ITS | Здравен портал

SunClinic – Клиника по естетична медецини, козметология и светлинна физиотерапия – гр. София

SunClinic е модерен и престижен център в София, който предлага иновативни и качествени услуги, съобразени с изискванията на съвременната жена. Центърът разполага с модерна апаратура за лице и тяло. Терапиите за коса, лице и тяло се извършват с качествени продукти. Персоналът е високообразован, специализиран в съответните области.

SunClinic, функционира Лекарски кабинет по физиотерапия, в който се прилага система за Светлинна терапия, това е нов метод на лечение на редица заболявания, които не се лекуват практически от конвенционалната медицина: синузит, ринит, бронхиална астма, бронхит, пневмония,пародонтит, гингивит, артрит, дископатия, дискова херния, плексит, травми, скъсан менискус и други спортни травми,шум в ушите, хиперплазия на простатна жлеза, гинекологични възпаления, поликистозни яйчници, доброкачествени образувания в млечната жлеза, акне, екземи и др.

В центъра се поставят и Дермални филъри на устни, лице, шия, деколте, ръце и други зони от тялото. Филърите са с високо качество, с пълна съвместимост с другите съставки на дермата.

Работим със следните марки дермални филъри:

 • HYALURONICA
 • STYL AGE
 • TEOSYAL
 • ELLANSE
 • PERFECTHA
 • DERMYAL

УСЛУГИ:

Lead Fine Lift – моделиране и лифтинг с мезоконци

Когато други методи не са удачни лицето и ръцете могат да бъдат „армирани”, опънати и подобрени като обем и контур чрез иновационната технология на резорбируеми мезоконци със специална „зъбчеста” структура.

Процедурата е атравматична, с изключителен моментален резултат, без възстановителен период. Ефектът продължава повече от 24 месеца. Едновременно с лифтинга се постига стимулация на собственото производство на колаген, което прави кожата по-млада, сияйна, с еднороден тен.

Методът се използва и за намаляване на излишен обем в областта на корема, за повдигане на седалището (постига ефекта на «бразилско дупе») и отпуснати участици в горната част на ръката. Допълнително благотворно влияние оказва подобряването на микроциркулацията на кръвта и общото освежаване на кожата.

 

Мезоконците са много тънки, практически невидими и са предназначени за имплантация в меките тъкани. Те са последното достижение на естетичната медицина и са изработени от специален материал, гарантиращ висока поносимост и липса на алергична реакция. Въвеждат се подкожно чрез специални тънки игли, без да остават синини и да причиняват белег от убождане.
Конците са изработени от полидиоксанон, се резорбира за около 180 дни, превръща се във въглероден диоксид и вода и оставя след себе си само майсторски изваяни черти, като стимулира производството на фибробласти.
Резорбируемите мезоконци са сертифицирани са от KFDA, CE, GMP, ISO. Дерматологът ще прецени по време на предварителната консултация дали даденият пациент няма противопоказания за процедурата.

Ботокс

Нашето лице се състои от 57 мускула, като само малка част от тях работят постоянно. Мускулите, “лишени” от движение, постепенно отслабват, тонусът се понижава и те се отпускат. В резултат на което се появяват торбички под очите, отпускат се бузите и брадичката, горните клепачи “натежават”. Грижите и емоциите също оставят своя отпечатък, дори и върху младото лице – по челото се образуват малки бръчици – издайници, между веждите се получават гънки, нагъват се ъгълчетата на очите, образува се т. нар. “пачи крак”… какво да направим?

Ботокс – Нима трябва да се примирим? Всяка дама, подвластна на красотата и суетата, би дала категоричен отговор: “В никакъв случай!”. Съществуват много начини за борба с остаряването на кожата. Ние не можем да спрем този физиологичен процес, защото това е неизбежна част от нашия живот. Но можем да се отървем от досадните бръчки с помощта на кремове с лифтинг ефект, пилинг, корекции с лазер, подкожни инжекции с биологични вещества – хиалуронова киселина или собствени мазнини, хирургическа намеса или ботокс терапия.

Първите методи изискват време и постоянство, за да има резултат, докато процедурите с ботокс дават почти мигновен резултат (в рамките на 24 до 48 часа) и по-скоро нямат странични ефекти. Ботоксът се радва на голяма популярност през последните няколко години, но парадоксалното е, че той е бактериална отрова.

