“Денталаб.БГ” – Лаборатория за ортодонтски системи – гр. София

Published by burn on

ДЕНТАЛАБ.БГ е създадена в началото на 2010г. Основната ни цел е да следим световните тенденции в развитието на ортодонтските системи и да се специализираме в тях. Сред основните приоритети в нашата работа са техниките за плавно преместване на зъби чрез техники Clear-Aligner, както и системите за индиректно позициониране на брекети. Работим със специалисти ортодонти и с дентални лекари, желаещи да предложат на своите пациенти лечение посредством най-новите техники.

 

УСЛУГИ:

Clear-Aligner
clear-aligner”Clear-Aligner” e иновативна техника за ортодонтско лечение посредством използване на индивидуално подготвени апарати. Предлагаме на Вашето внимание три пакета услуги, от които ако сте дентален лекар можете да се възползвате при нас:

  • “CА” пакет – при получаване на отпечатък и прескрипция, ние ще изработим “СА” апарати съобразени с предвиденото от Вас лечение.
  • “СА” стандартен пакет – при получаване на отпечатък и прескрипция, предвиденото от Вас лечение ще бъде консултирано със специалист ортодонт и при потвърждение ще бъдат изработени “СА” апаратите за Вашия пациент.
  • “СА” комплексен пакет – при получаване на отпечатък, специалист ортодонт съставя план на лечение за Вашия пациент и при потвърждение от Ваша страна се изработват “СА” апаратите необходими за постигане на предвидените резултати.

SET-UP
Техниките за индиректно позициониране на вестибуларни и лингвални брекети намират все по-широко приложение в ортодонтските практики. Съкратените срокове за лечение в комбинация с улеснена и прецизна работа нареждат системата “ORAPIX” в челни позиции сред иновативните технологии в ортодонтията. Основно предимство е възможността пациента и лекуващия го екип, чрез виртуални симулации, да планират цялостното лечение (ортодонтия, хирургия, протезиране и др.).
“Джиг” системата на “ORAPIX” намира оптималните места за позициониране на брекетите чрез виртуален модел на пациента и осигурява прехвърлящи “джигове” за залепване на брекетите. Чрез тях, прецизното фиксиране на брекетите в устата, е много по-лесно и удобно. Ето и протоколът на работа:

  • Изпращане на гипсов модел на пациента
  • Моделът се сканира бързо и точно чрез 3D скенер
  • Чрез 3Txer виртуално се симулира и потвърждава планът на лечение
  • Изработва се SET-UP за прецизно позициониране на брекетите
  • Произвеждат се “джигове” на база на виртуалния SET-UP модел
  • С прецизното залепване на брекетите, чрез “джигове” директно или посредством силиконов трансферен отпечатък, се поставя начало на ортодонтското лечение

Предимства на системата с “джигове” на “ORAPIX”

  • Оптималното позициониране на брекетите е лесно посредством програмата 3Txer
  • В сравнение с ръчните методи, тук компютърна система произвежда “джигове” с висока прецизност за по-точно фиксиране на брекетите
  • В случай на отлепване на брекет, презалепването е лесно, използвайки съответния “джиг”
  • Изработени от високо якостен материал, “джиговете” се съхраняват и използват лесно

MOUTHGUARD
Предлагаме на Вашето внимание най-добрите шини (протектори) за уста, изработени чрез налягане. Те са изключително прецизни, поради факта, че са направени индивидуално за всеки атлет. Имат изключително малка деформация. Съчетанието от висока температура и налягане, използвани за изработката им, означава че на практика те нямат еластична памет. Лекарите на спортни отбори силно препоръчват този тип шини, изработени в лаборатория, за най- добра орална и лицева защита.

По данни на Щатският център за контрол на болестите случаите на наранявания на зъбите при спорт са над 600 000 годишно. Според ААЗ рискът за един спортист да получи наранявания на зъбите и устната кухина е 60 пъти по-висок ако не се употребява протектор. По информация на Зъболекарската акадeмия протекторите предотвратяват над 200 000 поражения на зъбите и устната кухина.

Според вида на материала, броя слоеве и цветовите предпочитания, ние предлагаме следните разновидности протектори:

  • Протектор за уста “NORMAL” – еднослоен ( дебелина 3mm ), прозрачен
  • Протектор за уста “NORMAL” – двуслоен ( дебелина 5mm ), прозрачен
  • Протектор за уста “COLOR” – еднослоен ( дебелина 3mm ), в цвят
  • Протектор за уста “COLOR” – двуслоен ( дебелина 5mm ), в цвят
  • Протектор за уста “MULTICOLOR” – двуслоен ( дебелина 5mm ), в няколко цвята
  • Протектор за уста “EXTREME” – еднослоен ( дебелина 5mm ), в няколко цвята
  • Протектор за уста “EXTREME PRO” – трислоен ( дебелина 6,75mm ), в няколко цвята

Всички видове протектори се изработват индивидуално, поради тази причина е необходимо вземането на отпечатък от зъбите на човека за когото е предназначена шината. Това може да бъде направено в наш дентален кабинет, а също така и при личния дентален лекар.

ГАЛЕРИЯ:
[cycloneslider id=”denta”]

КОНТАКТИ

“Денталаб.БГ” – Лаборатория за ортодонтски системи – гр. София
Адрес: гр. София, БАБА НЕДЕЛЯ 8
Тел.: 024234865, 0878725185
Е-mail:
Web site: http://dentalab.bg/index.php