Хоспис Да Винчи – гр. София

Published by burn on

Всеки живот, добре преживян е дълъг живот – една дълбоко философска мисъл на гениалния Леонардо Да Винчи. Който не е гледал болен, той не знае колко физическа и психическа енергия се влага в непрекъснатите грижи за него. Освен специализирана медицинска помощ, всеки болен има нужда от емоционална и духовна подкрепа. Особено когато става въпрос за хора в напреднала възраст, с хронични, инвалидизиращи или терминални състояния. Наш приоритет е желанието ни да осъществим един добре преживян живот за Вашите близки!

Хоспис Леонардо Да Винчи се намира на тихо, светло, чисто и спокойно място. Сградата на хосписа е новопостроена, с широки входове за улеснен достъп на колички, в съответствие с Европейските изисквания. На разположение на пациентите са 23 стаи с по 2 легла и 4 апартамента. Стаите са светли и просторни с гардероб, телевизор, телефон и санитарен възел. Хосписът разполага с функционални легла, кислородни апарати, аспиратор и необходимите консумативи за тежко болни.

Етажът на партера е специализиран за тежко болните ни пациенти. На входа ще Ви посрещне портиер и ще Ви упъти към стаята на Вашия близък. В непосредствена близост до фоайето се намира асансьор, който улеснява достъпа на пациентите ни до различните части на хосписа. Във всяка баня има паник бутон, във всяка стая система за светлинно повикване, а в общите пространства 24 часово видеонаблюдение.

 

Хосписът разполага с обширна столова за хранене на приземния етаж и с кътове за занимания, тихи игри и свиждане с бли

зки на всеки етаж. На последния етаж се намира широка панорамна тераса с изглед към Витоша, където в хубаво време нашите пациенти могат да правят въздушни и слънчеви бани и да прекарват свободните часове. Градината около хосписа е прекрасно място за отдих, както и за среща с близки. Разполагаме и с покрито барбекю, където ще посрещаме официални и лични празници. Минерална вода и чай ще бъдат на непрекъснато разположение на нашите пациенти.

Хоспис Леонардо Да Винчи приема пациенти:

  • с тежки хронични заболявания
  • прекарали инсулт
  • с онкологични заболявания
  • инвалиди и хора с инвалидизиращи заболявания
  • тежко болни в напреднала възраст или напреднал стадий на болестта
  • за възстановяване след операция – хирургична, ортопедична и др.
  • временно или постоянно нуждаещи се от грижи за хранене, лична хигиена, медицинско наблюдение
  • самотни възрастни хора

Не се приемат пациенти с инфекциозни и заразни кожни заболявания!

 

Контакти

София
жк.Овча купел, ул.Рождество №2
+359 882 270197
+359 882 270194
+359 24240901
+359 882 270198
hospicedavinci@gmail.com

http://www.hospicedavinci.com/