Липсата на секс може да навреди на сърцето

Published by burn on

Мнозина преминават през периоди, в които липсва секс, вследствие на раздяла, депресия или друго. Какво обаче се случва с организма ни, когато спрем да правим секс? Както във всяко друго отношение, тази ситуация също има две страни.

Лошите новини…

Лиспата на секс често се съпровожда от терзания, които могат да доведат до развитие на тревожност и депресия.

Значително се повишава и рискът да се заразим с настинка, както и вероятността да се влоши паметта ни. Изследователи твърдят, че сексът подпомага когнитивната функция, включително и паметта.

Продължителната липса на сексуални контакти може да се отрази неблагоприятно и на мускулите във влагалището. Вагиналните мускули може да станат хиперчувствителни, което да доведе до свиването им по време на полов акт.

Както жените, така и мъжете, които спрат да правят секс, обикновено биват засегнати от понижено либидо. В тези случаи от полза би могла да бъде редовната мастурбация.

От данните на различни проучвания става ясно, че мъжете, които правят секс поне 2 пъти седмично, са близо наполовина по-малко склонни да достигат до летален изход, вследствие на сърдечносъдово заболяване.

Кои са добрите новини?

Когато спрем половите си контакти, незабавно се намалява и рискът от нежелана бременност и инфектиране с полово преносими заболявания. В допълнение, очаква се жените по-рядко да бъдат засегнати от инфекци на пикочните пътища. Това е идеален момент да изследваме и да се насладим на тялото си.

Освен това, ще имаме и повече време за себс си, нека да се глезим и да си угаждаме!