Клиника “Д-р Емилова” – Лечебен Глад Людмила Емилова гр. Св. Св. Kонстантин и Елена

Published by burn on

Д-р Людмила Емилова е родена във Варна, България през 1943 г. Завършва Варненския медицински институт през 1969 г., като в последствие придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология. Въпреки богатите си познания и опит в сферата на официалната медицина, през 1991 г. д-р Емилова се оказва с множество хронични заболявания.

Случайността я среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която лекарката научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки неколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година тя успява да излекува тежка мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия и атония на жлъчния мехур. Впечатлена от добрия резултат, лекарката решава да посвети живота си на своите пациенти, които искат да селекуват по тази система.

 Така на 5 май 1993 г. д-р Емилова открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. В началото лекарката е сама, но постепенно към нея се присъединяват все повече млади хора, въодушевени от чудотворната сила на плодолечението. Повечето от тях чрез тази система са преодолели собствените си здравословни проблеми, или са били разочаровани от ограничените възможности на конвенционалната медицина. В екипа на клиниката днес работят 15 лекари, използващи най-модерната апаратура.

През 1996 г. д-р Емилова става член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена и обменя опит с други нейни колеги, прилагащи лечебно гладуване. През 2007 година лекарката е удостоена с орден “Михаил Ломоносов” за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт. Досега през вратите на клиниката са преминали десетки хиляди пациенти и всички, които изпълняват нейните препоръки са вече здрави, стройни, подмладени и най-вече уверени, че тяхното самочувствие, излъчване, добър външен вид и дълголетие зависят от самите тях.

ЕКИПЪТ
 • Д-р Людмила Емилова – основател и ръководител на клиниката, специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология
 • Д-р Красимир Милев – организационен директор, електронна информационна с-ма и кореспонденция, Уеб сайт и форум консултант
 • Д-р Красимир Иванов – медицински директор, специалист по вътрешни болести и гастроентерология, ултразвукова и ендоскопска диагностика
 • Д-р Катя Казакова – медицински консултант, специалист по неврология, ултразвукова съдова диагностика и психотерапия
 • Д-р Бранимир Каназирев – специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология, ехокардиография
 • Д-р Георги Иванов – специалист по рентгенология и ултразвукова диагностика
 • Д-р Елияна Александрова – специалист по акушерство и гинекология
 • Д-р Даниела Овчарова – специалист по психиатрия и психотерапия
 • Д-р Георги Георгиев – специалист по мануална терапия
 • Д-р Рафаел Хачикян – лекар с английски и немски език
 • Д-р Елеонора Енчева – лекар
 • Д-р Росен Каменов – лекар
 • Ивелин Котов – фелдшер
 • М.с. Елена Маринова – хидроколонтерапия
 • М.с. Боряна Иванова – ЕКГ, бодиимпедансметрия, спирометрия

 

БАЗА

Възстановяването на здравето изисква квалифицирана помощ и благоприятна обстановка.

От октомври до майклиниката функционира в черноморския курорт Св. Св. Константин и Елена, който отстои на 10 км северно от Варна. За нужните на клиниката предоставя своите удобства луксозният четиризвезден хотелски СПА комплекс Азалия, намиращ се на самия плаж. Той разполага с минераленбасейн, разнообразни водни процедури, кални бани, сауна, масажи, солариум, фитнес, електролечение, инхалации.

През летните месеци юли и август клиниката работи в петзвездния Боровец Хилс, един от най-модерните и елегантни високопланински хотели в България. Разположен е на височина 1500 м в планинския курортБоровец, на разстояние 75 км от столицата София. За удобство на своите гости хотел Боровец Хилс предлагазакрит басейн, парна баня, сауна, турски хамам, тепидариум, вертикален и хоризонтален солариум, джакузи, масажи, фитнес център и уютна зала за релакс.

Проверете местоположението на клиниката в момента.

