год. в гр.Стара Загора.

Денталната рентгенова апаратура е последна дума на техниката Съчетана с уменията и опита на екипа гарантира най-високо качество на образа. Лабораторията разполага с най-ново поколение рентгенови апарати, при които йонизиращото лъчение на пациента е сведено до минимум, а получените цифрови изображения са с изключително високо качество.

3D графиите  както и Ортопантомографиите, могат да бъдат получени на различни носители  в зависимост от желанието на всеки стоматолог.

Екстраорални рентгенови снимки
1. Панорамна рентгенография (ортопантомография, ОПГ, OPG , e-mail,с диск и плакa)Показва общ изглед на челюстите, зъбите, синусите, назалната област и темпоромандибуларните стави. Откриват се ретинирали или допълнителни зъби, болестни състояния на зъбите, костни аномалии, кисти, инфекции, полипи в синусите, отношението на зъбите спрямо синусите, възпалителни процеси на темпоромандибуларните стави и фрактури.2. Цефалометрична рентгенография (телерентгенография, профилна графия на череп, CEPH -e-mail,с диск и плака)Прави се съпоставка на зъбните, челюстните и лицевите съотношения спрямо стандартни норми. Определя се посоката на растеж на зъбите и се прави оценка на промените в зъбните, челюстните и лицевите съотношения. Най – често този тип снимки се използва от ортодонтите за определяне плана на тяхното лечение.

3. Рентгенография на череп

Лицева рентгенова снимка на черепа се извършва за диагностициране на фрактури на черепните и лицевите кости, вродени аномалии, тумори на хипофизата и някои метаболитни и ендокринни заболявания, които причиняват дефекти на костите на черепа.

4. Рентгенография на темпоромандибуларните стави

Темпоромандибуларните стави са тези, чрез които долната челюст се свързва към темпоралната кост на черепа и се намира отляво и отдясно пред ухото. Ставите са гъвкави, което позволява на челюстта да се движи плавно нагоре, надолу и настрани, и ни дават възможност да говорим, дъвчим и прозяваме. Мускулите, прикрепени към и около челюстта създават съвместен контрол на позицията и движението на челюстта. При болка или болезненост на ставите или прищракване по време на движение на челюстта, имате ограничено движение или блокиране на челюстта при отваряне и затваряне на устата, се налага изследване на ставите. Често се използва методът, подобен на панорамната снимка. Разликата е в областта на снимане, което позволява да се визуализират цялостно и лявата и дясната темпоромандибуларни стави. За сравнение на двете стави в различно положение, се използва техниката на снимане при отворена и затворена уста на пациента.

5. Рентгенография на синуси

Рентгенова снимка на изпълнните с въздух кухини, разположени в предната част на черепа. Това изследване се извършва, когато са на лице симптоми на синузит или други смущения на синусите. Допълнителни условия, при които се извършва това изследване включват:

♦ Остър синузит
♦ Хроничен синузит
♦ Менингит

6.Рентгенография на китка

♦ 15.00лв само дигитална(диск,без плака);
♦ 20.00лв.-пълен комплект(диск и плака)

Изисква се от ортодонтите за определяне на костната възраст на пациента.Ние извършваме тези графии само по предписание на ортодонт.

Интраорални зъбни рентгенови снимки
1. Периапикалнa рентгенография (сегментна дентална, рентгенография по Dick, зъбна снимка)Тези зъбни снимки показват целия зъб – от коронката до края на корена и основата на зъба. Те се използват за навременно откриване на проблеми под венечната линия или в челюстта като патологични изменения в зъбите, абсцеси, кисти и костни промени, свързани с някои болести. Посредством тези зъбни снимки се прави план на лечение на големи или широки кухини, кореново лечение и хирургически интервенции.2. Паралелна сегментна рентгенографияТехника на снимане, при която се използва филмдържател. Филмдържателите спомагат за отстраняване на грешките при експозиция и намаляване на йонизиращата доза посредством колиматора, прикрепен към тях. Полученият рентгенов образ на зъбите е с максимално редуцирано изкривяване и с реални размери.

3 . Bitewings (кариес – диагностика)

При направата на тези графии се използва филмдържател, който позволява лесно и точно позициониране на рентгеновия филм или дигиталните плаки, показват зъбните коронки на горните и долните зъби на един филм. Чрез този тип зъбни снимки се проверява за кариес между зъбите и костна загуба при тежки заболявания на венците или инфекция на зъбите.

 

КОНТАКТИ

Дентална дигитална ренгенова лаборатория Верея гр. Стара Загора
Адрес: гр. Ст. Загора, бул. Цар Симеон Велики 100
Адрес: гр. Стара Загора, бул. Руски 56А, ет. 2
Тел.: 042/ 624011; 0879 855 940; 0888 321 103
Е-mail:
Web site: http://www.dentalnisnimki.com