Медико-дентален център “Артес” гр. София

Published by burn on

Медико-дентален център”АРТЕС” разполага с два дентални кабинета, оборудвани с дентална техника и лазери осигуряващи лечение с най-новите технологии в тази област, кабинет за образна дентална диагностика; лекарски кабинети за специализирана и високо специализирана медицинска помощ. В медико-дентален център”АРТЕС” работи екип от дентални и медицински специалисти с дългогодишен опит.

УСЛУГИ

Добре дошли в медицинския сектор
Медико-денталният ни център разполага не само със съвременна дентална апаратура и добри специалисти, но и с много добри медицински специалисти с възможности за добро диагностициране на много заболявания и последващо болнично лечение.
Клиниката ни разполага с :

– кардиолог – специалист извършващ велоергометрии, ЕКГ холтер, работещ в болница Лозенец
-пулмолог – специалист по белодробните заболявания, спирометрия на белия дроб , работещ в 5та –МБАЛ
-гинеколог- ехографии,цитонамазки
В наша помощ е и клиничната лаборатория CibaLab , което ни дава възможност за пълен диагностичен цикъл.

Възможност има и за домашни визити при тежко болни пациенти и пациенти които са трудно подвижни.
Надяваме се че сме успели да задоволим всички изисквания на нашите пациенти,както в работата ни с НЗОК,така и в частния ни прием .

РЕНГЕН

Много пациенти се страхуват, когато се говори за рентгенова снимка. Ами това е облъчване, какво може да се случи, ако дозата е повече, защо на всяка цена моят дентален лекар държи да има рентгенова снимка? Това са въпроси възникващи у всеки пациент. Рентгеновата диагностика помага на нас денталните лекари да се ориентираме за състоянието на даден зъб, дали все още е витален и има ли проблем в корените му. Така могат да се открият кисти или туморни образувания в челюстите, които протичат безсимптомно и рентгеновата диагностика ни помага за ранното откриване.Също така могат да се открият проблеми в темпоро-мандибуларната става причинени от неправилна захапка или липса на зъби или някакво заболяване. Рентгеновата диагностика ни помага и при поставяне на имплантите, защото ни показва къде е най-подходящото място за поставяне и контрол при операцията. Дозата, с която се облъчва пациента е минимална, а освен това се използват така наречените предпазни средства, които защитават важните органи от облъчване. Освен че разпполагаме с апарати за рентгнова диагностика,нашият персонал е добре обучен и извършва както правилната диагностика, така и правилната превенция на пациента.А това че разполагаме с тези апарати на място Ви пести както средства така и време, което в този динамичен свят съвсем не е малко.

SAND MAN

Възможно ли е това? Пясъчен човек?
Всеки от нас отива с неприятно чувство при своя дентален лекар.Има няколко причини за това. Преди всичко неприятната болка, която изпитваме при работа с машината, ако решим да я избегнем, то страшната инжекция трябва да ни прободе.Дори и всичко това да го изтърпим, ужасния шум, който издава зъболекарската машина не може да бъде избегнат. И тогава какво? Нашият център е намерил решение на тези проблеми. Ние вече няколко години работим с машината “ SandMan” или “Пясъчен човек”,която ни освобождава от всички тези неприятни усещания. При работа с тази машина няма абсолютно никаква болка, тъй като тя работи само със специално направени частици и ниско налягане на въздух. Няма никакъв шум,а пък времето, за което се извършва манипулацията е много по-кратко.Отнема се минимално количество зъбна тъкан, само засегната от кариеса.Посещението при денталния лекар вече се превръща в удоволствие, което нашите специалисти се стремят да ви доставят

ЛАЗЕРНА МЕДИЦИНА

Защо лазерна дентална медицина? Лазерната дентална медицина се представя като един от прецизните и ефективни пътища за извършване на много дентални процедури.Онзи търсен, безопасен и комфортен метод за лечение може да бъде избран чрез лазера. Възможността на лазерната дентална медицина да промени денталното лечение идва от точността с която лазера може да лекува дадена област, контрола на лекуващия върху мощността и продължителността на облъчването на даден участък.
Ето някои главни предимства на лазера:
1. Не е неоходимо използването на анестезия.
2. Използването на лазера намалява кървенето,защото високата енергия на светлинния лъч коагулира съдовете и така намалява кръвозагубата.
3. Намалена е бактериалната инфекция,защото лазерния лъч стерилизира областта ,в която работи.
4. Намалено е и увреждането на съединителните тъкани.
5.Раните зарастват по-бързо и тъканите се възстановяват, тъй като се стимулира колагенната и епителна репродукция, нервната регенерация, мускулния тонус.
Използването на лазерите в денталната медицина отварят варата за денталните лекари да представят широките възможности за дентални процедури, които иначе не биха били възможни.Денталните лекари, използващи лазери могат да извършват високопрецизни технологични процедури.
В нашата клиника се извършват следните процедури:
1.Безболезнено и безшевно отстраняване на доброкачествени туморни образования на венците, небцето, бузите и устните.
2.Чрез нискоенергийните лазери се извършва кариесна диагностика.
3.Редуциране на болката, намалено време за заздравяване и липса на възпалителен процес поради стерилизация на тъканите.
4.Корекция на венеца и костта без да се засяга здравата зъбна тъкан, както и оформяне на венечния ръб за изграждане при фрактурни зъби.
5.Почистване на кариеси и лечение на кореновия канал без анестезия като убива бактериите в кавитета и канала .
6.Лазерната френектомия е идеалното лечение за деца с ограничено движение на езика поради ниско захванат френулум, както и при проблеми с говорната функция.
7.Фотобиостимулацията може да се използва за възстановяване уврежданията на нервите, кръвните клетки и белези.
8.Избелването на зъбите също е процедура извършваща се с лазера като времето за процедурата е значително скъсено и ефекта настъпва по-бързо с минимално засягане на твърдите зъбни тъкани.
9.Лазерът може да се използва и за бързо намаляване на болката и възпалението в темпоро-мандибуларната става.
10.Корекцията на венците чрез лазера води до подобряване на външния вид и усмивката.
11.Денталния лазер може да намали свъхчувствителността на зъбите към студено и топло.
12.Не на последно място чрез лазерна акопунктура се стимулират определени точки в човешкото тяло, което води до хармония и засилва имунитета на организма.
Комплексното използване на ниско и високо енергийните лазери е перфектната програма използвана в нашата клиника за лечение на пародонтозата.От това заболяване страда 90% от населението. Използването на лазерите води до намаляване на възпалението, успокояване на болката, стерилизация на средата във венечните джобове.Всичко това премахва нуждата от употреба на антибиотици.А крайният резултат от лечението е стимулиране оразуването на млади костни клетки,разклатените зъби се стабилизират и стопената кост отново е на лице.
Така до днес смятаната за нелечима пародонтоза ние я побеждаваме с помощта на лазерите и специални разтвори, като даряваме на нашите пациенти щастлива усмивка и самочувствие.

КОНТАКТИ

Медико-дентален център “Артес” – mdcartes.com

Адрес: гр. София, ж.к. Дружба 2 бл.302 вх. Г партер
Тел.: 02 973 57 87
E-mail: artes.ltd@abv.bg