Специализирана болница за активно лечение по кардиология – гр. Ямбол

Published by burn on

Болницата разполага с леглова база от 30 легла с електронен контрол на положението в единични или двойни стаи.
В отделенията са предоставени всички необходими условия за комфорт на нашите пациенти – климатизирани стаи с телевизия, отделен телефон, факс и интернет за всяка стая (включително безжичен достъп), на разположение са всички централни ежедневници.
Менюто е индивидуално, съобразено с диагнозата и съпътстващите заболявания.
Възможна е и консултация с диетолог. Всички пациенти се посещават три пъти на ден от кардиолог, на постоянно тяхно разположение е и медицинска сестра.

Интензивният сектор към болницата е с 24-часово персонално и електронно мониториране на всички необходими показатели. Този сектор разполага с 6 легла. Оборудван е по последни стандарти с най-модерна техника за лечение на пациенти в критично състояние. Разполага с централна мониторна станция, с 24-часов запис на всички жизнени показатели – артериално налягане, честота на дишането, сатурация, ЕКГ и мн. др.; многофункционални електрически легла, всички диагностични и терапевтични възможности – както инвазивни, така и неинвазивни: ЕКГ, ЕхоКГ, включително трансезофагеална, добутамин стрес тест, прецизни лабораторни изследвания. Отделението има възможност за осъществяване на планово електрокардиоверсио за всички показани пациенти извън ритъм. Разполага и с възможности за тежка реанимация, оборудването за която включва апарат за командно дишане, монитори за инвазивно измерване на налягането, монитори за SwanGanz катетри, както и балонен контрапулсатор за механично лечение на кардиогенния шок.

Ангиографската зала в болницата се конкурира само с най-добрите световни примери. Изградена, консултирана и оборудвана по световни стандарти, тя осигурява най-добрите условия за работа на кардиолозите и необходимите удобства за пациента. Аудио и видео връзката със специално изграденa мултимедийна зала допринася за качественото обучение на млади специалисти. Пациентите имат възможност за видео наблюдение на извършваните им манипулации в реално време. Залите са с централна автоматична климатизация, обезшумени и с изключително приятна атмосфера. Международните екипи от интервенционални кардиолози са не само най-елитните в страната, но и едни от най-добрите в Европа и се грижат за безупречното изпълнение на инвазивните и диагностични лечебни процедури в нашите болници.

Лабораторията е с 24-часов режим на работа. Освен рутинните изследвания, в нея може да се определя и сърдечносъдов риск по последните научни доказателства – чрез изследване на съотношенията ApoA1/ApoB, високочувствителен C-реактивен протеин(hsCRP), NT-proBNP и др.

Болницата разполага със собствена флота от напълно оборудвани модерни реанимобили, които могат да транспортират и най-тежко болните пациенти в режим 24/7. Реанимобилите са снабдени с пълен набор медицински газове, апарати за кислород, вакуум, ЕКГ-апарати и дефибрилатори. В проект е оборудване на спешните отделения и реанимобилите с възможност за предаване на данни по GSM мрежата, директно до интензивните кардиологични отделения.

КОНТАКТИ

Специализирана болница за активно лечение по кардиология – гр. Ямбол
Адрес: гр. Ямбол, бул. Димитър Благоев № 69
Тел.: 046662377; 0885759992;
Web site: http://cardioyambol.eu/