ITS | Здравен портал

Проф. д-р Константин Чернев – Гастроентеролог гр. София

Проф. д-р Константин Чернев, дмн, завежда клиника по вътрешни болести в МБАЛ “Софиямед”. Той е национален консултант на България по вътрешни болести и досегашен ръководител на Университетската катедра по пропедевтика на вътрешните болести на Медицинския университет в София. Има специалност и по гастроентерология и вътрешни болести, бил е ръководител на клиника и национален консултант и в тази медицинска област. Завършил е медицина в Пловдив. Работил е в ИСУЛ, в медицинските университети в Плевен и София, бил е шеф на клиники в Александровска болница.
Специализирал е в институти и болници в Тюбинген и Хановер, Германия, бил е гост доцент там. Има и златен медал като гост лектор в Словения. Отпечатани са над 250 негови научни труда, от които над 50 в чужбина. Автор и редактор е на редица медицински учебника и монографии. Член е на български, европейски и световни организации по гастроентерология и ендоскопия, на Световната асоциация по трансплантация, на Европейската група за проучване на инфекцията с хеликобактер пилори, на Международна академия на науките със седалище в Мюнхен.

Основните практически и научни интереси на проф.Чернев са в целия спектър на гастроентерологията и на хепатологията – диагностика и лечение на хронични хепатити, чернодробна цироза, рак на черия дроб и други.

Работно време:
Пон: 8:30am – 12:00pm
Вт: 8:30am – 12:00pm
Ср: 8:30am – 12:00pm
Четв: 8:30am – 12:00pm
Пет: 8:30am – 12:00pm

Работи с НЗОК.

КОНТАКТИ

Проф. д-р Константин Чернев – Гастроентеролог гр. София
Адрес: гр. София бул. Г. М. Димитров 16
Тел.: 02/ 9879810; 0888251098
Е-mail:

error: Alert: Content is protected !!