Денонощна ортопедична болница “Витоша” гр. София

Published by burn on

Денонощна Ортопедична болница “Витоша” гр.София има вече 12 години опит в лечението на остеопоротични фрактури при най-възрастните и ендопротезиране.

Болница “Витоша” е специализирана в ендопротезиране, специална и гериатрична ортопедия. Болница “Витоша” работи от 12 години, по договор със Здравна каса. Прилагат се най-добрите в света методи за лечение адаптирани за стари хора и в резултат се постигат отлични резултати при нашите болни – още в първия ден след операцията болните се изправят на крака, като им се разрешава пълно натоварване веднага, а не чак след 2 до 4 месеца, както е в други болници по света. При ендопротезиране на тазобедрената става прилагаме специална модификация на хиургична процедура, разработена в Израел. Цените на имплантите за доплащане към Здравна каса са адаптирани за стари хора и са по-ниски от тези в другите болници.

Лечението в болница „Витоша“ е напълно безплатно, то се поема от НЗОК.

Когато се налага използването на метални импланти (пирони, винтове, плаки) за оперативната фиксация на счупването във всички болници тези импланти се заплащат от пациента (съгласно условията на Здравна каса – НРД ’2003 до ’2008). Когато се налага да заплатите за вложените при вашата операцията импланти в болница „Витоша“ тяхната цена е до 50% по-евтина в сравнение с всички останали болници благодарение на Социалната програма на здравното заведение.

СОЦИАЛНА ПРОГРАМА
Тя е насочена към подпомагане на самотни възрастни пациенти и на социално слаби и при такива хора цената на имплантите е символична или напълно безплатна за пациента, като тяхната цена се поема от болница „Витоша“.

СОЦИАЛНА ЗНАЧИМОСТ НА ОБЩОДОСТЪПНОТО ЛЕЧЕНИЕ
Болният със счупване на бедрената кост трябва незабавно да бъде настанен в болница. Ако пациент със счупване на бедрената кост не бъде опериран и бъде оставен на „домашно лечение“ рискът от смъртен изход за него през следващите 3 месеца е над 50%, освен това качеството на живота на болния е силно влошено – силните болки приковават пациента към леглото, хигиената и тоалета са невъзможни или силно затруднени, често още в началото се появяват декубитални рани по кръста и гърба, много от болните стават жертва на хипостатичната пневмония от залежаване или тромбоемболични усложнения, които често завършват фатално.

За разлика от това, при едно модерно оперативно лечение на счупена бедрена кост, рискът от смъртен изход се намалява на под 8% през първите 3 месеца; още през първата седмица след операцията качеството на живот се доближава до това на здрав човек – липсата на болки позволява раздвижване и намаляват рисковете от усложнения следствие на залежаване, близките на болния не са така плътно ангажирани в неговото обслужване, което от своя страна има голям икономически ефект.

Записването за преглед е на телефон: 962-22-92

КОНТАКТИ

Денонощна ортопедична болница “Витоша” гр. София
Адрес: гр. София, бул. Симеоновско шосе 108Б
Тел.: 02/ 9622292
Е-mail:
Web site: http://vitosha-hospital.com