МБАЛ Елин Пелин – гр. Елин Пелин

Published by burn on

МБАЛ Елин Пелин е многопрофилна болница за активно лечение, извършваща висококачествена консултативно-диагностична дейност и болнично лечение в град Елин Пелин.
Многопрофилна болница за активно лечение Елин Пелин извършва болнично лечение и качествена консултативно -диагностична дейност в град Елин Пелин.

Лечебното заведение разполага с Административно-стопански блок, Стационарен блок, Диагностично-консултативен блок и Аптека.

Административно-стопанският блок в МБАЛ Елин Пелин се състои от счетоводство, администрация, канцелария, информационно и икономическо звено.

Оборудван е с компютри и програми за изпълнение на задачите, касаещи медицинските и финансовите анализи и отчети. В болнично заведение е изградена информационна система.

Звеното разполага с кухненски блок, санитарен транспорт, паро-котелна станция и стерилизационна.

Действащите отделения в стационарният блок са: физиотерапевтично, детско, нерологично и вътрешно.

Диагностично-консултативният блок разполага с отделение по образна диагностика и с клинична лаборатория.

Физиотерапевтичното отделение разполага с 10 легла и прилага съвременни методи и лечение: лазертерапия, светлолечение, електролечение, акупунктура, индивидуални инхалации, Електросън и водолечение ( подводен духов масаж, вани и басейни ).

Детското отделение е многопрофилно и в него се лекуват деца до 18 годишна възраст.

Назначението на лечение и консултативните прегледи на децата са ежедневието на педиатрите, практикуващи към МБАЛ Елин Пелин.

В неврологичното отделение се приемат и лекуват пациенти с заболявания като: епилепсия, мигрена, паркинсонова болест, множествена склероза, травматични, токсични, възпалителни и професионални заболявания, мозъчни инсулти и други проблеми.

Вътрешното отделение е оборудвано с 30 легла и разполага с интензивен сектор. В него, оказваме помощ на здравно осигурени и неосигурени пациенти от района, както и на граждани от цялата страна. В отделението се лекуват заболявания на сърдечно-съдови декомпенсации, сърдечно-съдовата система, ендокринни заболявания, заболявания на храносмилателната система и белодробни заболявания.

В отделението по образна диагностика се извършват доплерова и ехографска диагностика на сърдечно-съдови и коремни заболявания, конвенционални рентгенови изследвания и скенер. Специалистите, работещи в отделението, притежават висока квалификация и доказани възможности.

В клиничната лаборатория се извършват групи изследвания, като част от тях са фибринолиза и кръвосъсирване, хематологични, урина, ликворна диагностика, клинично-химични, серологични, вирусологични. Всички пациенти, лекувани в клиниката се изследват в клинична лаборатория.

Мисията на здравното заведение е да оказваме достъпна и качествена стационарна помощ, да укрепваме и възстановяваме здравето на населението, да повишим качеството на живот и най-вече да снижим смъртността и заболеваемостта.

Галерия:

1262_0 IMG_3864-300x225 img_4666 img_1470922617-1024x768

 

КОНТАКТИ

МБАЛ Елин Пелин – гр. Елин Пелин
Адрес: гр.Елин Пелин ул. Здравец 15
Тел.: 0725/ 601 52;0725/ 601 56; 0725/ 601 54;0725/ 601 53;
Е-mail:
Web site: http://mbal-elinpelin.com/