СБАЛ – ГРЪБНАЧЕН ЦЕНТЪР АД гр. София

Published by burn on

БАЛ – ГРЪБНАЧЕН ЦЕНТЪР АД е първата специализирана болница в България и на Балканите за лечение на заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък.

 

 

Акцент в дейността на болницата е минимално инвазивната гръбначна хирургия – създадена да постига същите резултати като традиционните операции, но извършени с по – малки разрези / не повече от 1,5 см. / или отвори – тип инжекционни.

СБАЛ – Гръбначен център е лечебно заведение на световно ниво, следвайки едни от най – прогресивните тенденции в здравеопазването :

Тясна специализация, съчетана с мултидисциплинарен подход.
Минимално инвазивна гръбначна хирургия.

Посредством минимално инвазивните методи пациенти са подложени на по – малък риск, по- малко болка ипо- бързо възстановяване.

Пациентите имат възможността да бъдат прегледани и консултирани самостоятелно, последователно или в консилиум от невролози, ортопеди, неврохирурзи, рентгенолози, анестезиолози, физиотерапевти, кинезитерапевти, тясно специализирани в областта на гръбначните заболявания.

Най – често лекуваните заболявания са дискова херния, протрузия, стеноза, остеопороза или произтичащи от тях последствия. В немедицинските среди много от тези заболявания са известни с понятия като – ишиас, радикулит и лумбаго.

СБАЛ – Гръбначен център АД разполага със стационар с 21 легла, две операционни зали – асептична и септична, приемно-консултативен кабинет, кабинет за рехабилитация и необходимите за тяхното ефективно функциониране звена.

Стаите имат съвременен облик и луксозна степен на завършеност, оборудвани с климатици, кабелна телевизия и безжичен интернет, достъпни за всички пациенти на болницата. VIP стаята осигурява максимално усамотение и комфорт при престоя на хоспитализираните.

Медицинските блокове са оборудвани с най-новата и съвременна апаратура, даваща прецизен образ по време на операциите и възможност за работа с точност до микрони.

Екипът от лекарите се състои от утвърдени авторитети в своите области, някои от които специализирали многократно в Европа и Америка.

Персоналът на болницата се стреми да направи престоят на пациентите приятен, като целият екип защитава тезата, че част от лечението е и доброто състояние на духа.

СБАЛ – Гръбначен център АД извършва лечение на болките в шията, гърба и кръста с или без излъчване към крайниците, както и сетивни и двигателни разстройства.

КОНТАКТИ

СБАЛ – ГРЪБНАЧЕН ЦЕНТЪР АД гр. София
Адрес: София, ул. Св. Георги Софийски 3, ВМА, ет. 10
Тел.: 02/9170950; 02/9170957
Е-mail:
Web site: http://www.spine-center.bg/