Ботокс терапията е бърз и безкръвен метод и точно поради тези причини се оказва и много търсен. Много важно е да се отбележи, че процедурите с ботокс са абсолютно противопоказани по време на бременност и кърмене. Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30 годишна възраст. По принцип не съществува ограничение на процедурите с ботокс, могат да се правят цял живот, но не е препоръчително да се инжектира токсина на едно и също място повече от два пъти в годината. Ако повтаряте по-често процедурата и тя се изпълнява от непрофесионалист, то съществува реална опасност да получите парализа на лицевите мускули.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, между веждите, около очите (т. нар. пачи крак) и около устните. Той е в състояние да промени общата визия на лицето, като успешно заличава уморения вид. Токсинът може да “поправи” включително леки дефекти в носа, а също така се справя успешно и със стърчащите уши. Намира приложение и при контролирането на нежеланото изпотяване по лицето и челото. Ботулиновият токсин се оказва особено полезен не само за суетните дами, но и при хора, “тежко” белязани от съдбата – жертви на катастрофи, при инциденти със заливане с киселина и др..

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, като ефектът от нея се проявява след 2 до 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторното му нанасяне, времетраенето му се удължава. Дозировката на ботокса, предназначен за корекция на бръчки, е под 100 единици, като той е екстремно разреден. За сравнение може да добавим, че ако единиците са над 3000, може да бъде убит 70 килограмов мъж. За дълбоките назолабиални бръчки (свързващи носа и устните), ботоксът не би бил най-добрият избор. По-добре е те да бъдат третирани с хиалуронова киселина.

Билков Пилинг

Herbal A-Peel е биологичен метод за съживяване на кожата само за 5 дни. Усъвършенстван с годините, той е изпробван чрез много клинични тестове и е доказано ефективен, безопасен и без странични ефекти. За разлика от други пилинг-методи, Herbal A-Peel не съдържа химикали и синтетични съставки.

Формулата му съдържа само чисти натурални растителни компоненти, култивирани билки и растителни екстракти, отглеждани и събирани под строг контрол за състоянието на въздуха, почвата и околната среда.
Herbal A-Peel е съвършен метод, създаден от природата за обновяване, регенериране и съживяване на кожата. С него успешно се третират:

 • Акне и проблемна кожа
 • Разширени пори
 • Изморена кожа
 • Белези от акне и изгаряния

Светлинна физиотерапия

Системата за светлинна терапия Биоптрон е одобрен медицински уред. Той излъчва светлина, сходна с частта от електромагнитния спектър, произвеждана естествено от слънцето, но без ултравиолетовото лъчение. Излъчваната от този медицински уред светлина се представлява:

СВЕТЛИНАТА БИОПТРОН ИМА БИО-СТИМУЛИРАЩ ЕФЕКТ Kогато се прилага върху кожата, стимулира светло-чувствителните вътрешно-клетъчни структури и молекули. Това поставя началото на клетъчни верижни реакции и задейства т.нар. вторични реакции, които не са ограничени само до третирания участък от кожата, а могат да включват цялото тяло. Терапията със светлина „Биоптрон” стимулира и модулира възстановителните и поправителни процеси, както и процесите на човешката защитна система.

Терапията със светлина Биоптрон действа по естествен начин, като подкрепя възстановителните способности на тялото и по този начин му помага да освободи своя собствен лечебен потенциал. Светлинната терапия Биоптрон се базира на повече от 20 години опит и провеждани клинични изследвания. До този момент не са известни негативни ефекти.
поляризирана светлина – нейните вълни се движат по успоредни прави;
полихроматична светлина – многоцветна, но не съдържа ултравиолетово лъчение;
некохерентна светлина – несвързана, вълните не са синхронизирани, за разлика от лазерната светлина;
ниско-енергийна светлина с постоянен интензитет и с по-ниска степен на енергия

 

Антицелулитния стягащ масаж

Антицелулитния стягащ масаж, предлаган от нашето студио, е по-скоро моделиращ масаж. С него нашите специалисти ще ви помогнат да постигнете не само изглаждане на кожата, но и намаляване на обиколките и стягане на тялото.

Проблемът с целулита и затлъстяването са известни от дълбока древност. Днес един от най-ефективните методи за лечението им е техниката на мануалният лимфен дренаж, който съчетан с подходяща стягаща козметика, диета и физически упражнения, води до забележителни резултати в борбата срещу целулита и затлъстяването.

Целулита се определя като изменение на мастната тъкан, породено от смущения в метаболитните процеси. Тези смущения се изразяват в нарушение на кръвообръщението и лимфотока, в резултата на което се получава гниене на продукти на клетъчно ниво. Под кожата се сформират микровъзли, които излизайки на нейната повърхност наподобяват портокалова кора (т. нар.портокалова кожа).

Целутронът

Целутронът представлява регулируем електронен микрокомпютърен генератор на нискочестотни биполярни импулси за стимулация на мускулите . Апаратът генерира последователни фази на контракция и релаксация по определена времева схема. Прилага се за провеждане на т.н. пасивна гимнастика, лечение на целулит и редукция на натрупани мазнини.

