ADM dental care studio гр. София

Published by burn on

DM dental care studio е здравно заведение, специализирано в дентална профилактика, лечение и широка гама естетични процедури в областта на устната кухина. Клиниката е създадена през 2004 год. като съвместен проект на две практики с 12 годишна професионална история на свободния пазар на дентални услуги в България.

Сега, 8 години по-късно ние продължаваме своето успешно развитие чрез непрекъснато инвестиране в професионално усъвършенстване и квалификация и нови технологии като поддържаме високо ниво на обслужване и лечение, и предлагаме максимален комфорт и грижа за Вас – нашите клиенти!
Философията на клиниката се характеризира с няколко ключови думи, които целият екип въплащава в практиката.

Доверие и партньорсво
За нас са много важни откритите отношения. В работата си се стремим се да поддържаме добри, честни и открити взаимоотношения, тъй като за нас доверието и съдействието от страна на клиента по време на лечение или естетични процедури е изключително необходимо. То е и задължително условие за крайния дълготраен успех.

Компетентност
Поддържаме непрекъснат процес на обучение и усъвършенстване на професионалните умения на екипа. Днес никой не може да си позволи да не се развива. Това е особено валидно за нашата професия, в която технологиите и методите се развиват с много бързи темпове. Стремим се да стимулираме постоянното екипната работа на лекари, асиситенти и рецепция.

Професионализъм
Прилагаме високи стандарти на лечение и обслужване. Успехът на клиниката се основава на максимална компетентност и лично очарование на лекари, асистенти и рецепционисти, съчетани с комфортна обстановка и безупречна организация на работа, стандартизирана според международните норми.

Дигитална рентгенова апаратура за сегментни и панорамни снимки

Работата с тях осигурява:
• Нисък праг на радиационно излъчване
• Чистота и барзина на работа
• Лесна комуникация
• Ясна диагноза
• Пестене на време и финансови средства
• Изображението е запазено в оригинален електронен вид и е на разположение на клиента
• Лесен трансфер на информация
• Възможност за изследване и анализ на рентгеновия образ

Клиничен и рентгенов софтуер
В клиниката е изградена модерна компютърна система. Зъболекарските столове, рентген и рецепция са свързани в мрежа, което позволява бърза и надеждна комуникация по време на работа. Клиничната дейност се контролира от клиничен и рентгенов софтуер. Диагнозите се поставят бързо и удобно като в база данните се съхранява цялата информация за пациента – статус, проведени манипулации, фото и рентгенови изображения.

Интраорална камера
Интраоралната камера е едно от важните помощни пособия, които използваме в нашата практика. Тази технология ни позволява визуализираме ситуацията в устата и така да демонстрираме на пациента по разбираем за него начин здравните проблеми, нуждата от лечение и ефекта на всяка отделна процедура. Уредът представлява компютърна система с дигитална камера, с размер на обикновен зъболекарски наконечник, която увеличава изображението до 30 пъти. Изображението от устата на пациента се прехвърля върху монитор и лечението може да се следи както от доктора , така и от самия пациент. Моментното състояние на зъба може да се принтира или съхрани за последващо обсъждане.

Лазер
Лазерната технология е относително нова за денталния бранш. Има разработени различни типове лазери, които се класифицират основно съобразно източника на йонизиращо лъчение и средата, в която работят. Клиниката разполага с диоден лазер за меки тъкани „Picasso” с мощност 7W за обработка на пародонтални джобове при гингивити и начални пародонтити. При орална хирургия за спиране на кръвотечения; лечение на стоматити, херпеси и афтозни язви; разрези и дренаж на абцеси; разкриване на непрорезни или частично прорезни зъби; откриване на импланти; удължаване на клиничната коронка на зъба, обработка на венца при взимане на отпечатъци за коронки и др.

