Кабинет по холистична медицина

Published by burn on

Когато трябва да вземем решение как да се грижим за своето здраве или как да провеждаме лечението си, ние често се колебаем, съмняваме се в правилността на избора, люшкаме се между практиката на стандартния медицински подход и методите и средствата на алтернативните възможности.

Замърсената среда, нерационалното за повечето българи хранене, злоупотребата с алкохол и цигари, обездвижеността и стресът ни принуждават да поддържаме здравето си с нарастващо количество химически медикаменти, които, лекувайки една болест, често предизвикват друга. Увеличават се неточните диагнози, все повече се разпространяват медикаментозните алергии, растат и цените на лекарствените средства. Вече знаем, че днешните алопатичните продукти имат определени граници на въздействие и че биха могли да предизвикат (и все по-често предизвикват) нежелани странични явления. Знаем също така, че приемането на алопатични медикаменти или подлагането на хирургична интервенция най-често не отстраняват причината за страданието. Независимо от настъпилото облекчение, болестта продължава да съществува в организма и след време разбираме, че ця­лостното здравословно състояние на човека се е влошило, болестта се  е  хронифицирала.

Търсейки разумен изход от това положение е добре да се върнем към целебните възможности на природното, към  онази  дълбока древност, когато нашите предци също са боледували и са се нуждаели от лечение. За лек са им служили същите вещества и продукти, които са приемали с храната. Растенията и техните плодове и корени, кората, листата и стъблата,  части от телата или органи на птици и животни са били едновременно и храна и лекарство.

Практиката на Холистичен информационно-консултативен и диагностичен кабинет Грация М е в съзвучие със световната тенденция за най-пълноценно използване на лекарствените растения за лечебни и профилактични цели и е подчинена на разбирането, че човек е една единна цялост, че в човешкото тяло нито един орган не може да съществува и не функционира сам за себе си и поради това профилактиката и лечението не трябва да се извършват „на парче”, а цялостно, да се лекува не болестта, а човека.

Кабинетът е създаден през 1992 година. Той е един от първите в страната, чиято дейност е структурирана и изградена върху холистичният принцип за профилактика и лечение на човека. Думата „холистичен” идва от гръцката holos, което означава интегрален, цял, цялостен.  Холистичната медицина разглежда човешкият индивид като съставен от три основни, взаимносвързани и влияещи си нива: умствено – духовно; емоционално – писхическо и физично – материално ниво. В общоприетата медицинска практика определена съвкупност от симптоми обикновено се именува като някаква болест. И се предлага лечение на тази болест. Сами по себе си обаче симптомите не са болестта, симптомите са само реакция на нашия организъм, те са усилия на нашата имунната система да ни защити. Чрез методите и средствата на холистичната медицина  активно се подпомага именно естественият стремеж на човешкия организъм към самоизлекуване.

Ние се водим и от идеята, че човекът е био-енерго-информационно цяло, което е в непрекъсната връзка и в постоянна взаимозависимост с околната среда. Като част от това единение, човекът трябва да живее и се развива в мир и хармония с природата.

Холистичната медицина се стреми да поддържа тази хармония, както в човешкия организъм, така и в отношението на индивида със средата, а когато тя е нарушена, да я възстанови.

 

Всички сме убедени, че е по-лесно да се предотврати едно заболяване, отколкото да се лекува. Затова основно място в холистичния подход заема комплексната диагностика, профилактиката и здравната логистика.

Утвърждаването на природосъобразен начин на живот, постигането на вътрешна хармония  и равновесие на тялото и душата, възпитаването на нова култура и ново отношение към физическото и психическото здраве и използването на нетрадиционни и алтернативни методи и средства за диагностика, профилактика и лечение са определящи в нашата работа.

 

Доскоро между традиционните области на диетологията и фармакологията имаше ничия земя. Сега на този благодатен терен, именно на границата между фармакологията и диетологията, възникна и много бързо се развива микронутриентологията. Можем спокойно да кажем, че това е едно ново учение, което е насочено към изучаването на физиологичното, лечебно-профилактичното и защитното действие на микроелементите и биологично-активните вещества в храната на човека и тяхното значение за жизнените функции на болния и здравия организъм. В резултат през последните десет-петнадесет години създаването и производството на биологично-активни хранителни добавки в световен мащаб е изключително динамично и все повече и повече хора ги използват за възстановяване и поддържане на своето здраве.

 

Кабинетът разпространява и консултира използването на оригинални оздравителни продукти, биологично-активни хранителни добавки и козметични средства. Те са експериментално и клинично тествани сертифицирани 100% натурални продукти от български и световни производители, не съдържат генномодифицирани съставки, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти, не са алтернатива на лекарствена терапия, провеждана по лекарско назначение и не заместват пълноценното хранене. Могат да се употребяват самостоятелно или успоредно с лекарствени средства, когато се налага. За профилактика и съпътстващо лечение предлагаме комплексно въздействие в светлината на холистичния възглед за човека, като обръщаме особено внимание на причината на заболяването, обосновавайки на здрава научна основа  методиките на естествената медицина и механизмите на лечебно действие на алтернативните методи.

 

 

 

Научни консултанти на кабинет Грация са:

проф. д-р Юрий Петрович Гичев, доктор на медицинските науки, академик на Руската академия по екология, член на Международната асоциация на микронутриентолозите. Той създава концепцията за микронутриентологията и обосновава ролята на биологично-активните добавки към храната при лечение и профилактика на най-разпространените заболявания. Ю. П. Гичев е удостоен с медал „И. И. Мечников „За практически заслуги в укрепване на здравето на нацията. Професор Гичев е научен координатор за България и страните от Балканския полуостров на Корпорация „Сибирско здраве”,

проф. д-р Иван Топузов, д. м.,  университетски преподавател, учен с международна известност, специалист по целулит, разширени вени, хемороиди, затлъстяване и здравословно хранене, автор на повече от 130 научни труда, сред които 15 книги и учебници за студенти,

проф. д-р Йордан Михайлов, доктор по вирусология. Научните му интереси са в областта на намиране и изследване на средства с профилактичен и лечебен ефект за борба с вирусните и бактериални инфекции.

 

 

 

Ние ви предлагаме

 

 • Експресна нелинейна диагностика МЕТАПАТИЯ на функционалното състояние на целия организъм с торсионния метатрон Оберон 11 и програмата Метапатия 3. Диагностиката се извършва от Руси Русев, специалист по телеметрична обработка на данни при NLS – система за нелинеен анализ. Нелинейната диагностика (NLSnon-linear analysis system) се счита за най-напредналата и несравнима с друга технология в медицината. Тя представлява спектрален анализ на вихровите магнитни полета на биологическите организми и дава пълна информация за здравословното състояние на човека, като отбелязва и първите признаци на мутации в органите и тъканите.
 • Безплатни консултации на д-р Йордан Михайлов за приема на разработените от  инженер-химик Никола Хлебаров лкови тинктури, известни с търговската марка „еликсир
 • Всички номера еликсири на инженер-химик Никола Хлебаров, биологичноактивни добавки към храната, кремове и балсами на корпорациите СИБИРСКО ЗДРАВЕ – Русия, RBC – САЩ, ТЯНШИ – Китай,  RSI – Германия, Дафлорн – България и на  други български и световни производители на 100% натурални, екологично чисти биологично-активни добавки
 • Защитни пирамиди, активатори за жива и мъртва вода, портативни мобилни апарати за обработка на вода със сребърни йони в контролирана концентрация, zapper – портативен мобилен апарат за очистване на паразити по схема на д-р Хулда Кларк – САЩ,  озонатори и йонизатори, йонни детоксикатори, зеолит и кани за зеолитова вода, детоксикиращи пластири, детоксикиращ сорбент за очи, маска за лице с 24 kt злато, Су-джок пособия и специализирана литература
 • Индивидуални безлекарствени програми за съпътстващо лечение и профилактика на заболяванията на:

–        Храносмилателната система,

–        централната и периферната нервни системи,

–        сърдечно-съдовата система,

–        пикочо-половата система,

–        опорно-двигателния апарат,

–        ендокринната, кръвоносната и лимфната системи,

–        дихателната система,

–        зрителния, слуховия и говорния апарат и др.

 

Изхождайки от принципа за холистична профилактика и лечение предлаганите от нас продукти притежават многоцелева насоченост и иматекспериментално и клинично доказани множество полезни ефекти при:

 • Ракови заболявания на кожата, стомаха, червата, панкреаса, мъжките и женските полови органи, бъбреците, пикочния мехур и др. и при провеждане на химиолечение и лъчева терапия
 • Полипи, миоми, аденоми и кисти, менструални смущения, аднексит, цистит, мастопатия и менопауза
 • Гастрити, колити, язви на стомаха и дванадесетопръстника, метеоризъм, запек и разстройство, хелминтози, липса на апетит, ниско и наднормено тегло
 • Атеросклероза на съдовете, хипертонична болест и исхемична болест насърцето, сърдечна недостатъчност и сърдечна аритмия стенокардия, възстановяване след инфаркт на миокарда и мозъчен инсулт, разширени вени и варикозни рани, тромбофлебит и хемороиди
 • Неврози, безсъние и тревожни разстройства, страхова невроза, епилепсия, множествена склероза, нощно напикаване, сексуални смущения и зависимости
 • Болести на черния дроб, жлъчката,  бъбреците и панкреаса
 • Остеохондроза на гръбначния стълб, радикулит, остеопороза, ревматоиден артрит, плексит и травми
 •  Диабет и подагра, алергии, псориазис, розацея и витилиго
 • Бронхиална астма, бронхит, алергии, целулит, стрии, бръчки, пърхот и акне

 

Предлаганите от нас биологично-активни добавки са предназначени за комплексно очистване на вътрешната среда на организма, за корекция на биоритмите, за корекция на обмяната на въглехидратите, мазнините и калция, за оптимизиране на състава на микрофлората на червата, за поддържане на функционалното състояние на сърдечно-съдовата система, черния дроб, костната система и ставите, органите на храносмилането и пикочно-отделителната система и зрението, за попълване на дефицита на основни незаменими витамини и микроелементи, природни имуномодулатори и антиоксиданти, а също така и голям брой козметични продукти и средства за лична хигиена, произвеждани на основата на природни биологични активни вещества от растителен, минерален и животински произход.

Индивидуални комплексни програми, включващи уникална система за възстановяване на здравето на всички органи и системи в човешкото тяло на нивото на клетките, от което те се състоят: Профилактика на сърдечно-съдови нарушения, посттравматичен синдром и възстановяване след инфаркт и инсулт; Подобряване на мозъчната дейност и профилактика на нервно-емоционални разстройства, Мениеров синдром, главоболие и мигрена, безсъние, депресии и зависимости; Профилактика на разстройства, характерни за мъжете; Профилактика на разстройства, характерни за жените; Профилактика на полова слабост и безплодие; Профилактика на заболявания на черния дроб, жлъчеотделителните органи, подстомашната жлеза, стомаха и червата и смущения в обмяната на веществата; Профилактика на нарушения в отделителната система; Профилактика на нарушения във въглехидратната обмяна и на захарен диабет; Профилактика на хронични заболявания на ставите и остеохондроза, профилактика на остеопорозата и укрепване на костите; Подобряване на зрението, профилактика на очните болести и профилактика на дихателните органи; Укрепване на имунитета.

 

 

Диагностика МЕТАПАТИЯ с метатрона ОБЕРОН

 

Пълната ранна диагностика на социално значимите заболявания и подбора на най-подходящите безлекарствени методи и средства за профилактика и лечение са особено привлекателна възможност за всеки от нас.

Такава възможност предлага създадената в Омския институт по приложна психофизика (Русия) уникална изследователска  апаратура, която може да се отнесе към най-удивителните и перспективни достижения на естествознанието и медицината в началото на ХХІ век.

Теоретическите и експериментални работи, които са направили възможно създаването на апарата “ОБЕРОН”, били започнати още в края на ХІХ от гения на електрониката Никола Тесла – негов е първият опит за създаване на нискочестотен квантов генератор. По-нататък разработките са продължени от учени, чиито имена заслужават особено внимание: Ж. Лаховски – известен френски изследовател, изучавал действието на радиочестотите върху здравето на животните и състоянието на растенията; гениалния американски учен Р. Райф, изследвал действието не само на радио, но и на електрочестотите върху биополето на човека; Р. Фол, гениален лекар, който през 1950 г. откри и създаде в Германия система за електротестване по акупунктурните точки на човешкото тяло (метод на д-р Фол); лекарят Ф. Морел и инженерът по електроника Е. Раше, които през 1976 г. създадоха апарата “МоРа” – първият сериозен апарат за станалата вече много популярна биорезонансна терапия.

ОБЕРОН е продължение и уникално достижение на този вид апаратура.

 

Руси Русев, специалист по телеметрична обработка на данни при NLS анализ

 

 

Какво представлява NLS – Нелинейна диагностика?

Многочислените експерименти потвърждават тясната взаимовръзка между магнитните полета и биологическите системи. При това тези полета се използват в биологическите системи като способ за външно- и вътреклетъчно взаимодействие. Вихровото магнитно поле играе важна роля в преноса на информация и взаимодействие с тези системи.

Опитвайки се да разберат света на енергетическите полета, учените от Омск се приближили към разбирането на феномена “биополе”,  за което хората са знаели от незапомнени времена, както свидетелства Аюрведа и традиционната китайска медицина.

