Оздравителен хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” гр. София

Published by burn on

Доверете се на природата и на собствения си лечебен потенциал

На прага на третото хилядолетие човечеството може да се гордее с невероятни технически постижения. Малко по-особен, обаче, е случаят с медицината. Вярно е, че днес може да бъде осъществена трансплантация на почти всяка част от човешкото тяло, че оплождането in vitro е нещо обичайно, че редица болести вече са забравени, но в същото време се появиха нови, не по-малко страшни заболявания. Освен това, в резултат на промяната  в  начина  на  живот  и  в  заобикалящата ни среда, е налице почти епидемично  разпространение  на  алергиите, на болестите на храносмилателната и  на сърдечно съдовата системи, на имунно обусловените и на раковите заболявания и други. Вярно е, че фармацевтичните компании изобретяват все по-нови и по-силни медикаменти, но също така е вярно и това, че тяхната цена е все по –висока и че непрекъснато расте броят на хората, увредени от някои от страничните действия на тези медикаменти. Лошото е, че в повечето от случаите последните само потискат болестните симптоми без да стимулират организма да включи потенциалните защитни механизми, които притежава за справяне с болестта. Ето защо, в началото на ХХІ век  от новата ера, все повече лекари и пациенти от цял свят, които са мислещи и търсещи, насочват своето внимание към други методи на лечение и най-вече лечение с хомеопатия.

Хомеопатия (“нежната” медицина на бъдещето), фитотерапия, апитерапия, индийска традиционна медицина – Аюрведа, Рейки-терапия, източна рефлексотерапия, аурикулотерапия, класически и източен масажи – обединяващото между тях са високата им ефективност, стимулиращото им действие върху човешкия организъм и намалените до минимум или липсващи странични действия. На голяма част от тези методи на лечение е изградил своята философия и Медицински Център “ФИТОЛЕК”. Лекарите, които работят в него разглеждат организма като единно цяло – когато е нарушена функцията на един орган, страда не само той, но и цялото тяло. Следователно трябва да се лекува не само този орган, а целият организъм, като се “отключи” огромният лечебен потенциал, който той притежава за справяне с всяко едно състояние и заболяване.

 

ЗА НАС

Оздравителен хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” е създаден от д-р Мариян Иванов – специалист по вътрешни болести, член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия.

Оздравителен хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” – София, разполага с обособени:
– приемна и регистратура с удобни условия за кратко изчакване на пациента и придружителите му
– специализирани кабинети, в които медицински специалисти комбинират класическите методи на лечение, лазертерапията и ултразвуковата терапия с хомеопатия, фитотерапия, апитерапия, източна рефлексотерапия – акупресура и акупунктура, аурикулотерапия, класически и източен масажи и инфрачервена сауна, в която лечебното действие на инфрачервените лъчи се комбинира с аромотерапия, музикотерапия и хидропанелен масаж.

Оздравителен хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” се намира в София, квартал “Лозенец” и е обвързан с добра инфраструктура, осигуряваща лесен достъп с личен или обществен транспорт. Центърът разполага с външни и вътрешни телекомуникационни връзки, както и с компютърна система за обработка и съхранение на данните.

За пациенти, осигурени в ЗОК “България – Здраве” АД и ЗАД “Булстрад живот Виена Иншурънс груп” АД, прегледите в МЦ ФИТОЛЕК и предписаните медикаменти за лечение са безплатни.

ВАЖНО! Всички прегледи и процедури в Оздравителен хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” – София, се извършват само след предварително записване на тел. 962-48-22 от 9.30 до 17.30 часа, от понеделник до петък. Работно време – от 9.30 до 17.30 часа, от понеделник до събота. Почивен ден – неделя.

ЕКИПЪТ

Лекарският екип на Хомеопатичен център “ФИТОЛЕК” – София се състои от медицински специалисти, които комбинират класическите методи на лечение с хомеопатия, фитотерапия, нутритерапия, апитерапия, източна рефлексотерапия, аурикулотерапия, класически и източен масажи и др.

