Какви рискове за здравето крие сексът на плажа

Published by burn on

Сексът на плажа е класика – озаглавява коктейли, песни, заведения и фантазии. Несъмнено звучи изкушаващо и запомнящо се, но истината е, че както всяко удоволствие, сексът на плажа също си има „За“ и „Против“.

Ето и някои от положителните страни:

*Локацията е всичко – човешкото съзнание е много адаптивно към рутини – бързо свикваме със ставането от сън по едно и също време, минаването по един и същ път към работа и към вкъщи, пазаруване от едни и същи магазини. Същото е и при секса с партньора – ако го правим по един и същ начин дълго време, свикваме и той също става рутина. Ето защо…
*Рискът увеличава тръпката – дали ще ни хванат или чуят… това винаги е допълнителен бонус към цялото изживяване.
*Сексът на плажа е случка, за която да разказваме на внуците си… Или пък точно обратното. Никога не знаем дали това пясъчно изживяване ще си заслужава времето, прекарано в търсене на точното място без спасители и „публика“, но със сигурност бихме го сложили към спомените, на които ще се усмихваме, спомняйки си ги.
*Young, Wild and Free – има нещо вълнуващо и възбуждащо в целувките докато сме голи под звездите, безгрижни, безсрамни, горещи и желани.

Всичко изглежда безкрайно привлекателно, но трябва да имаме предвид , че изкушенията крият и рискове като например:

Инфекции на половите органи (най-често при жените) – освен че търкането в пясък води до ожулване на кожата, проблемите, до които може да доведе са доста по-сериозни – попадането на песъчинки във влагалището увеличава риска от зараза с хламидия, херпес или ХИВ.
Гъбични инфекции – гъбичните инфекции са заразни и имат много неприятни продължителни последствия, а не рядко и усложнения.
Пясъчните животинки – никак не е приятно ухапването от рачета, буболечки, бълхи и други обитатели на райското ни кътче.
Море и още по-мокри неща? – Не точно. Обратно на асоциациите, водата в морето прави влагалището по-сухо, тъй като премахва естествения лубрикант, който прави сексът безболезнен и приятен.