Дентален център Си Дент

Published by burn on

Д-р Станчо Станчев е специалист по дентална медицина. Д-р Станчев извършва прегледи и консултации в
Дентален център “Си-Дент”, гр. Варна.

 

 

 


Защо да изберем базални зъбни импланти?

– Базалните импланти могат да бъдат поставени веднага след изваждането на зъбите или на местата на отдавна извадени зъби.
– Подходящи са при пациенти с пародонтални заболявания, при пушачи и при пациенти с недостатъчна по обем кост.
– Базалните импланти се закрепват в кортикалната (твърдата) кост, което позволява веднага върху тях да бъде изработена и поставена протезната конструкция.
– При тези импланти не е необходимо да се изчаква няколко месеца за остеоинтеграция, както е при двучастовите импланти.
– Базалните импланти са едночастови. При тях отпада вероятността от разхлабване или счупване на свързващия винт, както е възможно да се случи при двучастовите импланти.
– Рисковете от инфекция и отхвърляне са минимални, тъй като те са с идеално гладка повърхност, върху която не могат да се размножават бактерии.
– Този метод е по-малко травматичен, тъй като тези импланти се поставят през венеца, без да се прави разрез.
– Базалните импланти са подходящи за почти всички пациенти, дори и тотално обеззъбени.
– Поставянето на базалните импланти има по-ниска цена от класическата процедура, която се прилага при двучастовите импланти, защото са намалени етапите на лечение.
– При тези импланти не е нужно да се извършват скъпи и травматизиращи процедури за изграждане на кост.


Етапи на лечението

1. Преглед и консултация
На първото посещение се извършва преглед и консултация с панорамна снимка и компютърна томография. Прави се анализ и се изготвя план на лечение, който се обсъжда с пациента. Определя се броят на имплантите, които ще бъдат поставени, и видът на протезната конструкция.

2. Поставяне на имплантите
В зависимост от броя на имплантите, те могат да бъдат поставени в едно или две посещения. Поставянето се извършва с местна упойка през венеца, без да се правят разрези. Ако има налични зъби за изваждане, те се изваждат и на техните места веднага се поставят импланти. Следва изпиляване на имплантите и вземане на отпечатък за протезната конструкция.

3. Поставяне на протезната конструкция
След като бъде изработена, протезната конструкция се изпробва, ако е необходимо се правят корекции и се залепва върху имплантите.

Зъбните импланти заместват липсващите зъби като се поставят в костта на тяхното място. С имплантите могат да бъдат възстановени единичен или повече зъби, без да се налага изпиляване на съседните. Най-често използваните и успешни импланти днес са винтовите титанови импланти. В Дентален център СИ-Дент се прилага швейцарската имплантна система IHDEDENTAL.

Поставянето на импланти се извършва с местна упойка, както при изваждането на зъб. За предварителна диагностика е необходимо да се направят панорамна снимка и компютърна томография. Базалните импланти са едночастови, като имплантът и надстройката са монолитно свързани.

За разлика от двучастовите импланти, които се поставят в меката гъбеста кост, базалните импланти се закотвят в твърдата кортикална кост. Това позволява върху базалните импланти веднага да бъде изработена и поставена постоянна конструкция от металокерамика или цирконий. При тези импланти не е необходимо да се изчаква няколко месеца за остеоинтеграция, както е при двучастовите импланти.

Цирконий
Цирконият е високоестетичен материал наподобяващ естествените зъби,също така е изключително здрав и устойчив на счупване.При циркониевите коронки поради отсъствието на метал не се получават оцветявания на венците както е възможно да се получи при металокерамичните коронки.Изработването на циркониевите зъби се извършва по CAD/CAM технология чрез компютърен контрол.Цирконият може да се използва за единични коронки,мостове и за протезиране върху импланти.

КОНТАКТИ

Дентален център Си Дент
Адрес: гр. Варна, бул. Владислав Варненчик 112
Тел.: 0887 717 233
Е-mail:
Web site: http://zubni-implanti.com/