Очна клиника “Света Петка” гр. Варна

Очна клиника “Света Петка” разполага с три отделни звена:

Очна клиника
Клиниката разполага със седем кабинета и операционна зала оборудвани с най-съвременна апаратура за изследване, диагностика и лечение на очни заболявания. Разположена е на два етажа, с отделно обособени регистратури и обслужващ персонал. За удобството и комфорта на пациентите е предвидена удобна и приятна зала за изчакване и добре оборудвана оптика с богат избор на очила и аксесоари, разположена непосредсвено до клиниката.

Лазерен център

Лазерният център е снабден с последно поколение лазери за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. За Вас работят  VISX S4 IR и SCHWIND AMARIS.

Информационен център
Информационният център предлага подробна информация относно дейностите в клиниката, също така тук се извършват БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ – Подходящ ли сте за лазерна корекция? Имате ли катаракта? Изследвахте ли се за глаукома?

История

Очна клиника “Света Петка” е открита официално на 5 май 2000 година. В самото начало заедно с Доц. д-р Тошо Митов, д.м. са работили д-р Галина Филева , д-р Милена Милкова, д-р Петя Стойчева и д-р Жени Борисова. Те днес продължават всеотдайно да дават своя принос за развитието на клиниката. В този период екипната работа и професионализма на специалистите е извоювала челните позиции на клиниката в лечението и профилактиката на очните заболявания. Към екипа на Доц. д-р Тошо Митов, д.м. се присъединяват д-р Даниела Митова, д.м., д-р Камелия Байчева, д-р Красимира Денева и д-р Димитър Пасков. В този период клиниката е разполагала с добра за времето си апаратура, която постоянно се модернизира и усъвършенства, за да достигне днес позиция на клиниката с най-съвременна апаратура в страната. Месец януари 2002 г. започва работа първата в България техника за лазерна корекция на зрението, чрез която Доц. д-р Тошо Митов, д.м. и неговият екип са върнали нормалното зрение на много млади хора. През следващите години лазерната технология в клиниката постоянно се модернизира, като днес клиниката работи с VISX Star S4 IR и Schwind Amaris – най-новото поколение лазерна апаратура.

През септември 2006 година Очна клиника “Света Петка” разширява своята дейност, като открива новата сграда, където днес работят екип от подбрани специалисти в областта на офталмологията. Екипът на клиниката се допълва от младите и амбициозни офталмолози д-р Мартин Литев, д-р Любомир Кобаков, д-р Стоян Стоянов и д-р Радосвет Ковачев, които адекватно откликват на съвременните предизвикателства на медицината.

През 2007 година Очна клиника “Света Петка” създаде свой филиал в Пловдив LASEREX. Този диагностичен лазерен център е напълно оборудван за модерна диагностика и лазерно лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм. Лазерната установка е на VISX Star S4. В екипа наLASEREX работят д-р Марина Гроздева, д-р Димитър Рачев и д-р Снажна Ташева. През 2009 година заработи и Очният медицински център “Света Петка” – Велико Търново. Той също е максимално оборудван с най-съвременна диагностична и лазерна апаратура. Там работят д-р Николай Иванов, д-р Евгени Чолаков, д-р Жанета Павлова и д-р Елка Миланова.
През 2011 година “Света Петка” разкри лазерен сектор в модерно оборудвания Очен медицински център “Визио” в Благоевград. Там се осъществяват лазерни корекции на късогледство, далекогледство и астигматизъм с лазер от серията VISX Star S4. Медицински директор и партньор на Доц. д-р Тошо Митов е д-р Йордан Тумбев.

Днес Очна клиника “Света Петка”, начело с Доц. д-р Тошо Митов, д.м. и неговият екип, са лицето на офталмологията в България.

ЦЕНТРОВЕ:

Очен и УНГ център Света Петка – Варна
Варна, бул. Сливница 40
Тел.: 052 655572

Очен лазерен център Света Петка – Велико Търново
Велико Търново – ул. 3еленка 82
Тел.: 062 655855; 655455

Очен медицински център Света Петка Laserex – Пловдив
Пловдив, ул. Колхида – продължение, Транспортна болница, ет.3
Тел.: 032 / 210 601; 210 899

Очен медицински център Визио – Благоевград
Благоевград, ул. Шар планина 26 А
Тел.:0885 / 75 56 07

КОНТАКТИ

Очна клиника “Света Петка” гр. Варна
Адрес: гр. Варна, ул. Иван Драсов 12
Тел.: 052/ 611 130; 052/ 611 131; 052/ 610 372; 052/ 610 373
Е-mail:
Web site: http://st-petka-eyeclinic.bg