Д-р МАРИЯН ИВАНОВ – основател и собственик на Медицински Център “ФИТОЛЕК“ – София, www.phytolek.com. Специалист по вътрешни болести. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран преподавател към катедра Фармакология и токсикология, Медицински факултет, Медицински университет, София.Внедрил в лечебната практика и в преподавателската дейност уникална техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти за профилактика и лечение на често повтарящи се и на хронични заболявания. Член на Управителния съвет на Българската медицинска хомеопатична организация и на редакционната колегия на вестник “Actahomeopathica”. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България в САЩ и Франция (за повече информация вижте www.phytolek.com). Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска Чаена Компания (за повече информация вижте www.bulgarianteacompany.com). Магистър по здравен и социален мениджмънт към Университета в Нант, Франция. Д-р Мариян Иванов е автор на книгите „Хронични и често рецидивиращи заболявания – техника за подбор на подходящите хомеопатични медикаменти” (2 тома), “Хомеопатия за деца”, “Хомеопатия за жени”, “Хомеопатично лечение за всички” и на издадената в 2 тома „Семейна хомеопатия” (Отключи силата в теб), както и на редица специализирани и научно-популярни здравни статии, публикувани в различни вестници и списания. В съавторство с д-р Зорка Угринова са други три издадени книги, посветени на хомеопатията – „Трудните деца”, „Ало, докторе” и „Хомеопатично лечение за деца и тийнейджъри”. В поредицата от книги “Домашна енциклопедия” на издателство “АБГ”, д-р Мариян Иванов запознава читателите на достъпен език с това кои са най-разпространените заболявания у нас и какво представляват, на какво се дължат, какви са симптомите им, какъв двигателен и хранителен режим могат да облекчат тези симптоми, а също и какви са конвенционалните и нетрадиционните методи, които могат да се използват за тяхното лечение. До този момент излезли от печат са книгите : “Всичко за сенната хрема и бронхиалната астма”, “Всичко за ставните заболявания “, “Всичко за разширените вени”, “Всичко за простудните заболявания и грипа”, “Всичко за запека и как да го преодолеем”, “Как да повишим имунната си защита”, “Всичко за заболяванията на простатата”, “Всичко за бронхита”, “Да отслабваме с удоволствие”. “Лечение на целулит”, “Всичко за язвената болест”. Д-р Мариян Иванов препоръчва и използва широко в практиката си на холистичен терапевт системата за самовъзстановяване и себеразвитие, разработена от академик Мирзакарим Норбеков (за повече информация можете да посетите сайта www.norbekov.bg). Последната книга на д-р Иванов, „Всичко е в твоите ръце”, е в съавторство с академик Норбеков.


Детски Хомеопат д-р Угринова  Д-р Зорка Угринова – Специалист по обща медицина. Работила като дежурен педиатър в  28-ма ДКЦ – град София и Медицински център “Лора”, а в настоящия момент е частно практикуващ лекар в Медицински Център “ФИТОЛЕК”, София. Член на Управителния съвет на Българска медицинска хомеопатична организация /БМХО/ и на редакторската колегия на вестник “ACTA HOMEOPATHICA”. Преподавател по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия . Тя е и медицински консултант на преводни книги и учебници по хомеопатия и автор на редица научно – популярни здравни статии, публикувани в различни вестници и списания , участвала е и в редица здравни и телевизионни и радиопредавания. Редом с хомеопатията в своята лечебна практика д-р Угринова прилага фитотерапия, нутритерапия и други природосъобразни методи на лечение.

  Д-р Даринка Русева е специалист по вътрешни болести, физиотерапия и рехабилитация, хомеопатия. Работила в детско и вътрешно отделение на Районна болница Ботевград, кардиологично и физиотерапевтично отделение в санаториум МВР гр. Банкя. Тридесет и две години клиничен терапевт в системата на Медицински институт на МВР. Повишавала е през годините професионалната си квалификация чрез специализирани квалификационни курсове по ехокардиография, ехография на коремни органи, спешна кардиология, спешна медицина, експертна медицина, електростимулация, иглотерапия, радиестезия, медицински мениджмънт. Понастоящем е частно практикуващ лекар в Медицински Център “ФИТОЛЕК” София. Прилага знанията си от тридесет и осем годишния си клиничен опит като лекар терапевт,съчетавайки ги с тези на хомеопатията, фито,апи и нутритерапията.  