Зъбни импланти
В повечето случаи зъбните импланти се отнасят към модерните начините за решаване на проблема с липсващ зъб. Имплантът представлява малък титаниев цилиндър, който се поставя хирургично в костта на челюстта и в последствие служи за основа на корона или мостова конструкция. Имплантът става част от вас. Организмът приема титана, както нито един друг метал, като по този начин за дълъг период от време замества липсващия зъб. Клиниката работи с няколко системи – една германска и две американски, като е в етап на добавяне на още възможности.

Invisalign, Orthocaps
Invisalign и orthocaps са съвременни системи за подреждане на зъбите чрез набор от безцветни и всъщност незабележими шини. Предназначени са за хора в активна възраст и младежи, които не желаят или се притесняват да носят класическите фиксирани апарати. Модерната технология позволява да получите усмивката, която винаги сте искали и е прозрачната алтернатива на брекетите или подвижните шини.
Пластични корекции с HA филъри.

УСЛУГИ

ПРОФИЛАКТИКА и контрол на устната хигиена ; индивидуални мотивационни програми за възрастни и деца;

КОНСЕРВАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ – лечение на кариес, естетично възстановяване и изграждане на зъбни коронки с фотополимерни и керамични материали; индиректни, полудиректни и директни техники.

ЕНДОДОНТИЯ – лечение на корените на зъби със заболявания на пулпата, релечения;

ПРОТЕЗИРАНЕ – всички видове:
– неподвижни конструкции – частични и цели коронки , мостове от металокерамична ( благородна или неблагородна ) сплав , чиста керамика , циркониеви и галванокорони;
– подвижни конструкции – обикновени и сложни ставни протези, включително временни меки протези;
– комбинирано протезиране;
– Комплексна рехабилитация на цялото съзъбие

ПАРОДОНТОЛОГИЯ – нехирургично и хирургично лечение на венците и околозъбните костни структури; възстановяване чрез присаждане на костозаместители и меки тъкани;

ХИРУРГИЯ – отстраняване на мъдреци , грануломи кисти и др., хирургични интервенции в челюсти и околочелюстни кухини, пластика на меки тъкани;

ИМПЛАНТОЛОГИЯ – поставяне на импланти и протезиране върху тях;

ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ – профилактика и лечение на млечното и постоянното съзъбие на децата;

ОРТОДОНТИЯ – подреждане на зъбните редици, за възрастни и деца, чрез подвижни апарати, брекети и естетични шини Invisalign, Orthocaps

АЛЕРГОЛОГИЯ И МИКРОБИОЛОГИЧНА ДИАГНОСТИКА– изследване на алергична предразположеност към стоматологични материали;

КОМПЛЕКСНИ РЕКОНСТРУКЦИИ на дъвкателния апарат – ултразвукова и функционална диагностика на движенията на челюстите и мускулната активност; изработване на лабораторни проекти на дъвкателни повърхности , коригиране на зъбните съотношения, възстановяване на височината и захапката , диагностика и терапия чрез шини , съобразено с всички гнатологични принципи;

ЛЕЧЕНИЕ ПОД ЛЕКА НАРКОЗА С АСИСТЕНЦИЯ ОТ АНЕСТЕЗИОЛОГ.

ЕСТЕТИЧНИ И КОЗМЕТИЧНИ УСЛУГИ:
– офис-избелване на зъби (Zoom 2);
– три вида домашно избелване на зъби;
– фиксиране на декоративни циркониеви камъчета;

HA филъри на устни, назолабиални гънки и брадичка

Клиниката работи с накои от най-восокотехнологичните зъботехнически лаборатории, предлагащи безупречни продукти в областта на естетиката, имплантологията и комбинираното протезиране.

КОНТАКТИ

ADM dental care studio гр. София
Адрес: гр. София, Бул. България 118, бизнесцентър АБАКУС, офис 6А
Тел.: 02/ 866 56 31; 02/ 866 57 21; 088 530 20 70
Web site: http://adm-dentalstudio.com/