Като вторични ефекти от пасивната гимнастика се постигат : увеличаване обмяната на веществата, окисляване на мазнините в областта около работещият мускул и изхвърляне на токсични вещества от организма посредством лимфната система.

Области на приложение:

 • заздравяване и тонизиране мускулите на ханша,предната и задната част на бедрата
 • стягане мускулите на корема
 • заздравяване на бюста и оформяне на раменете
 • тонизиране на гърба, успокояване на напрежението и изправяне на стойката
 • след раждане да се възстанови фигурата
 • лечение на целулит и затлъстяване

НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ : БРЕМЕННИ ИЛИ СЛЕД ТЕЖКИ СЪРДЕЧНИ ИНТЕРВЕНЦИИ

Висококачествени дермални филъри

Vital Esthetique е френска компания със седалище в Париж, сертифицирана в производството на висококачествени дермални филъри, които се продават в над 33 държави по целия свят. Дермалните филъри на Hyaluronica отговарят на всички изисквания за биосъвместимост:

-безопасни -дълготрайни и с нарастваща ефективност при повторно нанасяне -осигуряват незабавно видими резултати -осигуряват максимално естествен подмладяващ ефект -комфортни Хиалуроновата киселина е естествена субстанция, която присъства във всички тъкани на човешкото тяло

Благодарение на уникалното и свойство да привлича и задържа водните молекули, хиалуроновата киселина играе основна роля в запазването и придаването на обем и форма на кожата. Дермалните филъри с хиалуронова киселина се считат за най-безопасни и не инвазивни за кожата. Инжектирането на дермални филъри се прилага при изпълването на бръчки, премахване на глабералните линии, контур и обем на устни и подмладяване на отпусната кожа.

Миноксидил – ТЕРАПИЯ ПРИ КОСОПАД

Инжектиране на Миноксидил в скалпа при косопад – подходящ за жени и мъже.

Миноксидил – е антихипертензивно лекарство – вазодилатор. Той забавя или спира косопада и стимулира растежа на нова коса. Прилага се и при андрогенна алопеция. Клинично доказана е ефективността , както при предотвратяване на загубата на коса, така и при създаване на различни степени на растеж на коса при мъже и жени, страдащи от плешивост. Използва се неопределено време и в случаи на присаждане на коса, за подсилване на космените фоликули.

Мезотерапия – еликсир на красотата

Мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Предпочитана е заради бързия ефект от третирането и впечатляващия резултат .

Мезотерапията е инвазивна процедура (без хирургическа намеса), при която във втория слой на кожата (дермата) се въвежда специален „коктейл“ от витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи и билкови екстракти, чрез които кожата се подхранва и възстановява.

Тя е особено ефективна при:

 • косопад и изтощена или оредяваща коса
 • целулит
 • стрии и белези
 • мимически бръчки около очите
 • стареене на кожата
 • пигментни петна
 • спукани капиляри

Мезотерапия при косопад и изтощена коса

Процедурата е много ефективен метод за борба с косопада, при оредяваща, изтъняла или изтощена коса. Апаратът подхранва с коктейл от полезните и лечебни микроелементи директно корените на косата, укрепва я и прави по-здрава и жизнена. Мезотерапията стимулира растежа на косата и има траен ефект върху нейната сила и плътност.

Мезотерапия при целулит

Процедурата дава добри резултати, защото при нея се въздейства и върху по-дълбоките нива на целулита, а не само на повърхностния слой . Въведения коктейл от вещества спомага за разграждане на липидните депа, стимулира метаболизма , предизвиква силна микроциркулация на кръвта и спомага за изхвърлянето на натрупаните токсини. Разбира се, мезотерапията трябвада бъде придружена от здравословно хранене и спорт за да се запази ефекта по-дълго.

Мезотерапия за подмладяване кожата на лицето

С годините кръвообращението в кожата се забавя, намалява способността за изхвърлянето на токсините и в резултат на това кожата се отпуска и се появяват бръчки. Мезотерапията е един от най-ефективните и трайни методи за забавяне на този процес . При нея в дермата се вкарват директно витамини, минерали, хиалуронова киселина и други полезни вещества, които хидратират, подхранват и възстановяват кожата. Засилва се образуването на еластин и колаген. Ефектът е видим още след първата процедура.

Мезотерапията в се извършва от дипломирани и опитни лекари дерматолози с най-нова и качествена апаратура. За всеки пациент се разработва индивидуална програма – брой процедури и състав на инжектирания коктейл, в зависимост от неговите индивидуални нужди и особености на кожата.

КОНТАКТИ

SunClinic – Клиника по естетична медецини, козметология и светлинна физиотерапия – гр. София
Адрес: гр. София, жк Белите брези ул.Лерин № 46
Тел.: 0889193575 ; 024837575
Е-mail:
Web site: http://sunclinic.eu/za-nas/

error: Alert: Content is protected !!