  Д-р Надежда Гурянова е завършила в Русия средно медицинско образование със специалност акушерство физиотерапия и масаж. Дипломирала се през 1996 г в Русия като лекар със специалност вътрешни болести и работила там като терапевт. През 2002 г. завършва следдипломна специализация по рефлексотерапия към НСА – София. През 2011 г. завършва двугодишен курс на обучение по хомеопатия и получава международно признат сертификат. През годините непрекъснато е повишавала професионалната си квалификация чрез специализирани курсове по лазертерапия, фитотерапия, Рейки терапия, японски масаж, мануална терапия и др. Сега работи в Медицински Център “ФИТОЛЕК” – София като лекар, специалист по вътрешни болести, рефлексотерапия, хомеопатия и Рейки терапия. В практиката си на холистичен терапевт успешно интегрира и методи на лечение като фитотерапия, нутритерапия, апитерапия, психодиагностика и въздействие и др. 

  Диляна Велчева е специалист по аурадиагностика, завършила курс на обучение към Украинската школа “Ауралайф”.Икономист по образование, интересът и към знанието за човешкото биополе идва в резултат на знанията по йога и медитация. След усвояване на значението на характерните цветове на аурата и енергийните центрове на човека, Диляна Велчева се насочва към т.нар. “енергийна психология”, изучаваща взаимовръзката между психоемоционалното състояние на човек и физическия дисбаланс (болестта). Прилага индивидуална ауратерапия за постигане на хармония със себе си и със заобикалящия свят. Рейки терапевт I-во ниво и консултант по личностно развитие.

 

Аделина Кирилова – Сертифициран астролог. Член на управителния съвет на “Съюз на астролозите – Иван Станчев”. Преминала обучения при Оксана Станчева/по методът на Иван Станчев/, Генка Колева/Руска астрология/, Милена Вълканова/ Психологическа астрология/. Завършила психология. В момента преминава допълнително обучение в “Българско общество по аналитична психология К. Г. Юнг”, както и обучение по “Транзакционен анализ”. Сертифициран преподавател по йога от Национална спортна академия “Васил Левски” и Българска федерация йога, “Йога психология” в Арша йога Гаятри – Индия, редица обучения с международни преподаватели, в момента се обучава в Аюрведа.

Евгения Даскалова – клиничен психолог и асистент 1-во ниво в психодраматичния терапевтичен подход. Продължава професионалното си развитие със следдипломно продължаващо обучение в психоаналитичния терапевтичен подход. Има преддипломна квалификация, специалност „Психология – когнитивно поведенчески подход“, в университет „Йоханес Гутенберг”, гр. Майнц (Германия). Специализира ‘”Клинична психология – психоаналитична перспектива” в НБУ. Работи в „Център за комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в детска възраст“ към НБУ. Член е на „Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН)“, район „Лозенец“. Експерт обучител и електронен консултант по проект: BG051PO001-3.1.03-0001 „Обучение на педагогически специалисти за превенция на училищното насилие, агресията и други негативни прояви“ към Министерство на образованието и науката. Експерт е към Български хелзински комитет. Има няколкогодишен професионален опит в чужбина, където работи в Център за възрастни хора и Клиника за хранителни разстройства (гр. Майнц, Германия). Работи с широк спектър от психологически проблеми във всички възрастови групи.

Д-р Стоян Саздов Иванов – вътрешни болести и кардиология

 

 

КОНТАКТИ
Адрес: София 1407, кв.”Лозенец”, ул.”Рилски езера” бл. 15, ет.1, ап.1
Тел.: 02 962 48 22
e-mail: info@phytolek.com