Научните открития, съставящи основата на този метод, технологически допълват вековната мъдрост на източната медицина, основополагащи за която са енергетическите представи за акупунктурата, като способ за управление на биологическите системи.

В съответствие с теорията на квантовата ентропийна логика информационният обмен между системите се осъществява дистантно, асоциативно и избирателно за сметка на квантовите електромагнитни излъчвания, имащи енергия, адекватна на енергията на разрушаване на връзките на елементарната структура на биологичната система.

Апаратно-програмния комплекс (торсионният квантов генератор “Оберон” 11 и програмата “Метапатия” 3), на базата на спектралния анализ на вихровите магнитни полета на биологическите организми, за първи път позволява напълно безвредно, без неприятни и понякога болезнени манипулации да се получи пълна представа за здравето на човека и дори за най-началните, иначе неуловими прояви на заболяванията.  Такава степен на пълна ранна и безвредна диагностика не е по възможностите на нито една от използваните досега технологии (дори на създадените през 90-те години на ХХ век апаратури като IMEDIS, EXPERT, VEGA и др.), които могат да установят само вече оформен процес, но не намерението му да се формира.

 

Информацията, която се постига при диагностика с Оберон  е далеч по-богата. По измененията на вълновите характеристики на магнитните полета на живите организми, на тяхната тъкан, на отделните клетки и даже на отделните ферменти и хормони за час и половина-два тя създава детайлизиран образ на индивидуалното състояние на организма, прави качествена оценка на всеки орган, на неговите части и функции, постигайки ясна в момента диагноза. Нещо повече – диагностиката позволява да се открие индивидуалната предразположеност към такива сериозни заболявания като диабет, инфаркт, инсулт и др. и да прогнозира възникването им, както и да се установят  скрито протичащи процеси. цялостен образ на неговото състояние. Определя функционалното състояние на всеки орган и степента на нарушение на функцията на органите, разпознава първопричината за нарушението, открива проблемните зони и установява скрито протичащи процеси. Нещо повече – позволява да се открие индивидуалната предразположеност към такива сериозни  заболявания като диабет, инфаркт, инсулт и др. и да се прогнозра възникването им. Повечето от известните днес изследвания разглеждат органите на човека от гледна точка на техните структурни изменения (форма, размери, образования), но не  могат да оценят тяхното функционално състояние. Именно промяната във функционалната активност на органите е начало на повечето заболявания, а измененията в тяхната структура са по-късен стадий, последващ дълго протичащи функционални отклонения.

Апаратно-програмния комплекс (торсионният квантов генератор “Оберон” 11 и програмата “Метапатия” 3) пеленгира (засича) метастабилните излъчвания по тяхното местоположение, дешифрира медицински информацията и я представя на екрана на монитора във вид на виртуални динамични модели на органите и системите в определени цветове в зависимост от техните степени на увреди.

Диагностиката включва изследване на:

 • Сърдечно-съдова система
 • Нервна система
 • Храносмилателна система: хранопровод, стомах и черва, черен дроб, жлъчен мехур и панкреас
 • Мъжка и женска полова система – наличие на възпалителни заболявания, състояние на простатата и качество на сперматозоидите, функционалност на яйчниците и проходимост ан тръбите
 • Пикочноотделителна система –
 • Опорно-двигателния апарат – състояние на ставите, костите и костната плътност
 • Дихателна система и говорни и сетивни органи – трахея, бронхи, бели дробове носна и устна кухина, уши
 • Ендокринна система
 • Кръвоносна система и кръвотворните органи
 • Къстояние на имунитета и предразположеност към алергии
 • наличие на микроби, вируси, хелминти, хламидии, стафилококи и стрептококи, ламблии, трихомони, глисти и др.

Като се отчита спецификата на частния случай,по време на изследването могат да се тестват въведените в програмата над 2 000 аптечни лекарствени средства, хомеопатични продукти, билки и биологично активни добавки от световни производители, както и тяхната съвместимост. Това позволява за възстановяване на здравето да се препоръча най-ефективният индивидуален оздравителен комплекс.

След диагностиката се разпечатва епикриза, представяща пълното функционално състояние на целия организъм, посочват се и най-подходящите за всеки конкретен случай лекарствени средства, хомеопатични препарати и биологичноактивни добавки към храната на натурална основа от български и световни производители.

Като използвате предлаганата диагностика, получавате възможност за много по-добри резултати  при профилактика и лечение. Това ще ви донесе дълготрайно здраве, радост и благоденствие в живота.

                Апаратурата е мобилна и позволява да се извършва диагностициране и терапия в други градове и държави, по домовете и работните места.

       

 

ЧУДОДЕЙНИТЕ ЕЛИКСИРИ

 

Никола Хлебаров (1943-2013), откривател и производител на билковите тинктури с търговското наименование “ЕЛИКСИР”, е роден в град Габрово.

Завършва Химико-технологичният институт в София, специалност “Химична технология на дървесината”, специализира “Технология на целулозата и хартията”, дълги години работи в предприятия на химическата и хранително-вкусовата промишленост.

 

 

 

 

 

 

През 1995, след тридесетгодишни научни изследвания и експерименти, на пазара се появи “Еликсир-3”. Сега повече от 780 са водно-етаноловите екстракти от различни комбинации от билки, които влияят благотворно върху функциите на организма.

Инженер-химик Никола Хлебаров е създал съчетанието им вследствие на натрупания от поколения опит, образование и многогодишна научна и приложна работа в областта на развитието на технологичните процеси, на широка съвременна литературна справка по отношение на действието на биологично-активните вещества, съдържащи се в билките, и на голям брой лабораторни и клинични изследвания във:

Военномедицинска академия, катедра Вирусология – гр. София;

Лаборатория по микробиология към БАН;

Национален център по радиобиология и радиационна защита – гр. София;

Софийски университет „Св Климент Охридски” – биологичен факултет;

Катедра Акушерство и гинекология при ВМИ – гр. София;

Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”;

Катедра по хирургически болести – ДИБА – гр. София;

Национална ветеринарно-медицинска служба – гр. София;

Стоматологичен частен кабинет на д-р Стаматова – гр София;

Клиника по детска ендокринология и гастроентерология – гр. София;

Държавна белодробна болница – гр. Русе;

Диспансер по белодробни болести – гр. Русе;

Медицински университет – гр. Варна;

Катедра Пропедевтика на вътрешните болести про УАБ – гр. София;

Национална спортна академия – София;

Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – гр. Троян;

Катедра по хигиена при Медицински факултет – гр. София;

Национален център по хигиена, медицинска екология и хранене – гр. София;

Държавна университетска болница “Св. Иван Рилски” – гр. София и др.

 

Тези изследвания потвърждават заложеното благоприятно въздействие на различните еликсири върху структурите и функциите на организма, доказват лечебните им качества и тяхната абсолютна безвредност за човека и животните.

 

 

 

Технология и свойства

Еликсирите са водно-етанолови екстракти на различни комбинации от билки. Изработват се по утвърдена от Национален институт за лекарствени средства технология и са с контролирани параметри, установени с протокол от ХЕИ.

Произвеждат се само от български неотровни билки, разрешени от Министерството на здравеопазването.

Технологията на производство позволява в максимална степен да се естрахират, от подходящо подбрани комбинации от билки, биологично активни вещества (полифеноли,  каротендоиди, аминокиселини, ароматични вещества, витамини и др.).

Многобройните лабораторни и клинични изследвания показаха, че еликсирите са абсолютно безвредни, с нулева токсичност, не оказват отрицателни странични ефекти и не създават резистентност в бактериалните и вирусни щамове.

Еликсирите притежават високи стойности на антибактериално, антивирусно и антипаразитно действие. Те стимулират организма и подобряват естествените ни защитни механизми, активират потенциала от здраве, заложен в самите нас.

ЕЛИКСИРИТЕ на инженер-химик Никола Хлебаров могат успешно и трябва да се използват като основно или съпътсващо средство при профилактика и лечение в хуманната и ветеринарно-медицинската практика.

Доказан е и техният висок ефект при приложение в растениевъдството, животновъдството, в хлебопроизводството, в козметичната и консервена промишленост.

 

 

 

Сертификат

 

Еликсирите се произвеждат по съгласувана и регистрирана от Министерството на здравеопазването на  Република България техническа спецификация на фирмата производител – “Свети Никола” – ЕООД.

 

Награди

1997 – Златна статуетка на асоциация “Феномени”;

1999 – Сребърен медал от EUREKA – Брюксел;

2000 – Златна статуетка на асоциация “Феномени”;

2000 – Златен медал от EUREKA – Брюксел;

2000 – Златен медал от Дубай;

2000 – Златен медал от II конгрес по фармация -Албена;

2001 – Златна купа и диплом за I място от Световно изложение за иновации           “Архимед” – Москва;

2001 – Носител на “Гранд при” от “Евроинтелект” – София;

2001 – Златен медал за иновации – Питсбърк, САЩ;

2001 – Златен Оскар за цялостна дейност – EUREKA – Брюксел.

 

Книги

Nikola Hlebarov, “Magic potions – 758 herbal tinctures”, PAN-VT, Велико Търново, 2002

Никола Хлебаров, “Чудодейните елексири”, София, 2003

Nikola Hlebarov, “The MAGIC ELIXIRS with Diseases and Prophylaxis”, Gratsia-M, Sofia, 2003

Никола Хлебаров и колектив, “Чудодейните еликсири и болести на съвремието”, Грация М, София, 2003

Никола Хлебаров и колектив, “Нови средства при профилактика и лечение на СПИН”, Грация М, София, 2003

Никола Хлебаров, проф.д-р Димитър Цветков и др., “Профилактичен и лечебен ефрект на българския препарат – Елексир 361″ в условията на вибровъздействие, Грация М, София, 2003

Nikola Hlebarov, Dimitar Tzvetkov, Emil Vodenicharov, Maya Lyapin… “Prophylactic and Therapeutical Effect of the Bulgarian Preparation Elixir 361 Against Vibrations”, Grazia-M, Sofia, 2003

Nikola Hlebarov, Yordan Mihaylov, “The miraculous elixirs”, Prof. Marin Drinov Academic Publishing House, Sofia, 2006

Никола Хлебаров, Йордан Михайлов, „Чудодейните еликсири”, Академично издателство Проф. Марин Дринов, София, 2009

 

Приложение

при лечение           

При острите заболявания терапията с еликсири е особено подходяща като спомагателно средство, а при хроничните, изискващи продължително лечение, те могат да се прилагат самостоятелно или успоредно с фармакологичните лекарствени средства.

Голямо разнообразие от еликсири дава изключителна възможност както за индивидуален подход, така и за въздействие при широк кръг заболявания.

Клинично доказан е положителният ефект от използването на еликсирите при лечението на хламидийните инфекции и паразитозите, които през последните години придобиват все по-голямо биосоциално и икономическо значение, както и при HIV инфекцията.

Документирани положителни клинични резултати има употребата на еликсирите при лечение на стомашно-чревния тракт и на опорно-двигателния апарат, на сърдечно-съдови заболявания и заболявания на горните дихателни пътища

и бронхите, при камъни и пясък в бъбреците и жлъчката, при патогенни микроорганизми – стафилококи, стрептококи, еширихия коли, клепсиела и др., при кандидози, при бавно протичащи инфекциозни болести и при заболявания, причинени от кръвосмучещи, при диабет, простатит и кисти, хемороиди, разширени вени, подагра, псориазис, полова слабост.

Доказан е профилактичният и лечебен ефект на еликсирите при работа  в условия на повишен радиационен фон, радиомагнитни, акустични и вибровъздействия, както и за професионални заболявания при работата с компютри.

Използването на еликсирите при лечение става само по предписание на компетентно лице.

 

– при профилактика

Недобрите за повечето българи условия на живот, нетрайните обществени отношения и силно замърсената околна среда влияят рисково върху психическото и физическото състояние на индивида.

Тези неблагоприятни за здравето фактори, които водят до срив на имунната система и до редица заболявания, налагат задължителна всекидневна профилактика. Човек трябва да се освободи от напрежението, да си набави необходимите витамини, минерали, аминокиселини и други хранителни вещества, осигуряващи добро състояние на имунната система и нормално развитие на процесите в клетките.

Най-добрият начин за постигането на това е използването на естествени средства, каквито са еликсирите. Така се постига траен ефект, защото бактериите и вирусите не стават резистентни към тях. Друго предимство на еликсирите е, че те не се натрупват в организма, за разлика от химикалите, влизащи в състава на обичайните аптечни лекарства. Нещо повече – при редовна употреба еликсирите са в състояние да изведат от организма натрупани токсини, вредни химикали и тежки метали. По този начин се засилват защитните сили на организма, подобрява се здравето и качеството на живота.

Обикновено, дори да не е болен, човек използва в ежедневието си различни лекарствени средства. Правилно е, дори за профилактика, комбинацията от еликсири и дозировката им да се определя от компетентно лице, което  ще определи степента на взаимодействие на еликсирите с лекарствените средства и влиянието на това взаимодействие върху очакваният ефект.

 

Други приложения 

 

Проведените в Института по хранителновкусова промишленост – гр. Пловдив проучвания показват, че еликсирите са съобразени с най-съвременните схващания за здравословно хранене. Те изместват успешно използваните вредни за здравето консерванти, като същевременно обогатяват хранителните продукти с биологично-активни вещества.

