Самостоятелна медико-техническа лаборатория КАДЕНТ гр. Пловдив

Зъботехническа Лаборатория КАДЕНТ извършва своята дейност на територията на град Пловдив.

Създадена е през 2003 година.

Услуги:
♦ Циркониеви конструкции
♦ Empress II – изцяло керамични корони и мостове
♦ E.Max Press, E.Max CERAM
♦ Empress Esthetic
♦ Пресована керамика върху метал
♦ Металокерамика
♦ Adoro – безметални композитни мостове, корони, фасети, инлеи

Лабораторията предлага:

Подвижно протезиране
Това са т.нар. снемаемите конструкции. Това включва и тези, които се свалят рядко и се чувстват като свои и неподвижни. Този тип лечение се прилага най-често при дистално неограничени дефекти в зъбните редици – липсващи задни зъби или в ситуации на по-сериозна загуба на зъби. В тези случаи поставяне на мостове е невъзможно. Протезите се ползват за възстановяване на липсващи зъби, като се задържат в устата от останалите зъби ,чрез опорно задръжни средства или от меките тъкани около тях.Ако липсват всички зъби те се задържат само от меките тъкани или от импланти. Предимствата на протезите са, че подобряват значително дъвкателната способност, подобряват естетичният вид, както и говора, особено при липсващи предни зъби. Не на последно място подобряват самочувствието и качеството на живот на Пациента.

Неподвижно протезиране
Неподвижното протезиране се занимава с лабораторно изработените пломби, фасети и обличането на зъбите с корони и мостове. Коронките се ползват в случаи, в които разрушаванията на твърдите зъбни тъкани (ТЗТ) са толкова големи, че не могат да се възстановят с пломби и когато съществува риск от счупване на зъб с обтурация. Те са най-разпростанения метод на неподвижно възстановяване – не натрупват плака и зъбен камък; предпазват твърдите зъбни тъкани (ТЗТ) от кариес при предразположени пациенти; шинират зъба с обвивното си действие.

На пръв поглед мостовете изглеждат като коронки подредени една до друга. Във всъщност те са с доста разлики от короните, като най-съществена тръгва от индикациите им – те въстановяват разрушението на един зъб, докато мостът възстановява различен брой изгубени зъби. Той стъпва почти винаги върху двустранна опора, затова задните зъби са толкова важни и не трябва с лекота да се вадят. Носещите зъби се подготвят като за единични корони, но задължително осите им трябва да съвпадат.Ето защо след изваждане на зъб не трябва да се чака прекалено дълго(около 2 месеца)– съседните и срещуположни зъби мигрират , прорастват и се накланят и за в бъдеще не биха били добра опора. В тези случаи помага ортодонтско местене (допълнителни разходи) или мостът се изработва от няколко съчленяващи се части (но така задния наклонен зъб се натоварва сериозно и прогнозата е под въпрос). Средната част (липсващите зъб или зъби) се допира до венеца и имитира естествен зъб (стига да не е увредена костта при старото изваждане или да е минало доста време – тогава мястото е хлътнало и за естетика се изисква допълнителна червена керамика,имитираща венечна лигавица.

Фасетата (или както още я наричат в американската литература – ламинатна фасета) е керамична люспа със средна дебелина 0,5мм. Нейното предназначение е да се възстанови или коригира видимата част на зъба и чрез нея – усмивката на човека. Основната идея за създаването и приложението на фасетите е коригирането на естетически несъвършенства в зъбите, като целта е да се щадят максимално здрави зъбни тъкани.

КОНТАКТИ

Самостоятелна медико-техническа лаборатория КАДЕНТ гр. Пловдив
Адрес: гр. Пловдив, ул. Май 16
Тел.: 032/ 63 89 64; 0886 852 500; 0898 605 758; 0886 352 331; 0887 625 347
Е-mail:
Web site: http://www.kadentbg.eu