ПРОГРАМИ

Лечебно-профилактичните програми се провеждат в клиниката и представляват съчетание на индивидуален хранителен режим с богата гама от оздравителни процедури – сауна, масажи, водни процедури (SPA) и двигателни упражнения. Медицинският контрол е на изключително високо ниво и включва прегледи, множествоизследвания, ежедневна лекарска визитация с измерване на тегло, пулс, кръвно налягане и изследване на урина по 6 показателя. Пациентът разполага с лекуващ лекар, с който във всеки един момент може да сподели оплакванията си и да получи съвет.

В основата на лечебния ефект от програмите е разтоварващият хранителен режим. Целта му е да стимулира естествените оздравителни и очистителни процеси в организма. Ако няма някакви специфични заболявания, в по-голямата част от времето режимът представлява омекотено гладуване на плодове, включващо 1-2 кг плодове и 4 билкови чая на ден. Освен тях плодолечебната програма не допуска други храни. Изключение правят прясно изцедените сокове “Фреш” от плодове и зеленчуци и натурално приготвен зеленчуков бульон.Плодолечението най-често продължава 15-20 дни, след което започва захранване, което представлява плавен преход къмприродосъобразно хранене. Обикновено захранването трае половината от времето на плодолечението и съдържасурови зеленчуциядки и готвени храни. Омекотеното с плодове и чай гладуване е лесно поносимо и в почти никога не води до усещане за глад. Освен благотворен ефект по отношение на здравето, с него се постига и значителна редукция на тегло.

На всеки постъпил се правиелектрокардиограма, измерване на телесен състав (бодиимпедансметрия), ехография на коремни органи и подробен кръвен анализпо 30 показателя. При необходимост се провеждат консулт със специалист и допълнителни изследвания: Доплер сонография на кръвоносни съдове, ехография на щитовидна и млечни жлези, хормонални кръвни изследвания и туморни маркери, АГ преглед,ехокардиографияостеометрияспирометрияХолтер ЕКГендоскопия на храносмилателна система. Това се прави с цел пълно изясняване на здравословното състояние на пациента, преценка на лечебния ефект и провеждане на програмата без всякакъв риск.

За хора с нервно-психични проблеми е осигурена възможност за осъществяване на психотерапия, а при оплаквания свързани с опорно-двигателния апарат клиниката предлага мануална и физиотерапия. Специалната процедурахидроколонтерапия, в комбинация с плодолечение и прием на пробиотици даваоптимален дезинтоксикиращ ефект. Всеки ден имасутрешна гимнастика, тибетски ритуали, разходки с водач, разнообразие отлекции и видеофилми за природосъобразния начин на лечение и живот, а няколко пъти седмично – каланетика, йога, китайска гимнастика, уроци по спортни танци, български народни танци, дискотека и екскурзии с автобус до забележителни места.


Клиниката предлага 4 програми. Те се различават според хранителния режим и включените в пакетната цена услуги:

Програми Меню Лечебно-пречистващ ефект
Плодолечение 1-2 кг плодове + 4 чая с мед ++++
Захранване захранване по схема ++
Природосъобразно хранене здравословно меню по избор +
Детокс здравословно меню по избор + масажи, сауна, хидроколонпробиотици +++

 

ВАЖНО! Включването в различните програми става според желанието на клиента и неговото здравословно състояние. Ако се колебаете, изборът на програма може да бъде направен след постъпването и съответния лекарски преглед. Възможно е преминаването от една програма на друга по време на престоя.

Дневен режим:

7:00 ч. – сутрешна ведрина с тибетски ритуали и йогийски асани на морския бряг
8:30 ч. – сутрешен чай
8:15 ч. – сутрешна лекция на д-р Емилова
след 9:00 ч. – визитация при лекуващия лекар
10:00-10:30 ч. – първа порция плодове
10:30 ч. – кратка разходка е гид или екскурзия с автобус
12:00-12:30 ч. – обеден чай или обедна природосъобразна храна
12:30 ч. – хора и ръченици
13:00 ч. – каланетика
13:30 ч. – екскурзии с автобус до природни и културни забележителности
14:00-14:30 ч. – втора порция плодове
16:00-16:30 ч. – следобеден чай
16:15 ч. – каланетика
16:30 ч. – китайска гимнастика
18:00-18:30 ч. – трета порция плодове или вечерна природосъобразна храна
18:30 ч. – спортни танци
20:00 ч. – вечерен чай
20:15 ч. – още полезна информация за вашето здраве в беседи, филми или видеозаписи на интервюта
20:15 – 22:00 ч. – дискотека – веднъж или два пъти седмично
22:00 ч. – сън на “делта вълната”