Проучванията в Агробиоинститута в гр. Костинброд и Института по цветарство в гр. Негован установиха висока ефективност на билковите еликсири върху разстителни патогени с важно икономическо значение.

С голям успех на пазара се ползва шампоанът, консервиран с Еликсир 3, който заздравява косата, премахва пърхота и келите, може да се използва при въшки и краста и за почистване на мазни петна.

Еликсирите могат да се използват в храненето и лечението на животните.

 

Безплатни консултации за приложението на чудодейните еликсири при профилактика и лечение: д-р Й. Михайлов, микробиолог, д-р по вирусология (всеки петък и всяка събота с предварително записване на тел.: 02 / 951 68 09 и  02 / 416 97, gsm: 0887 465 316, 0876 668 350, 0896 321 424, 0899 845 803 и 0879 845 803, е-mail: graciam@abv.bg и skype: russirussev43)

 

 

 

 

 

 

 

ПОРЪЧАЙТЕ ОЩЕ ДНЕС

 

Продукти за ендоекологична корекция, които подпомагат очистването на вътрешната среда на организма от шлаки, патогени, токсини и други вредни вещества:

 

ИЗВОРИ НА ЧИСТОТА

Ендоекологията е една от най-съвременните медицински науки, която се занимава с разработване на методи и средства, позволяващи да се поддържа чистотата на вътрешната среда на организма в условията на екологична замърсеност. Един от главните инструменти на съвременната ендоекология са биологично активните препарати с пречистващо действие.

     Човекът е неделимо свързан с обкръжаващия ни свят. Всяка клетка от нашия организъм точно реагира на всякакви външни изменения.
Ако клетките са изпълнени със сила и се справят отлично със своята работа означава, че човекът е не просто здрав, а че диша чист въздух, пие изворна вода и яде природно чиста храна. Но ако близо до нашия дом има заводи или оживена автомагистрала? Ако нямаме друг избор, освен хлорираната водопроводна вода и храната, „облагородена” с химически подобрители?
Някой ще каже, че днес много хора живеят така и не се оплакват от здравето си. Но ако погледнем клетките на съвременния гражданин под микроскоп, ще можем да видим в тях и сажди, и шлаки, и следи от много чужди на организма химични вещества. Лекарите наричат това замърсяване на вътрешната среда на организма.
         Откъде се появяват шлаките в човешкия организъм?
Съществуват няколко главни източника на замърсяване на вътрешната среда на организма:
1)  вредните отпадъци се образуват в процеса на нормалната жизнена дейност на клетките;
2)  вредните вещества се образуват в резултат на измирането на клетки (вследствие на травми и болести);
3)   източник на вредни вещества в нашия организъм могат да бъдат бактериите и вирусите;
4)  вредните вещества проникват в нашия организъм с въздуха и водата;
5)  вредните вещества се образуват при храносмилането на някои видове храна (месо, животински мазнини, пушени продукти);
6)  източник на вредни вещества са цигареният дим и алкохолът.

С какво е опасно нарушаването на вътрешната екология и защо е необходимо регулярно пречистване на организма?

Защото за борба с шлаките изразходваме огромно количество енергия, която би могла да се използва за пълноценна жизнена дейност. Защото много химични вещества са силни алергени и могат сериозно да нарушат работата на имунната система. Защото хроничното отравяне на клетките може значително да повиши риска от редица хронични заболявания. И още много „защото”.

За щастие, ние имаме възможност да предотвратим замърсяването на клетките в организма и да избегнем тези неприятни последствия. Можем да заминем в някой далечен и недокоснат ъгъл на природата и да останем да живеем в най-чиста екологична среда. Навярно това е най-ефективния способ за пречистване на организма, но съвсем не всеки може да се реши на такава крачка. Можем да се възползваме от съвременните средства за пречистване на организма и с това да поддържаме чистотата на своите клетки, като не нарушаваме обичайния ритъм на градския живот.
Едно от тези средства с пречистващо действие е “Извори на чистота”. Това е принципно нова система за комплексно клетъчно пречистване, разработена от специалистите от Научно-иновационния център на Корпорация “Сибирско здраве” на основата на най-новите постижения в областта на ендоекологията. При създаването на тази уникална система са използвани опитът, знаният и най-перспективните разработки а специалистите от Руската екологична академия, на лабораторията по клинични проблеми на екологията към Научния център за клинична и експериментална медицина, а също и на Научно-изследователския институт по молекулярна биология и биофизика към Сибирския отдел на Руската академия на медицинските науки.

Основни особености на “Извори на чистота” :
      1. Пречистване на организма на клетъчно ниво
 Повечето от съвременните методи и средства за пречистване на организма действат на ниво отделителни органи и системи. Преди всичко това са червата, черния дроб, бъбреците или лимфната система. «Извори на чистотата» въздействат върху всяка клетка в организма.

2. Тройна система за пречистване и защита на клетките.
Повечето други пречистващи препарати позволяват да пречистим само междуклетъчното пространство, тъй като жлъчката, урината, лимфата и другите биологични течности измиват клетките само отвън. “Извори на чистота” осигуряват не само пълното пречистване на междуклетъчната течност, но и активното вътреклетъчно пречистване с помощта на особените обезвреждащи ферменти, а и защитават допълнително клетките от въздействието на опасните химични вещества.

3. Ярко изразен лечебно-профилактичен ефект
За разлика от повечето други пречистващи продукти, “Извори на чистота” не е просто комплексно пречистване на клетките. Благодарение на изключително богатото съдържание на жизнено важни биологично активни вещества, а в техния състав са повече от 40, “Извори на чистота” оказват целенасочено лечебно-профилактично и общоукрепващо действие върху всички основни органи и системи на човека.

4. Меко и физиологично действие.
“Извори на чистотата” позволяват да се пречисти организма без революционни сътресения. В този случай пречистването не се съпровожда с разстройство или обилно отделяне на урина, не изисква гладуване или специални диети, не предизвиква нарушения в чревната микрофлора или отмиване от организма заедно с шлаките и на полезни витамини и микроелементи. С една дума, “Извори на чистота” могат да се приемат, без те да нарушават ритъма ви на живот и неограничено дълго.

5. Удобна и позната форма.
     Както е известно, много методи на пречистване  изискват употребата на непривични и често неприятни вещества, като например кълнове, минерални прахчета, активиран въглен, растително масло и др. В други случаи това са медицински процедури (клизми, промиване на дебелото черво, сондиране на черния дроб). “Извори на чистота” съчетават ефективността с удобната и позната форма във вид на капсули.

Препоръки при употребата:

      Извори на чистота” се препоръчват като средство, стимулиращо активността на естествените системи за пречистване и спомагащо за поддържането на чистотата на вътрешната среда на организма. Благодарение на високата ефективност и удобната форма този продукт може да се препоръча за постоянна употреба на всички лица, живеещи в големи и промишлени градове. Но “Извори на чистотата” са особено необходими в следните случаи:
1)       постоянно живеене в неблагоприятни екологични условия;
2)       работа във вредни производственни условия;
3)      хронични заболявания, които  се развиват вследствие интоксикация на организма или сами водят до образуването на шлаки:
–          болести на черния дроб и жлъчната отделителна система;
–          болести на дебелото черво;
–          болести на бъбреците;
–          болести на дихателните органи;
–          болести на сърдечно-съдовата система;
–          алергични заболявания;
–          заболявания на кожата;
–          затлъстяване.

При правилно и редовно използване на комплексното пречистване на клетките с помощта на “Извори на чистота” може да се получат следните оздравителни ефекти:
1)       подобряване състоянието на кожата и косата;
2)       нормализиране на храносмилането и изчезване на неприятния мирис в устата;
3)       нормализиране на обменните процеси и снижаване на телесното тегло;
4)       нормализиране на съня и подобряване на паметта;
5)       нормализиране на отделянето на урина и изчезване на отоците;
6)       подобряване състоянието на ставите;
7)       укрепване на имунитета;
8)       намаляване изразителността на алергичните реакции;
9)       подобряване състоянието на кръвта и сърдечно-съдовата система;
10)     повишаване на общия тонус и работоспособността.
Ограничения и противопоказания:
 Индивидуална непоносимост към компонентите в състава.

Начин на употреба :
     «Извори на чистота» се препоръчва да се приемат по следния начин: 2 капсули от първата формула + 1 капсула от третата формула сутрин и 2 капсули от втората формула + 1 капсула от третата формула вечер.
Такъв начин на употреба отчита характера на биологичните ритми на основните пречистващи системи в организма. Както е известно, повечето органи на извънклетъчното пречистване, а именно, дебелото черво, черния дроб, бъбреците, бронхиалната система, проявяват своята максимална активност през първата половина от деня. Обратно, процесите на вътреклетъчното пречистване протичат най-активно нощем, когато организмът почива и възстановява своите резерви, включвайки такъв важен ресурс като чистотата на вътрешната среда. Поради това първата формула “Извори на чистота” действа най-ефективно сутрин, а втората – вечер. Що се отнася до третата формула “Извори на чистота”, то доколкото свободните радикали се образуват постоянно в организма и винаги е нужна антиоксидантна защита, този комплекс се приема и сутрин, и вечер.
За получаване на реални резултати “Извори на чистота” е необходимо да се приемат 3-4 пъти в годината по един месец. При това първият курс за пречистване на силно замърсената вътрешна среда на организма трябва да е 2-3 месеца.

Опаковка: Комплекс от 3 формули по 60 капсули. Цена: 63.40 лв

 

ФитоЧай Сэбэр Нуур (Чисто езеро). При интоксикации от различен характер, алергични реакции, нарушение на жлъчеотделянето и пикочоотделящите функции на бъбреците. Оказва нормализиращо въздействие едновременно на няколко важни органи и системи, отговарящи за вътрешната чистота на организма. Запарва се 7-10 минути. Изпива се на 1-2 пъти през деня – 12.80 лв

ФитоЧай Аминай Эм (Трева на живота). За защита и възстановяване на клетките на черния дроб и нормализиране функциите на жлъчните пътища при токсични и инфекциозни поражения на черния дроб и при антипаразитна терапия. Запарва се 7-10 минути. Изпива се на 1-2 пъти през деня – 12.70 лв

 

 

ТРИХЕЛМ

„Трихелм” е нова трифазова антипаразитарна програма, предназначена за корекция и профилактика на основните чревни паразитарни заболявания и тясно свързаните с тях паразитарни заболявания на жлъчоотделителната система. В нейния състав влизат три препарата, всеки от които последователно въздейства на своето звено от комплексната антипаразитарна схема. Тази схема отчита и обединява в единно цяло всички най-ефективни подходи и методи, известни в настоящия момент в научната паразитология. Освен това, при разработката на антипаразитарната програма „Трихелм” е отчетен повече от 5-годишния опит от употребата на първия антипаразитарен препарат на Корпорация „Сибирско здраве” – фитосорбента „Лимфосан Е”.

ФАЗА І. Очистване на червата и жлъчоотделящите пътища

Базов препарат – „Трихелм. ФОРМУЛА 1: Извори на чистотата”

Главната задача на този сложен растителен комплекс е подготовката на чревния тракт и жлъчеотделящите пътища за активно противопаразитарно въздействие. Известно е, че много често паразитарните инфекции провокират развитието на чревен запек и спазъм на жлъчните пътища. Ако не се ликвидира тази преграда, антипаразитарните вещества много трудно могат да стигнат до паразитите. Ето защо всички схеми на противопаразитарно лечение трябва да започват с очистване на червата и възстановяване на проходимостта на жлъчните пътища.

Растителният комплекс „Трихелм.ФОРМУЛА 1” осигурява мощна подготовка на червата, за сметка на комбинираното слабително действие на такива билки катосена (Cassia senna), детелина (Trifolium), репей (Arctium lappa) и сладък корен (Glycyrrhiza glabra).  Възстановяването на проходимостта на жлъчните пътища и активацията на жлъчоотделянето се осигурава за сметка на върболистна саусуреа (Saussurea salicifolia L.), пача трева (Polygonum aviculare L.), жълт кантарион (Hipericum perforatum), урока (Bupleurum), жълт смил (Helichrysum arenarium) и липа (Tulia).

Освен това, много компоненти на комплекса „Трихелм. ФОРМУЛА1”, още на етапа на очистването започват да създават антипаразитарен фон за ускоряване на следващите фази на антипаразитарното очистване. Такова меко антипаразитарно действие върху чревните и чернодробните паразити оказват върболистната саусуреа (Saussurea salicifolia L.), лечебната динка (Sanguisorba officinalis L.) и жълтият кантарион (Hipericum perforatum).

ФАЗА ІІ. Антипаразитарен удар.

Базов препарат – „Трихелм. ФОРМУЛА 2: Фитопар”

Задачата на втората фаза е да нанесе кратък, но много ефективен антипаразитарен удар, поради обстоятелството, че употребата даже на натурални растително-антипаразитарни препарати трябва да е ограничена по време. Ето защо в състава на препарата „Трихелм. ФОРМУЛА 2” са съсредоточени най-мощните противопаразитарни компоненти, чиято активност допълнително се повишава за сметка на предварителната подготовка на червата и жлъчните пътища. Екстрактът от семките на див грейпфрут в момента е един от най-ефективните препарати по отношение на паразитете. За да получим максимален ефект, трябва да   го съчетаем с мощни жлъчегонни препарати. За това в състава на комплекса „Трихелм. ФОРМУЛА 2” допълнително е въведен и екстракт от артишок.

И тъй като натуралните антипаразитарни препарати осигуряват гибелта само на малките паразити, а големите само временно ги обездвижват, то през цялото това време продължава приема на комплекса „Трихелм. ФОРМУЛА 1”, който осигурява своевременното изхвърляне на паразитите, временно лишени от способността да се задържат в червата.

ФАЗА ІІІ. Възстановяване и вторична профилактика

Базов препарат – „Трихелм. ФОРМУЛА 3: Ентеровит”

Главната цел на третата фаза е да осигури възстановяването на чревната микрофлора след агресивната антипаразитарна терапия, а също така да обезпечи плавното понижаване на антипаразитарния фон, за да може, от една страна, да не се допуска токсично въздействие върху организма, а то друга – да унищожи остатъчните паразити, продължаващи да се отделят от труднодостъпните жлъчни пътища.  Именно така действа растителният комплекс „Трихелм. ФОРМУЛА 3”.Екстрактите от лечебна лайка, жълт смил и лютива мента в съчетание с мед от карамфил осигуряват мощен тюбаж (та­ка се на­ри­чат про­це­ду­ри­те за из­чис­т­ва­не­то на жлъч­ния сок от жлъч­ка­та) на жлъчните пътища, а също така продължават да оказват меко антипаразитарно действие. Освен това, тези билки способстват за възстановяването на чревната микрофлора, неизбежно страдаща по време на провеждането на агресивната антипаразитарна терапия.

Много важно преимущество на антипаразитарната система „Трихелм” е това, че всички гореописани фази не са последователни, както това е най-често в аналогични антипаразитарни комплекси, а се натрупват една върху друга, осигурявайки взаимно усилване на ефекта, в резултат на което за 16-дневен срок се удава да се постигнат добри резултати.

Антипаразитарният комплекс „Трихелм” притежава уникални свойства и широк спектър на действие.

 1. 1.                     „Трихелм” въздейства на всички класове чревни паразити:
 • Кръгли (острици, аскариди, власоглав червей, анкилостома);
 • Плоски (говежда тения);
 • Смучещи (описторхис);
 • Прости (ламблии, амеби).
 1. 2.                     Разностранен механизъм на действие:
 • Предизвиква смъртта на паразитите;
 • Оказва бактерицидно действие;
 • Стимулира извеждането на паразитите от организма (от стомашно-чревния тракт, жлъчоотделящите протоци);
 • Оказва меко слебително действие, жлъчогонен ефект;
 • Оказва детоксикационно действие – блокира и извежда токсините;
 • Има антиоксидантно действие;
 • Оказва антиалергично действие – блокира и извежда алергените;
 • Бори се с различните симптоми на заболяванията, предизвикани от паразити – горчивина в устата, гадене, подуване на стомаха;
 • Възстановява апетита, ускорява зазравяването на рани и ерозии, предизвикани от въздействието на паразити;
 • Нормализира състоянието на чревната микрофлора и подтиска патогенната микрофлора;
 • Бори се с възпаленията, предизвикани от паразити;
 • Повишава клетъчния и общия имунитет на организма.

3.           Допълнителни свойства:

 • Нормализира нивото на холестерина и захарта в кръвта;
 • Понижава възможността за образуване на камъни в жлъчния мехур и жлъчните протоци.

Цена: 77.40 лв

 

 

ОЧИСТИ И СТИМУЛИРАЙ ИМУННАТА СИСТЕМА с природните фитосорбенти от серията ЛИМФОСАН

Серията лимфосани на Корпорация „Сибирско здраве” е създадена благодарение на оригинални научни концепции и авторски методи за оздравяване на организма чрез активизиране на очистващите, обезвреждащите и защитните функции на лимфната система

 

ЛИМФОСАН БАЗОВ.

В основата на лечебно-профилактичните ефекти на Лимфосан базов лежи неговото комплексно очистващо действие върху целия организъм. По този начин оказва оздравително действие практически на всички органи и системи.

Балгодарение на наличието в състава му на няколко вида хранителна целулоза и пребиотичния комплекс „Топинулин”, той осигурява пълноценно хранене и оптимални условия за размножаване в червата на бифидо- и лактобактерии. В «Лимфосан базов» влиза балансиран растителен комплекс, който нормализира храносмилането и помага да се решат такива разпространени проблеми на храносмилателния тракт като дисбактериозата на червата, хроничен запек, гастрити и ентероколит, нарушенията на жлъчкоотделянето и заболявания на черния дроб.

«Лимфосан» е богат източник на хранителни влакна, които не само свързват холестерола и жлъчните киселини в червата, но и ги извеждат от организма. Влизащите в състава на продукта пшеничени зародиши, стръкове от детелина и корен от пищялка притежават пряко антиатеросклеротично действие. С включването на тези компоненти в състава на продукта се постига значителен антиатеросклеротичен ефект.

В състава на продукта има няколко ефективни компоненти,  помагащи да се понижи нивото на захарта в кръвта. Природният инулинов комплекс нормализира обмена на глюкозата, хранителните влакна намаляват всмукването й в червата, а листата от черна  боровинка притежават  инсулиноподобно действие.

Стръковете от жълт кантарион, коренът от бергения, хедизарумът, плодовете от шипка и стръковете детелина са растителни компоненти осигуряващизначителен противовъзпалителен ефект. Лимфосанът съдържа и растителни компоненти, в чиито състав влизат фитонциди – истински природни антибиотици, които ефективно се борят с бактериите като оказват антибактериално и обеззаразяващо действие, а имуномодулиращите свойства на някои лекарствени растения, влизащи в състава му, и на природният инулинов комплекс от грудките грудките на земна ябълка осигуряват мощно имуностимулиращо действие.

За справянето с различни видове алергии помагат едновременно няколко компонента на «Лимфосан». Така например хранителните влакна способстват за свързването в червата на различни хранителни алергени, а природният инулинов комплекс се бори с дисбактериозата на червата, която в голяма степен  влияе върху възникването на алергии. Растителните компоненти на продукта притежават пряко антиалергично действие.

Притежавайки мощен очистващ ефект, Лимфосан базов помага за неутрализиране на много канцерогени като по този начин проявява ионкопрофилактично действие.

Начин на приготвяне и употреба: Налейте в достатъчно висока температуроустойчива чаша 200 ml топла вода. Твърде гореща вода може да доведе до бързо образуване на бучки.

В чашата с топла вода добавете една чаена лъжичка с връхче от праха. Спазвайте тази последователност, защото в противен случай сместа може да залепне за дъното на чашата.    Вземете миксер с тесен наконечник и разбъркайте получената смес. Отначало включете на по-ниска скорост, след което постепенно увеличете скоростта. След минута ще получите гъста еднородна течност, напомняща по консистенция на кисел.

При отсътствие на миксер, можете да използвате механична бъркалка или обикновена вилица. При това е необходима отначало да разбиете големите бучици, а след това да продължите с разбиването до получаването на еднородна смес. Обръщаме внимание, че в такъв случай е възможно да останат неразбити малки бучици.

Така получената смес трябва да бъде изпита веднага след нейното приготвяне – на гладно или по време на хранене. Не се препоръчва да се оставя приготвена смес за повторен прием – това може да доведе до сгъстяването на сместа. Ако препоръчителната доза за прием за вас е голяма, то може да разделите приема на два пъти на ден (на един прием – половин чаена лъжичка отпродукта на половин чаша топла вода).

Всички лимфосани се приготвят и приемат по този начин!

Активен състав: овесено брашно, пшеничени трици, пектинов комплекс Полипектинат™ (хранителни ябълкови влакна), брашно от пшеничени зародиши, природен инулиновкомплекс Топинулин™ (грудки топинамбур на прах), филизи от курилски чай, коренища с корени от хедизарум (чаен копеечник), бергения, – стръкове жълт кантарион, мащерка, овес, детелина, листа от черна и червена боровинка, коприва, детелина, корен от розова родиола (златен корен), аир, пищялка, ружа, плод от шипка и чага.

Продуктът не е лекарствено средство. Преди употреба се посъветвайте с личния си лекар.

Опаковка: 90g. Цена: 32.90 лв

 

 

Лимфосан У (урологичен). При възпалителни процеси на пикочоотделителната система. Възстановява проходимостта на пикочоотделителната система, оказва антибактериално действие и нормализира баланса на микрофлората в уриналните пътища, повишава местния имунитет, препятства образуването на камъни в системата. Начин на приготвяне: Налейте във висока чаша 200 ml топла вода. Много гореща вода може да доведе до образуване на бучки. Сипете отгоре 1 чаена лъжичка с връхче от праха. Да се спазва последователността. Разбива се с малък миксер или вилица до получаване на хомогенна смес, подобна на кисел. Изпива се веднага след приготвянето преди или по време на хранене. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина преди и  след приема им да не се приемат други продукти – 32.90 лв

 

Лимфосан Ж (гинекологичен). Естрогенорегулиращ, подобрява кръвоснабдяването и лимфоциркулацията в женските полови органи, нормализира менструалния цикъл, действа спазмолитично, противовъзпалително, антибактериално, пикочогонно и адаптогенно. Начин на приготвяне: Налейте във висока чаша 200 ml топла вода. Много гореща вода може да доведе до образуване на бучки. Сипете отгоре 1 чаена лъжичка с връхче от праха. Да се спазва последователността. Разбива се с малък миксер или вилица до получаване на хомогенна смес, подобна на кисел. Изпива се веднага след приготвянето преди или по време на хранене. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина преди и  след приема им да не се приемат други продукти – 28.20 лв

 

ЛимфосанАртро – Lymphosan Joint Comfort

Рецептурата на новия биостимулиращ фитосорбент «Лимфосан-артро» е разработена за нормализацията на функциите на опорно-двигателнияапарат.

В неговия състав се съдържа хидролизат на натурален колаген – основният строителен материал за тъканите на ставите. За сметка на неговото високо съдържание «Лимфосан-артро» е ефективен при остеоартрози и остеохондрози.

Важен действащ компонент на фитособента «Лимфосан-артро» е екстрактът от кората на ива, известен със своето противоартритно действие и богато съдържание на биологичноактивни компоненти: дъбилни вещества, флавони, витамини, гликозиди и различни минерални съединения. Основното действащо вещество, което обезпечава активното действиена екстракта от кората на ива е салицинът. Салицинът е способен да блокира образуването на простагландин (един от главните фактори за поддържането на възпалението). Благодарение на това екстрактът от кората на ива оказва изразено обезболяващо и противовъзпалително действие, подобно на действието на синтетичните аналози на салицина (нестероидните противовъзпалителни средства). Но за разлика от тях, екстрактът от кората на ива притежава много по-малко странични действия.

Допълнително новият фитосорбционен комплекс е обогатен с екстракт от шипки, притежаващ отлични антиоксидантни свойстваи и високо съдържание на витамин С. Начин на приготвяне и употреба: Налейте във висока чаша 200-250 ml топла вода. Много гореща вода може да доведе до образуване на бучки. Сипете отгоре 1 чаена лъжичка, може с връхче.  Да се спазва последователността. Разбива се с малък миксер или вилица до получаване на хомогенна смес, подобна на кисел. Изпива се веднага след приготвянето преди или по време на хранене. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина-два преди и  след приема им да не се приемат други продукти

Активен състав:        

– колагенов хидролизат

– екстракт от кората на бяла ива

– екстракт от шипки

– пектин

– гуаровакамед

Опаковка: 90 г. Цена 37.60 лв

 

 

 

ЛИМФОСАН М (Обогатен, 90 gr) – биостимулиращ фитосорбент

Новият «Лимфосан-М» (Обогатен) е универсален продукт, съчетаващ мощно тонизиращо и адаптогенно действие от една страна и, отличаващ се с високо съдържание на природни витамини и минерали, от друга страна.

Влизащият в състава му Природен растителен комплекс “Адаптон”™ съчетава в себе си най-ефективните биостимулиращи и адаптогенни растения от сибирската тайга, които повишават защитните сили на организма, повишават умствената и физическа работоспособност, способстват за повишаването или възстановяването на половата активност.