ЛЕЧЕБЕН ГЛАД

Великият Хипократ (460-370 г. пр. Хр.) е казал: “Бъди умерен във всичко, дишай чист въздух, всеки ден си почиствай кожата и прави упражнения… и лекувай една малка болка по-добре с гладуване, отколкото с лекарство”.

Омекотеното лечебно гладуване с плодове и билков чай с мед (плодолечение) е основен терапевтичен метод вклиниката на д-р Емилова. То включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове и прясно изцедени сокове “фреш”, редувани сбилкови чайове с пчелен мед. Това е единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение има ефекта на пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Смисълът на това временно въздържание от разнообразна и сложна храна е да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват. Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек.

Гладуването въздейства не само върху тялото, а и върху душата и духа. Изострят се сетивата и се засилва общото благосъстояние на организма. Множеството елементи в нашата програма, осигуряващи баланс между активност и почивка водят до пълно равновесие в системата тяло – емоции/ум – дух. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма. Омекотеното гладуване подобрява качеството на живот и радостта от от него. То е и надеждно средство за отказване от вредни навици.

Защо ни е толкова добре, когато гладуваме? Нашият организъм е натоварен от нездравословна  храна, стрес, обездвижване, токсини във въздуха и водата, електромагнитни и радиационни излъчвания. От това в клетките ни с течение на времето се задържат токсични вещества. Когато гладуваме тези клетки започват да се чистят сами и токсините бързо ги напускат. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене.

Защо се случва това? Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация. За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече – когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Едни по-бързо, а други – по бавно, според това в каква степен са нарушенията и доколко го застрашават като цяло. Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Тялото ни е една свръхинтелигентна система и когато му дадем време и възможност, то само успява да постигне пълното състояние на здраве.

България е страна, предлагаща голямо разнообразие от плодове. Изобилието от ценни вещества в тях засилва лечебния ефект на омекотеното гладуване. То е лесно осъществимо и изключвайки някои специфични заболявания, е приложимо както при деца, така и при възрастни, при относително здрави хора и при такива, приемащи множество медикаменти. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения.

Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то секомбинира с активен двигателен режим и други терапевтични процедури. В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапияфизиотерапия и акупунктурахидроколонтерапияпробиотична терапия. Лечебното гладуване може удачно да се съчетае със сауна, фитнес, масажи, инхалации, калолечение и водни процедури.

В клиниката на д-р Емилова плодолечението се провежда в условията на 24 часово лекарско наблюдение и под контрола на най-съвременната апаратура. Това премахва всякакъв риск за здравето и дава възможност за точна преценка на лечебния ефект. Обстановката в клиниката прави програмата още по-лека и приятна. Сред множеството съмишленици се засилва чувството на общност и мотивация и е много лесно да се гладува. В зависимост от сезона, вие се намирате на морския бряг, или в красива планинска местност. Провеждайки програмата, ежедневно можете да се включвате във множеството мероприятия, както и просто да се разхождате по плажа, или по горската пътека. Така ще прекарате времето си като на почивка, но това ще е еднаизключително здравословна почивка.

Според Закона за здравето (Гл. 6, чл. 166, ал. (1), т. 7) лечебното гладуване в България е официално приет терапевтичен метод.

КОНТАКТИ

Клиника “Д-р Емилова” – bg.emilova.eu

Адрес: Хотел & СПА Азалия, Kурорт Св. Св. Kонстантин и Елена
Тел.: 0700 33 9 22; 052 95 39 22
Моб. тел.: 0888 951 288
Е-mail: kremena_at_emilova.org