Другата основна съставка, Природният растителен комплекс “Вител”™, обезпечава на организма по-голямата част от незаменимите витамини и минерални вещества в органична форма. Денонощната доза от новия «Лимфосан-М» почти напълно обезпечавапотребността на човек от витамините А, Е, С, В1, В2, В6, а също така от ниацин, биофлавоноиди, инулин. «Лимфосан-М е много богат и на най-важните минерални вещества – йод, цинк, хром, желязо и селен.
Сорбционният комплекс «Лимфосан-М» съдържа преимуществено разтворими хранителни влакна – пектин и инулин, които практически не възпрепятстват усвояването на витаминните и минерални съединения. Освен това и инулинът, и пектинът са много ефективни стимулатори на естествения имунитет, което допълнително повишава антипростудните и адаптогенни свойства на Лимфосан М.
Лимфосан-М (Обогатен) е незаменим продукт в най-опасните за градския човек периоди на годината – смяната на сезоните от есен към зима, и от зимата към пролетта и лятото. Природните адаптогени повишават устойчивостта на организма към различни болести, витамините и минералите способстват за активната профилактика на хиповитаминозата, а фитосорбентите препятстват натрупването на шлаки. Начин на приготвяне и употреба: Налейте във висока чаша 200-250 ml топла вода. Много гореща вода може да доведе до образуване на бучки. Сипете отгоре 1 чаена лъжичка, може с връхче.  Да се спазва последователността. Разбива се с малък миксер или вилица до получаване на хомогенна смес, подобна на кисел. Изпива се веднага след приготвянето преди или по време на хранене. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина-два преди и  след приема им да не се приемат други продукти – 32.90 лв

ЛИМФОСАН Г (хепатопротекторен). Повишава циркулацията на лимфата и активността на лимфните възли, в които се обезвреждат част от токсичните вещества и микроби; извежда от червата различните токсични вещества, попаднали с храната и образуващи се в процеса на обмяната на веществата; ускорява отделянето на обезврежданите от черния дроб токсични вещества. При подготовка за антипаразитно лечение и проблеми с черния дроб и жлъчката. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина-два преди и след приема им да не се приемат други продукти – 32.90 лв

 

ЛИМФОСАН Е. Антипаразитен фитосорбент. Подобрява биоекологията на стомашно-чревния тракт, осигурява постоянен мек слабителен и жлъчегонен ефект, помага за значително укрепване на имунната система на червата и организма като цяло. При паразитози и проблеми с храносмилателната система, черния дроб и жлъчката. Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина-два преди и след приема им да не се приемат други продукти – 32.90 лв

 

ЛИМФОСАН К (кардиологичен). Способства поддържането на чистотата и функционалното състояние на сърдечно-съдовата система. При вегето-съдова дистония, хипертонична болест І-ІІ ст, миокардиодистрофия, сърдечна аритмия, нарушено кръвоснабдяване на крайниците и главния мозък.

Поради силно очистващия характер на БАД от серията Лимфосан час и половина-два преди и след приема им да не се приемат други продукти – 28.20 лв

 

 

Breathe Free дишай свободно. Природен продукт на основата на индийски сертифицирани билки. Подпомага работата на дихателния тракт като предпазва белите дробове от вредните фактори на околната среда и така увеличава техния капацитет. Не съдържа глутен. По 1-2 капсули 2 пъти на ден. 90 вег. капсули по 325 mg – 36.80 лв

 

АХАТОВ БАЛСАМ (Бифидогенен, 95 ml).

Ахатовият балсам от колекцията «Сибирски прополис» е средство за дълговременна нормализация на чревната микрофлора, което съчетава в себе си както древния опит на алтайската народна медицина, така и апробираният вече опит на най-съвременната медицинска наука. От алтайските шамани до нас са достигнали знанията за прополиса, като ефективно средство за лечение на чревни инфекции и дисбактериоза. Тези данни са многократно потвърдени в наше време с научни и клинични изследвания, проведени в различни страни в света. Изследванията установяват, че прополисът унищожава патогенната чревна микрофлора, като при това е безопасен за полезните микроорганизми. В народната медицина също така има сведения за защитното действие на много билки върху червата и тяхната микрофлора. Благодарение на високото съдържание на дъбилни вещества и природни антибиотици билки като очиболец, жълт смил, градински чай, мащерка, лайка и лечебна динка от векове са се използвали в народната медицина за лечение и профилактика на чревни разтройства, а днес широко се употребават в комплексните схеми за лечение на дисбактериоза на червата, поради способността им да подтискат развитието на  вредната чревна микрофлора.

Още един компонент на ахатовия балсам «Сибирски прополис» ни е подарен от съвременната медицинска наука хепатология. Това е лактулозата – най-близкият родственик на млечната захар – лактозата. По-малко от 30 години след своето откриване, лактулозата е призната като най-ефективното средство за възстановяване на нормалната чревна микрофлора. Стотици клинични изпитания при болни с дисбактериоза показват, че ефективността на лактулозата е 80%, а като бързина на постигане на ефект тя равна на себе си. Лактулозата  представлява най-добрата хранителна среда за бифидо- и лактобактериите и, попадайки в червата, предизвиква бурен растеж на полезните бактерии. Освен това голямото количество органични киселини, които се образуват при разпада на лактулозата напълно подтискат растежа на вредната чревна микрофлора.

Важен механизъм на защитното действие на новия балсам е неговото структуриране с йони на силиция. Балсамът се нарича “Ахатов” именно защото природният минерал ахат представлява чист силициев оксид. Още от древността в Русия силициевата вода се е считала за лечебна и широко се е използвала за борба с инфекциозните заболявания. Лечителите отдавна знаели, че силициевата вода убива гнилостните и другите вредни бактерии, благодарение на което тази вода дълго се е запазвала свежа и с непроменен вкус. Това свойство на силициево-стуктурирания балсам е много важно за профилактиката на дисбактериозата, предизвиквана от активизацията на гнилостната чревна микрофлора. Показания: Балсамът ефективно способства профилактиката на дисбактериоза на червата и хроничен запек, стимулира растежа на нормалната и подтиска развитието на вредната чревна микрофлора. Състав: артезианска вода, йонизиран прополис, планински мед, сироп от лактулоза (не по-малко от 50 g. лактулоза на 100 ml. балсам), екстракти от лайка, лечебна динка, курилски чай, конски бослек, безсмъртниче. Цена:  24.80 лв

 

 

ЗА ХРОНОБИОЛОГИЧНА КОРЕКЦИЯ

В продължение на много години учени от водещи световни лаборатории са изследвали онези гранични състояния на здравето на човека, които предхождат възникванетона различни заболявания. Едно от водещите направления на изследванията в тази област е хронобиологията – наука за влиянието на биологичните ритми върху състоянието на човешкото здраве. В днешно време това направление се счита за едно от най-перспективните в профилактичната медицина, доколкото позволява да се въздейства на най-ранните причини за развитиетона много заболявания.

Съвременната хронобиология покрай изучаването на връзката между биоритмите и здравето на човека се занимава с разработка на методи и средства за възстановяване и хармонизация на нарушените биологични ритми.

 

   РИТМИ НА ЗДРАВЕТО (сутрин + вечер) 2х30 капсули. „Ритми на здравето” е първият витамино-минерален продукт от ново поколение. Освен източник на витамини и микроелементи, притежаващи общоукрепващо действие, той съдържа уникални растителни хронобиотици, които способстват хармонизацията на най-известните денонощни (циркадни) биоритми на организма. Затова „Ритми на здравето” не просто усигурява дневната норма от важни биологично активни вещества, необходими за здравето на различните органи и системи, но и носи в себе си комплексна програма, която помага да се настрои целият организъм към здравословните биоритми на живот. По 1 оранжева капсула сутрин и 1 синя капсула вечер, по време на хранене – 39.80 лв

ЖИВА КЛЕТКА ІІ (сутрин + вечер) 2х30 капсули. За профилактика и подпомагащо лечение на нарушения на мозъчното кръвообращение, възрастови и дегенеративни изменения в централната нервна система, за подобряване на нервната дейност, възстановяване на паметта и умствената активност. При стрес и вегетосъдова дистония. Сутрин 1 бежова капсула заедно с храната, вечер 1 прозрачна капсула заедно с храната – 36.90 лв

 

ЖИВА КЛЕТКА ІІІ (сутрин + вечер) 2х30 капсули. За профилактика на сърдечно-съдова патология и като спомагателно средство при лечение на атеросклероза, исхемична болест на сърцето и сърдечна аритмия и техните усложнения. Запазва от вредни въздействия клетките на сърцето и съдовете според двете фази в биоритмичната активност на сърдечната дейност. Сутрин 2 бежови капсули и вечер 1 прозрачна капсула, заедно с храната – 38.60 лв

ЖИВА КЛЕТКА ІV (сутрин + вечер) 2х30 капсули. Притежава широко и мощно лечебно-профилактично действие по отношение на голяма част от чернодробните заболявания. Стимулира регенеративните процеси в черния дроб, помага му да се справя с потока токсични вещества и да възстановява своите жизненоважни функции. Профилактира  фиброза на черния дроб, действа антиоксидантно, противовъзпалително, противовирусно и жлъчегонно. Напълно отчита и възстановява биоритмите на черния дроб и жлъчкоотделителната система, като по този начин предпазва клетките им от увреждане и стареене. Начин на употреба: По 1 жълтозелена капсула сутрин и 1 прозрачна капсула вечер по време на хранене – 36.40 лв

ЖИВА КЛЕТКА VІ (сутрин + вечер) 2х30 капсули. Съдържа уникалрен природен компонентглюкозамин сулфат, който подпомага наново да се синтезира здрава и еластична хрущялна тъкан на ставите. Съдържа натурални противовъзпалителни компоненти, които отстраняват отока и възпалението на ставите и препятсват отлагането на соли и шлаки в  тях. Сутрин 1 бежова капсула и вечер 1 прозрачна капсула, заедно с храната – 35.20 лв

ЖИВА КЛЕТКА VІІ (сутрин + вечер) 2х45 капсули. Осигурява поддържане на оптимална острота на зрението на всички етапи от зрителното възприятие, поддържа прозрачността на очната леща и безпрепятственото попадане на светлинните импулси върху ретината, осигурява пълноценно кръвоснабдяване на зрителните клетки и нервните окончания, което е необходимо за качествена обработка на зрителните сигнали в глания мозък. Цена: 54.00 лв

 

 

 

АДАПТОГЕННА КОРЕКЦИЯ. Адаптогените – лекарството на здравите хора

 

АДАПТОВИТ

“Адаптовит” е уникално съчетание от всички най-известни растителни адаптогени. Всяко от тези растения не едно хилядолетие се използва в алтайската, тибетската и китайската медицина, и всичките, според представите на древните лекари, се отнасят към средствата за повишаване на жизнената енергия. “Адаптовит” е приготвен по оригинална патентована технология, която позволява да се създаде наистина уникална композиция от биологично-активни вещества, подбрани в оптимални дози. В резултат на това “Адаптовит”, запазвайки всички характерни лечебно-профилактични свойства на адаптогените, в същото време е лишен от някои свойствени за тях недостатъци.

“Адаптовит” се препоръчва като общоукрепващо и тонизиращо средство при следните състояния:

 1. бърза умора, ниска физическа работоспособност, за поддържане на оптимална физическа форма (при спортисти);
 2. намалена умствена работоспособност, внимание, памет;
 3. стрес, прояви на метеочувствителност и нарушения, свързани със смяната на часовите пояси;
 4. възстановяване на организма след заболявания;
 5. намаляване на устойчивостта на организма към простудни и др. инфекциозни заболявания;
 6. имунодефицитни състояния;
 7. невроциркулярна (вегетативна) дистония;
 8. хипертония I и II степен;
 9. намалена полова потентност.

Противопоказания и ограничения:
При индивидуална непоносимост към продукта. Не се препоръчва да се използва при повишена нервна възбудимост, безсъние, нарушена сърдечна дейност, изразена атеросклероза, вечерно време, на бременни и кърмещи жени.

Начин на употреба:
За възрастни по 1-2 капки, разтворени в 1 чаена лъжичка течност, сутрин и през деня, 30 мин преди хранене. Продължителност на курса – от 2 седмици до 1 месец. Прекъсване между курсовете 1 месец, за деца по 1 капка дневно, сутрин.

Състав: вода, водни екстракти от сафлоровидна левзея (“еленов рог”), радиола розова (златен корен), женшен, манчжурска аралия, елеутерокок, китайскилимонник.

Опаковка3 мл . Цена: 11.80 лв

 

ПАНТОРАЛ (30 капсули) биостимулиращ комплекс

Древните лечители смятали, че в младите рога на алтайските марали е съсредоточена току-що събудената жизнена енергия на животните, която може да върне на човека силите и здравето. Съвременната наука напълно потвърди тези предположения.

Пантохематогенът – активната субстанция от рогата на маралите се доказа като ефективно имуностимулиращо средство, мощен енерготоник и великолепно ранозаздравяващо средство. Новата Биологично-активна добавка «Панторал» съдържа пантогематоген от ново поколение (плазмен пантохематоген), произвеждан по абсолютно нова технология, разработена от Научно-иновационния център на Корпорация «Сибирско здраве». Това изключително скъпо във всяко отношение природно вещество на практика представлява 100% концентрат от натурални биостимулатори и енерготоници. Освен това «Панторал» съдържа още цял ред биологично активни компоненти, които значително усилват неговото биостимулиращо, тонизиращо и реабилитационо действие:

–                  автолизат от дрождите на шампански вина – захаромицети, много богат източник на ред витамини и минерали, способстващ нормализацията на обменните процеси, укрепващ имунитета;

–                  витамин С, с мощно антиоксидантно действие;

–                  червен корен, за възстановяване на силите и поддържане на тонуса;

–                  елеутерокок, един от най-силните растителни адаптогени и  енерготоници, широко използван в спортната медицина и при подготовката на космонавти за полет.

«Панторал» се препоръчва като ефективно укрепващо, тонизиращо и биостимулиращо средство при:

–            синдром на хронична умора и при преумора;

–            повишено умствено и физическо натоварване (включително и за спортисти);

–            намален имунитет и за профилактика на простудни заболявания;

–            възстановяване след тежко боледуване или операции;

–            намалена полова потентност;

–            язвена болест;

–             анемия.

–            Природният биостимулиращ комплекс «Панторал» е удивителен кладенец на  жива сила, енергия, младост и здраве. Начин на употреба: По 1 капсула на ден, приета до 15 часа.                                                                                                Цена: 34.00 лв

 

 

Ashwagandha. Така нареченият индийски жен шен е естествен източник на жизненост и енергия. Силен адаптоген, който съдейства за намаляване на стреса, подпомага работата на нервната система, повлиява благоприятно мъжката издържливост. По 1-2 капсули 2 пъти на ден – 36.80 лв

 

 

O-Joy – полова мощ

 

Този продукт представлява смес от 5 сертифицирани индийски билки. Формулата е дело на екипа на Organic India и д-р Нарендра Сингх – лекар и учен с над 40-годишна медицинска и научна практика.

Билковата формула на продукта „Полова мощ” е създаден за поддържане на мъжкото сексуално здраве и благотворно повлиява по естествен и безопасен начин:

 • Ер
 • еректилната дисфункция
 • Преждевременната еякулация
 • Пониженото ниво на сперматозоидите
 • Ниското либидо при мъжете

O-Joy съдържа следните билки:

Curculigo orchioides – билка, известна в Индия като афродизиак и включвана в стотици природни рецепти заради благоприятния подмладяващ и тонизиращ ефект.

Witahania Somnifera, повече известна катоАшваганда или индийски жен-шен. В Индия я наричат „мъжката билка”. Научни изследвания доказват наличието на алкалоидни и стероидни лактони в нейния състав както и увеличение в нивото на сперматозоидите при прием, което определя нейното съдействие в борбата с олигоспермията.

Chloropfytum borivillianum – подпомага производството на сперма. Определя се като силен афродизиак и адаптоген.

Centella asiatica – Аюрведа практиката показва многопсочното действие на това растение”, но неговото участие в продукта „Полова мощ” се дължи на благоприятния ефект, който оказва върху сексуалното желание у мъжа и поощрява доброто представяне.

Crocus sativus – съдържа гликозида пикрокроцин, който определя тази билка като силен афродизиак и природен стимулант.

Този продукт не действа като стимулант 30 минути преди полов акт. Това е природна формула за поддържане на добро сексуално здраве и подпомагане на организма в борбата за преодоляване на сексуални дисфункции. Средна продължителност на приема 35-45 дни. Препоръчителна доза 4-6 капсули дневно, разпределенина 2-3 приема. Да не се превишава препоръчителната доза.

30 растителни веган капсули х 350 mg, цена 55.10 лв

 

 

 

 

МАСКУЛИН за поддържане на мъжката сила и анаболен ефект

 

FitnessCatalystMasculine е комплекс с природен произход, значително повишаващ физическия, интелектуалния и сексуалния потенциал на мъжете.

Главният компонент на продукта е екстракт от кората на африканското  дърво йохимбе, който съдържа веществото йохимбин – важен стимулатор на изработването на мъжкия полов хормон тестостерон.

Съдържащият се в препарата екстракт от йохимбе притежава редица свойства:

– активизира двигателната активност и реакционна способност;

– предизвиква прилив на кръв в органите на малкия таз;

– повишава сексуалното влечение;

– стимулира дейността на нервните възли на гръбначния мозък  (отговорни за мъжката ерекция);

– снема еректилната дисфункция;

– усилва сексуалните и емоционалнитеусещания по време на интимна близост;

– усилва термогенезиса (изгарянето на мазнините).

Действието на комплекса FitnessCatalystMasculine е усилено чрез включването в състава му и на други натурални екстракти:

– екстрактът от елеутерококка оказа адаптогенно действие, повишава неспецифичната резистентност на организма, притежава стимулиращо действие върху централната нервна система, отстранява преумората и раздразнителността, възстановява и повишава физическата и умствената работоспособност, защитава от неблагоприятните фактори на външната среда;

– екстрактът от левзея оказва адаптогенно и общотонизиращо действие, притежава хиполипидемични и антихипоксични свойства, повишава устойчивостта на организма към неблагоприятните въздействи на външната среда и към физически натоварвания, увеличава умствената работоспособност, понижава уморяемостта, подобрява паметта, потенцията, повишава способността за концентрация на вниманието, притежава изразено анаболитно  действие.

FitnessCatalystMasculine не само позволява на мъжа да придобие нови възможности, независимо от своята възраст, но и значително повишава съпротивляемостта на организма спрямо различни инфекции и увеличава мускулната маса на тялото.

Начин на употреба:

За възрастни, по 1-2 капсули на ден по време на хранене. Продължителност на приема – 1 месец. Противопоказания: индивидуалнанепоносимост към компонентите на продукта. С повишено внимание да се употребява при повишена нервна възбудимост, безсъние, повишено артериално налягане, нарушения на сърдечния ритъм, изразена атеросклероза.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар.

Активен състав: 

– екстракт от йохимбе

– екстракт от елеутерокок

– екстракт от левзея

Опаковка: 60 капсули, цена: 49.20 лв

Начин на употреба: по 1 чаена лъжичка 1-3 пъти на ден. Преди употреба разклатете добре опаковката.

 

 

 

 

ВИТАГЕРМАНИЙ

Спрете остаряването!

Абсолютно иновационният противовъзрастов препарат ”ВитаГерманий” с патентован природен комплекс VitAGE™ дава възможност да бъдат управлявани много процеси, лежащи в основата на стареенето:

–            Повишаване на ефективността на обмена на кислорода в клетките

–            Мощно антиоксидантно действие

–            Защита на генетичния апарат на клетките

–            Поддържане на висока активност на имунитета.

Всичко това е възможно благодарение на най-новите профилактични микронутриенти:

 • убихинон, който участва в процесите на образуването на универсалния клетъчен енергоносител АТФ от кислорода и при това блокира свободните радикали веднага след тяхното образуване  
 • ресвератрол, който стимулира изработването на „хормоните на младостта” – сиртуини
 • органичен германий, който в организма на човека отговаря за обмена на кислород в клетките. Колкото повече кислород, толкова повече в клетките енергия във вид на АТФ. А енергията е главен признак на младостта
 • хидрокситирозол,  който е засега най-мощният антиоксидант. Той защитава от окислително увреждане и свързаното с него стареене практически всички клетки на организма.

Природният комплекс VitAGE™ оказва подмладяващо действие на целия  организъм, но ключови точки на приложение са централната нервна система, ендокринната система, черния дроб, ставите и сърдечно-съдовата система.

Състав: противовъзрастов комплекс VitAGE™ : органични съединения на германия, ресвератрол, убихинон, екстракт от листата на маслина (10% хидрокситирозол), екстракт от листата на гинко билоба.

Още една новост е уникалната опаковка на БАД «ВитаГерманий». За осигураване на непокътнатостта и високата биологична активност на уникалните компоненти на природния комплекс VitAGE™, за първи път се използват уникалните капсули Vcaps®. Тези напълно натурални вегетариански капсули от HPM-целулоза осигуряват максималната защита на компонентите от влага, температурни разлики, слънчева светлина, кислород, а така също и от агресивното действия  на стомашния сок.

Продуктът е разработен с участието на Държавния научен център на Руската Федерация към Държавния научно-изследователски институт по химия и технология на елементоорганичните съединения (ГНЦ РФ ГНИИХТЭОС).

Употреба: Възрастни: по 1 капсула, 1 път на ден, заедно с храна.

Опаковка: 30 капсули по 500 мг  Цена: 65.60 лв

 

НОВОМИН. Патентован антиоксидантен комплекс с избирателно действие, разработен в Институт по онкология в гр. Минск, Белорусия, от проф. Суколинский. Парафармацевтични свойства: антиоксидантно, онкопротекторно, радиопротекторно, имуностимулращо, хипохолестеринемично, антиатеросклеротично и липотропно. Антиоксидантния комплекс НовоМин е нова възможност за профилактика на онкологичните заболявания, за намаляване на токсичнте ефекти на стандартната противотуморна терапия и за повишаване на ефективността на лечението на злокачествените заболявания. Уникалността на този патентован лечебно-профилактичен сомплекс се състои в точно подбраното количествено съотношение на най-мощните антиоксиданти (витамин С, ретинол-палмитат и алфа-токоферол), чието действие е потвърдено при клинични и експериментални изследвания, провеждани в продължение на 20 години. Тяхната роля в защитата на организма е известна отдавна, но принципно ново е откритието, че тези витамини само в определени дози и в определено процентно съотношение могат едновременно да оказват защитно действие в здравите тъкани и повреждащо в злокачествените клетки.   Показания:  За профилактика на онкологични заболявания(първична, вторична, третична): първична профилактика на рака – за предпазване от въздействието на канцерогени, за нормализиране на храненето и начина на живот, за повишаване устойчивостта на организма към вредни фактори; вторична профилактика на рака – за контролиран на рисковете, проявите е лечение на предракови заболявания; третична профилактика на рака – предпазване от рецидиви на болестта и метастази, а също и от нови туморни заболявания на вече излекувани онкологично болни. За профилактика на увреждащото организма действие на йонизиращата радиация, при хора, живеещи или работещи в зони на нейно повишено ниво; за намаляване на риска от развитие на хронични заболявания на вътрешните органи; за профилактика на хронични заболявания при хора, работещи при неотговарящи на санитарно-хигиенните норми условия; в качество на  спомагателно средство при лечение на злокачествени тумори: за понижаване токсичността на химиотерапията с едновременно повишаване на активността на  противотуморните препарати, за избирателна защита на организма (не на злокачествените тумори) от увреждащото действие на йонизиращото излъчване при извършване на лъчева терапия, за значително намаляване на риска от развитие на отдалечени метастази.

Опаковка 100 капсули Цена: 34.40 лв, Опаковка 120 капсули Цена: 39.80 лв

 

 

 

РЕВИПЛАНТ

ХИМИО- И РАДИОПРОТЕКТОР ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

 

Един от основните методи за лечение на онкологични заболявания е химио-лъчетерапията, която се извършва чрез използването напрепарати, съдържащи токсични съединения, и радиоактивнотооблъчване, с цел унищожаване на раковите клетки и предотвратяване на по-нататъшното им делене. Предвид неспособността на химиопрепаратите да оказват целенасочено действие в процеса на лечение, страдат не само увредените, но и здравите клетки, което води до странични ефекти, значително утежняващи състоянието на пациента. Освен това, свързаните с химиотерапията усложнения могат сами по себе си да представляват опасност за живота на изтощените болни, което значително ограничава възможностите и намалява ефективността на лечебните процедури.Важна задача на съвременната медицина е разработката на средства и препарати, способни да предпазват здравите клетки и тъканите на организма от въздействието върху тях на увреждащи ги фактори (химиопрепарати и лъчева терапия), и да повишават ефективността и поносимостта към лечението. Едно такова средство е “Ревиплант”.   153 лв

 

 

Эффекты препарата РЕВИПЛАНТ определяются свойствами входящих в его состав аминокислот: лейцина, валина, аргинина, изолейцина и таурина, обеспечивающих активацию окислительно-восстановительных процессов в печени, стабилизацию мембран гепатоцитов, нормализацию функций митохондрий, формирования пула свободных аминокислот и их производных, а также синтеза белка в печени. Комплекс аминокислот оказывает на организм стимулирующее действие, увеличивает выносливость, способствует восстановлению после воздействия радиации и токсических веществ. Кроме того, аминокислоты являются исходным веществом для синтеза белка и эндогенных биорегуляторов, что позволяет восстановить обмен веществ, нарушенный при стрессе организма от лечения.

 

Ревиплант се препоръчва при:
• профилактика и компенсиране на вторични имунодефицитни   състояния, предизвикани от въздействието на радиационни и   химични фактори

• по-голяма устойчивост на организма към интоксикации,  инфекции и радиация и подобряване състоянието на онкоболните

• коригиране на процесите на обмяна, намаляване на болката и по-добра поносимост към химио-лъчетерапия
• по-голяма ефективност при лечение на онкоболни

 

 

 

         ГЕРМАНОР 132

Супер антиоксидант

Състав: Всяка капсула съдържа: 322 mg  специфичен биоактивен комплекс: Шийтаке (екстракт от Lentinula edodes) > 25%; Мейтаке (екстракт от Grifola frondosa) >25%; Рейши (екстракт от Ganoderma lucidum) > 40%, богат на бета-глюкани, аминокиселини, природен
органичен германий, витамини, РНК и др. и 144 mg  витамин С.

Препоръчваме го за подпомагане при: Оксидантен стрес, канцерогенни проблеми, артритни заболявания, сърдечна недостатъчност, проблеми на кръвоносната система, хипертония, химио и лъчетерапия, понижен имунитет, хронична умора, алергии, атеросклероза, след прекарани заболявания, работа в замърсена и вредна работна среда.

Действие: Като мощен антиоксидант, съдържащият се в биоактивния комплекс органичниен германий, ефективно неутрализира свободните радикали, които унищожават клетъчната стена, навлизат до ядрото на клетката и предизвикват неконтролируемо делене.

Наред с това проявава мощно имуномодулиращо действие като увеличава производството на интерферон (протеин, който не позволява вирусите да инфектират клетките) и активира
функциите на макрофагите и лимфоцитите.

Допълнително действие: Вложените съставки в продукта подпомагат кръвоснабдяването на мозъка и крайниците, клетъчното дишане, ефективно подпомагат свързването и изхвърлянео на токсини от организма, подобряват дейността на сърдечно-съдовата и отделителната системи,  подобряват еластичността на съдовете.

Начин на употреба: 2 пъти на ден по 1 капсула след хранене с вода.

Опаковка: 60 капсули, за 30 дни Цена 65.00 лв

 

 

     ЛЕЦИТИН 120 капсули за 60 дни. Важна храна за мозъка и нервната система, при проблеми с храносмилателната и сърдечно-съдовата системи, при проблеми на черния дроб и хранителен дисбаланс. Приема се 2 пъти на ден по 1-2 капсули – 29.50 лв

 

Женски комфорт. 90 капсули по 350 mg . Природен продукт на основата на сертифицирани индийски билки по Аюрведа стандарти. Източник на безопасен натурален фитоестроген. Подпомага процесите на стабилизиране на хормоналния баланс, благотворно повлиява дискомфорта преди и по време на меструалния цикол – 36.80 лв

Баланс на теглото.  Природна формулаза поддържане на нормалното състояние на телесното тегло на основата на сертифицирани индийски билки по Аюрведа стандарти. Не съдържа глутенПовлиява благотворно метаболизма. Природните съставкина продукта съдействат за намаляван ена стреса, умората и изтощението и спомагат да поддържане на теглото в нормални граници.  90 капсули по 325 mg – 36.80 лв

 

 

АЛОЕ ВЕРА за вашето истинско здраве

Лечебните свойства на „Царицата на растенията”, както наричат  Алоето, са познати отпреди 4500 години. В папирус от гробниците край Тива  растението е споменато 12 пъти. Познавали са го римляните, гърците, арабите, индийците и японците.

Много от „бащите” на модерната медицина като Гален, Хипократ и Авицена са използвали Алое в практиката си.

При индианците Алоето е измежду 16-те най-ценни и свети растения. Те са го наричали “небесно лекарство” и са го използвали при рани, главоболие, ухапвания от змии. Девойките на маите мажели лицата си със сок от Алое за да са красиви, подобно на Нефертити и Клеопатра.

Предлаганото от Forever Livihg  Алое Вера седобива от вътрешния сок на пресни растения алое (aloe vera barbadensis miller). Използва се само неразреден сок, грижливо преработен незабавно след брането, което гарантира запазването на всички полезни компоненти.

Сокът от Алое Вера е мощен източник на аминокиселини,  на витамините А, В1, В2, В6, В12, С и Е, на фолиева киселина и никотинамид), на микро- и макроелементи като калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк.

Алое Вера се препоръчва за подпомагане при срив на имунната система и отпадналост, при туморни заболявания, проблеми на храносмилателната система, алергични заболявания, при проблемна кожа и заболявания като екземи, дерматити, акне и херпес симплекс, при диабет, атеросклероза и повишен холестерол, рани и контузии, болки в мускулите и сухожилията, при възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.

Сокът от алое има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително и противотуморно действие.  Той подобрява обменните процеси в организма, има мощно противоалергично, антибактериално, болкоуспокояващо и регенеративно действие. Подобрява еластичността на кръвоносните съдове и работата на храносмилателната и отделителната системи, повлиява положително подвижността на ставите и мускулите.

Препоръчителен прием: 3 пъти дневно преди хранене по 20 ml (около 2 супени лъжици) сок от алое вера, смесен с плодов сок.

Опаковка на Forever Livihg 1000 ml, за 20 дни. Цена: 38.40 лв.

 

Най-добрият защитник на сърцето Ленено масло с комплекс от омега-3 полиненаситени мастни киселини

Гренландските ескимоси имат най-силните и здрави сърца. Така казват лекарите. И тайната на тяхното поразително «сърдечно» дълголетие се крие дълбоко под водата. Преди четвърт век учените откриха в мазнината на арктическите риби удивителни природни вещества, които съхраняват младостта на клетките на сърцето и на кръвоносните съдове.

Това са омега-3 полиненаситените мастни киселини, без които днес е невъзможно да си представим здравия човек. И най-ефективните от тях са ейкозапентаеновата (ЕПК) и особено докозохексаеновата (ДГК) мастни киселини. Именно те и съставят основата на този продукт. Но, оказва се, има не по-малко ефективни растителни омега-3 полиненаситени мастни киселини. Те съвсем неотдавна са открити в семената на сибирския лен. Те също така притежават силен кардиозащитен ефект, и още повече, в състава на комплекса «Омегард-3» полиненаситените мастни киселини от сибирски лен са усилени с природните антиоксиданти от облепихово, соево и кедрово масла.

Начин на употреба:

По 1-2 капсули дневно, заедно с храната Препоръчителен курс 3-4 месеца.

 

Състав: ленено масло, обогатен комплекс Омегард-3 ™ (природен концентрат от докозохексаенова и ейкозапентаенова омега-3 мастни киселини), масло от байкалски кедър, масло от даурска соя, масло от високопланинска алтайска облепиха.

 

Съдържанието на омега-3 полиненаситени мастни киселини в 1 капсула е не по-малко от 300 mg

 

100g. от продукта съдържат: мазнини 99,8 g.

Енергийна стойност на 100 g.: 898 ккал.

 

Опаковка: 30 капсули по 500 мг. Цена: 25.80 лв

ТЕТРАРДИОЛ запазва сърцето от стареене

Кардиопротекторен препарат с витаминно-органичен комплекс CardioAgeTM

Новият комплекс «Тетрардиол» от серията противовъзрастови препарати на Корпорация «Сибирско здраве» съдържа уникалния витаминно-органичен комплекс CardioAgeTM, поддържащ здравето и активността на сърдечно-съдовата система.

Сърцето ни има не малко опасни врагове, предизвикващи преждевременно стареене на сърдечния мускул и кръвоносните съдове. Някои от тях познаваме добре, виждаме ги и ги чувстваме (например цигареният дим). Други не  виждаме, но добре ги познаваме и чувстваме (например стресът). Трети не виждаме, не чувстваме, но добре познаваме (например холестеролъти мазната храна). Но редом с нас има и враг, когото ние не виждаме, не чувстваме и не знаем почти нищо за него…

Неговото име е хомоцистеин. Това е естествен продукт на белтъчния обмен на веществата, който присъства в кръвта на всеки човек, но с възрастта поради понижаването на активността на обезвреждащите ферменти (ензими), неговото количество започва стремително да нараства. И веднага щом нивото на хомоцистеина превиши критичната норма, той започва да уврежда нашите сърца и кръвоносни съдове. Установено е, че при увеличаването на нивото на хомоцистеина всичко на всичко само с 10 единици, рискът от сърдечно-съдови заболявания се повишава повече от 3 пъти.

Витаминно-органичният комплекс cardioAGE™ съдържа «тетрадата на Морисън» – уникална комбинация от природни вещества, стимулиращи процеса на обезвреждане на хомоцистеина и не допускащи превишаването на нивото му. А това означава и преждевременното стареене на сърцето.

Начин на употреба:

За възрастни, по 1 капсула 1 път на ден по време на хранене. Продължителност на приема – 1 месец.

Състав: витаминно-органичен комплекс CardioAge™ (триметилглицин, фолацин, пиридоксин хидрохлорид, цианокобаламин).

Препоръки: Препоръчва се за възрастни като източник на бетаин (триметилглицин), допълнителен източник на витамин В6 (под формата на пиродоксин хидрохлорид), фолиева киселина. Съдържа витамин В12 (под формата на цианокобаламин).

Опаковка: 30 капсули по 530 мг., цена: 39.80 лв

 

 

 

ТРИМЕГАВИТАЛ
Серията нови продукти «Тримегавитал» е предназначена за запълването на дефицита на комплекса отполиненаситени мастни киселини (ПНМК)в човешкия организъм. Мастните киселини, които организмът не е способен да синтезира самостоятелно, но които са необходими за неговата нормална жизнена дейност се наричат незаменими или есенциални. Влиянието на тези киселини върху нашето здраве е трудно да бъде оценено, но техният недостиг е способен да доведе до сериозни нарушения.

ПНМКсе подразделят на два основни класа – omega-3 и omega-6, а в научната литератураги наричат витамин F. Към оmega-3 киселините се отнасятейкозапентаеновата (ЕПК), декозахексаеновата(ДХК) и алфа линоленовата киселини; а към оmega-6 мастните киселини се отнасятлинолевата и гама-линоленовата киселини.

ПНМК при различни въздействия (температура, светлина, «рискови» технологии) са подложени на химична деструкция, което води дочастична или пълназагуба на тяхната биологичнаактивност. Ето защо в серията от продукти «Тримегавитал», ПНМК са в състава на маслен разтвор, намиращ се в меки  желатинови капсулиза точна дозировка, изключване на неприятния вкус и мирис на входните компоненти, съхраняване на полезните им свойства и природнаактивност.

 

Тримегавитал. Бораго и амарант Trimegavitals. Siberian borage and amaranth

«Тримегавитал. Бораго и амарант» – допълнителен източник на полиненаситени мастни киселини, чиито активни компоненти са:

Масло от пореч

Това е растително масло, получавано по метода на екстракцията от семената на билката пореч (Boragoofficinalis), позната още като лечебна краставица заради свежия, сходен с този на краставицата аромат и вкус на листата и стъблата. От дълбините на вековете до нас е достигнало изречението «Egoboragogaudiasemperago» («Аз, borago (пореч), винагиободрявам»). Във времената на английскатакралицаЕлизабетI, цветове от пореч са се добавяли в салатите с цел пробуждане на ума. Съвременната наука само потвърди мъдростта на поколенията.

Действието му е свързано с високото съдържание на гама-линоленова киселина (ГЛК, GammaLinolenicAcid-GLA), която е жизнено важно хранително вещество. Без нея не се изработва простагландин Е1 (ПГЕ1) – едно от най-действените защитни вещества, предотвратяващи преждевременното стареене, възпалителните процеси и алергията.

В човешкия организъм синтеза на гама-линоленовата киселина (ГЛК) се осъществява с участието на специфиченензим, без който омега-6 мазнините не могат да се превърнат в ГЛК. С възрастта количеството на този ензим намалява, а така също неговата активност се понижава при употребата на захар, алкохол и маргарин.

Амарантово масло

Получено пометода на студеното пресоване от семената на растението амарант, чиято родина еЦентрална и Южна Америка. До откриването на Америка, семената на амаранта са били основна храна на древноиндианските племена и са ги наричали «пшеница на ацтеките» и «хляб на инките». Древните гърци са считали амаранта за символ на безсмъртието, а в древнокитайската  медицинаса използвали растението като средство, даряващо младост и дълголетие. Използването на амаранта с цел оздравяване е обусловено от неговия уникален състав, включващ огромно количество биологичноактивни вещества: заменими и незаменимиаминокиселини, микроелементи, минерали, витамини, протеини, полиненаситенимастни киселини, монокарбоновихидроксикиселини, стероиди и сквален, способни да поддържат организма и да повишават устойчивостта му спрямо различнивирусни, гъбични ибактериалниинфекции.

Витамин Е

Препятства преждевременнотостареене на човешкия организъм и способства за укрепването на имунитета, притежава противовъзпалителни свойства и оказва благотворно влияние на работата на сърдечно-съдовата система, а така също способства за подобряването на функционалното състояние на мускулната и репродуктивната системи на човека.

Витамин D

Способства за укрепването на имунитета, подобрява усвояването на калция и фосфора от организма, необходимиза формирането и възстановяването на костната тъкан, а така също снижава риска от развитието на много заболявания.

Начин на употреба:По две капсулисутрин по време на хранене.

Противопоказания:Индивидуалнанепоносимост към компонентите на продукта, бременност и кърмене.

Активен състав: 

– масло от пореч

– масло амарантово

– витамин Е

– витамин Д3.

Опаковка:30 капсули по 550 мг, блистер. Цена 32.90 лв

ЛЕЧЕБНИ БАЛСАМИ

 

Балсам Уидэ хэн (Корен, 250 ml.)

Уникален балсам с широк спектър на действие.

Свойства:

–                  притежава противовъзпалително, обезболяващо и температуропонижаващо действие

–                  оказва антибактериално и противовирусно действие

–                  благотворно влияе на малките кръвоносни съдове, нормализира кръвообращението

–                  подобрява работата на бъбреците и белите дробове, засилва антитоксичната дейност на черния дроб

–                  повишава защитните сили на организма

–                  при редовна употреба подобрява състоянието на кожата. Тя става по-еластична, нейната повърхност се очиства, изчезват пигментните петна, папиломите и брадавиците.

Показания: Балсам Корен е ефективен при простудни заболявания, грип, бронхит, остеохондроза на всички отдели на гръбвачния стълб, заболявания на ставите, травми, ударено, синини, разтягания, уплътнения и болки в мускулите, варикозно разширени вени, гнойни рани и следродова мастопатия.

Начин на приложение

а) Като външно средство за поддържане на кожата: нанесете върху добре почистената кожа  малко от балсама и втривайте до пълно попиване. Балсамът може да се разрежда с вода, зелен чай и билкови отвари в пропорция 1:1.

б) При простудни заболявания, ангина, грип и повишена температура: втривайте по цялата повърхност на тялото няколко пъти на ден, 2-3 пъти през деня правете компрес на стъпалата по следния начин: намокрете трислойна марля, изцедете я и поставете на стъпалата. Марлята покрийте с полиетилен или пергаментна хартия и обуйте вълнени чорапи. След час снемете компреса. Ако почувствате леко пощипване, снемете компреса по-рано.

в) При остеохондроза на гръбначния стълб, заболявания на ставите, отлагането на соли (подагра), травми, растягания и болки в мускулите: втривайте с масажиращи движения от периферията към центъра (от китките към плещите, от стъпалата към туловището). Направете го 6-8 пъти. При остеохондроза втривайте с леки масажиращи движения. В областта на корема след нанасянето на балсама направете масаж с леки движения по посока на часовниковата стрелка. Покрийте мястото с вълнена тъкан за 30-40 минути. През това време трябва да се намирате на топло място, без течение. Ефектът от употребата на балсама се усилва при използване в сауна или след нея.

г) При удари, разтягания и навехване: разредете 1:1 с вода или зелен чай и направете компрес както при простудни заболявания, покрийте с одеало. След 10-15 минути, веднага след като се появи усещане за затопляне и леко пощипване, махнете компреса.

д) При варикозно разширени вени: балсамът се нанася на малки количества (3-5 ml), процедурата се повтаря няколко пъти; при тромбофлебит мястото в района на тромба не се масажира, само леко се намава. При мастопатия се прави по същия начин.

е) При гнойни рани и червен вятър: Ежедневно поставяйте компрес от трислойна марля, навлажнена с балсам. При открити рани нанасяйте по кожата около раната, избягвайки попадане на балсам в самата рана.

Мерки за безопасност: При лечение на деца до 3 години непременно разредете балсама с вода 1:1. Ако се получи възпаление по кожата, прекратете използването на балсама 2-3 дни, после отново продължете, като избягвате мястото на раздразване.

Ограничения и противопоказания:  Не използвайте при наличие на алергична предразположеност, псориазис, невродермит и индивидуална непоносимост към компонентите на състава. Цена: 21.60 лв

 

Балсам Живокост (75, ml). При костно-ставни и мускулни проблеми, травми и растягания. Има противовъзпалително, противооточно, обезболяващо и загряващо действие, комплексно стимулира ускореното възстановяване на костната и  хрущялна тъкан, повишава еластичността на хрущяла, усилва местния имунитет и ускорява регенерацията на клетките на кожата, подобрява циркулацията на кръвта. Нанася се 2-4 пъти на ден върху проблемните участъци. Цена: 12.50 лв

Балсам Сэмгэн (Ствол, 75 ml). Притежава противовъзпалително, обезболяващо и успокояващо действие. Подобрява подвижността на ставите, стимулира кръвообращението, премахва болката и умората от мускулите. Ефективен при невралгии в ставите и гръбначния стълб, радикулит и ревматизъм, заболявания на ставите и перифирните нервни стволове. Втрива се в кожата до пълно попиване няколко пъти на ден. При обострен радикулит се прави загряващ компрес 40-50  минути. Цена: 13.60 лв

 

 

МУЛХЕН® / ЛЕД 

БАЛСАМ ПРОТИВ ОТОЦИ

 

Балсам „Лед”, в чиято основа са натурални екстракти от билки, притежава мощно противооточно действие. Нормализира кръво- и лимфотока, тонизира, укрепва стените на съдовата система, премахва болката и тежестта в краката, неутрализира застойните явления. Оказва спазмолитично действие върху кръвоносните съдове, ефективен е при синини и отоци, предизвикани от травматични увреждания. Начин на употреба: С меки масажни движения балсамът се нанася върху оточните места. За снемане на напрежението и болката в краката, балсамът се втрива внимателно от стъпалата към бедрата.

Състав:  aqua (water), menthol, menthe piperita (mint oil), eugenia caryophyllata (clove oil), matricaria chamomilla (camomile oil),fagopyrum esculentum (buckwheat extract), origanum majorana (marjoram oil), eucalyptus globulus (eucalyptus oil), paraffinum liquidum, PEG-40 hydrogenated castor oil, dimethicone, propylene glycol, polyacrylamide (and) C13-14 isoparaffin (and) laureth-7, triethanolamine, betaine, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone. Опаковка: 75 ml. Цена: 13,10 лв.

 

 

Балсам Оберег, 100 ml. Притежава изразено противогъбично, противовъзпалително и антисептично действие. Натуралните растителни антисептици оказват дълбоко оздравяващо въздействие на кожата и ноктите. Отстранява съпътстващи заболявания и симптоми като сърбеж, парене и лющене на кожата. Цена: 11.80 лв

 

 

ВИСОКОЕФЕКТИВЕН БАЛСАМ “ГОРХОН” (РУЧЕЙ, 75 ml) ЗА ЗДРАВЕТО И КРАСОТАТА НА ВАШИТЕ КРАКА

 Ексклузивната  колекция от балсами на корпорация «Сибирско здраве» се попълни с още едно средство със специално действие. Антиварикозният балсам «Горхон» е предназначен за профилактика и корекция на началните прояви на варикозната болест.

По оценка на експертите от Световната Здравна Организация, варикозата може да бъде включена в списъка с болестите на цивилизацията. На свой ред кардиолозите смятат, че тази болест представлява реална заплаха за живота. Варикозната мрежа от съдове не просто не позволява да се  чувстваме уверено в пола или на плажа, но крие и сериозна опасност за здравето.

При първите признаци на варикоза е необходимо постоянно да следим за състоянието на краката си, за да не допуснем прогресиране на болестта. Можем и навременно да предотвратим неприятните последствия от това заболяване, като използваме специални лечебно-профилактични средства.

Принципната новост в антиварикозния балсам «Горхон» (Ручей) е в мощното действие, насочено към отстраняване на причините за появата и развитието на венозна недостатъчност.

От една страна, главният действащ компонент на балсама е етерично масло от рядкото байкалско растение Chimaphila umbellata L. (на руски –зимолюбка), отдавна използвано в бурятската медицина. От друга страна, в състава на балсама «Горхон» е включен високотехнологичен биофлавоноиден комплекс, получен от кожицата и семките на червено грозде, който комплекс съвсем неотдавна получи високо научно признание.

Растителните биофлавоноиди от Chimaphila umbellata L. и червеното грозде укрепват стените и повишават тонуса на венозните съдове, стимулират венозното кръвообръщение, препятстват тромбозата на вените. Етеричните масла от Chimaphila umbellata L. и мента стимулират лимфообръщенито и предотвратяват застоя на кръвта в краката.

Лечебният балсам «Горхон» помага да се справим с умората и болките в краката, отоците, изтръпванията и спазмите. Освен това, благодарение на подобряването на кръвообръщението, значително се подобрява и състоянието и външния вид на кожата на краката. Цена: 15.20 лв

 

Разширени вени – Как да облекчим състоянието на своите крака за кратко време с помощта на магнезиев гел и магнезиево олио.

 

Основни причини за появата на разширени вени:

 • Генетично предразположение
 • Дълго време стоене прав на едно место с ограничено движение

Облекчаване положението на разширените вени на долните крайници:

 • При всяка възможност повдигнете кратка на високо (бюро, стол), за да почиват и да се оттегли кръвта от кратка и да намалее натиска върху разширените вени.
 • Студени компреси и душове (студената вода свива капилярите и намалява напрежението в краката).
 • Ластични чорапи
 • Билки
 • Лекарства и хранителни добавки – действие охлаждащо и обезболяващо.
 • Оперативно лечение

Магнезиевият хлорид действа комплексно за разрешаване на проблема с разширените вени.

 • Подобрява еластичността и здравината на кръвоносните съдове и мускулите. Подобрява се работоспособността на мускулите.
 • Действа успокояващо на нервната система и отпуска мускулите.
 • Силно стимулира всички аспекти на клетъчната физиология и производство на енергия, тъй като участва в повече от 325 ензимни реакции. Ето защо добавяне на магнезий към диетата увеличава, силата и издръжливостта.
 • Облекчаване на болки при локалното третиране с магнезиев хлорид при разширени вени, спортни травми, мускулни и ставни болки (крампи, мускулна треска), има незабавен ефект.

Продуктите Магнезиево олио и Магнезиев гел – съдържат магнезиев хлорид
Нанася се локално върху разширените вени и мускула около тях ( прасци , бедра и др.) Още след първите намазвания с магнезиев хлорид тежеста и болката в краката ще намалее и постепенно ще изчезне. Няма да има отичане на краката. Ако имате сериозни проблеми може да се мажете по-често 3-4 пъти на ден. Системното използване на магнезиев хлорид води до намаляване изпъкналостта на вените и дори тяхното прибиране в определени случай.

Цени: Магнезиево олио 100 ml – 7.00 лв, 200 ml – 13.00 лв

            Магнезиев гел 100 ml – 10.00 лв, 200 ml – 18.00 лв

 

ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШИТЕ ДЕЦА

ВИТАМАМА –  драже за здрав растеж на вашето дете

Този поливитаминен продукт съдържа всички най-важни биологично активни вещества, необходими за здравия растеж и хармонично развитие на децата. Благодарение на своя сложен състав «Драже ВитаМама» способства пълноценното развитие на костната, нервната и мускулната система, укрепва защитните сили на организма и нормализира обмяната на веществата, а също така пълноценното кръвотворене и укрепване на сърцето и.

Драже Витамама способства хармоничноторазвитие на детето, смекчавайки влиянието на неблагоприятната екологична среда, сезонните хиповитаминози и повишеното натоварване в училище.

Начин на употреба: по 1-2 чаени лъжички от гранулата на ден, заедно с храната, предварително разтворени във вода.

Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите на продукта.

Състав: витамини А, D, С, E, В1, В2, В6, В12, РР, калций, желязо, цветен прашец, екстракти от коприва, офика, черна боровинка, клюква, облепиха, ехинацея, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина.

Опаковка – 150 gr Цена: 28.20 лв

Топивит драже. Природен инулинов комплекс.  „Топивит” съдържа в своя състав забележителното природно вещество инулин. В съчетание с витамин С инулинът е много полезен за децата – той укрепва имунитета, стимулира развитието на нормалната чревна микрофлора, препяства развитието на алергични реакции, способства профилактиката на захарен диабет, а също така подобрява минералния обмен в костната тъкан. По 1 чаена лъжичка 2 пъти на ден сдъвкано – 28.20 лв

 

Мумиешка, драже, 150 g. Новият продукт на Корпорация „Сибирско здраве” съдържа мумио във вида, в който то съществува в природата. Продуктът е създаден със съхраняването на всички профилактични свойства на природното мумио и не съдържа добавки. Това е потвърдено с екологичен сертификат и сертификат за съответствие. Витаминизираното драже «МУМИЕШКА» за: стимулиране на имунитета; осигуряване на профилактиката на простудните заболявания; здравия растеж на децата; понижаване на алергенния фон; нормализиране на процесите на храносмилането и отделянето на урината; общото укрепване на организма на децата. Да се приема ежедневно по  1-2 чаени лъжички (5-10g) рано сутрин, веднага след събуждането или преди сън (2-3 часа след вечерята). Максимален ефект се постига при смукане на дражетата – 25.80 лв

 

ВИТАМАМА – сироп за засилване на имунитета

Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» е много ефективен имунокоректор, който може да се използва както от възрастни, така и от деца. При неговата разработка беше използван многогодишният опит на Научно-изследователския институт по имунология на Сибирския отдел на академията на медицинските науки. Ефективността на този продукт се обяснява с това, че той въздейства едновременно на четири звена за укрепване на нашия имунитет.

1. Повишаване на фагоцитарната активност на имунните клетки
В нашия организъм има много важни имунни клетки – макрофаги, което в превод от латински означава „големи унищожители”. Те не случайно са получили такова название, тъй като имат способността да поглъщат и разрушават клетките на бактериите и клетките, поразени от вируси. Но при много хора макрофагите губят своите навици, което е свързано с негативното въздействие на екологичните фактори и недостига в храната ни на имуноактивни вещества като витамин С, бетакаротин и биофлавоноиди. Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» включва в състава си такива лекарствени растения като: шипка и листа от малина, които в голямо количество съдържат тези биологично активни вещества, «подстрекаващи» активността на макрофагите.

2. Активизиране синтеза на имунни клетки
При много хора имунодефицитните състояния са свързани с недостатъчно количество имунни клетки (най-ярък и печален пример за което е СПИН). За щастие в природата съществуват ефективни и безопасни биологично активни вещества, способни да повишат синтеза и количеството имунни клетки.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракт от ехинацея, в който има особени полизахариди. Тези имуноактивни вещества не само стимулират образуването на нови имунни клетки но и „тренират” вече съществуващите.

3. Активизиране синтеза на антитела
Имунните клетки могат да разрушават чуждите на организма обекти, поглъщайки и разрушавайки ги. Но в организма на човека има още по-ефективно и точно оръжие – антителата – особени белтъчни вещества, които се изработват от имунните клетки в отговор на проникването на инфекция в организма. Тези антитела „проследяват” вирусите и бактериите, прикрепят се към тях и ги разрушават.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракти от ехинацея и мащерка, които стимулират изработването на антитела в организма и с това повишават неговата устойчивост към инфекции.

4. Активизиране синтеза на интерферони
Интерфероните са уникални противовирусни вещества, които се изработват в нашия организъм в отговор на проникването на вируси. Тези вещества не са способни да разрушават вируси, но ефективно блокират тяхното размножаване и с това предотвратяват по-нататъшното развитие на инфекция.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа обогатен екстракт от ехинацея, който стимулира изработването на интерферони в нашия организъм, подготвяйки го за неизбежната среща с вирусите.
Така сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» създава непреодолима бариера на пътя на инфекциозните възбудители.

Състав: натурални екстракти от ехинацея, плодове от шипка, листа от малина, мащерка, листа от подбел, вишнев концентрат, фруктоза.

Начин на употреба: за профилактични цели – по 1 чаена лъжичка сутрин, 30 минути преди храна, с лечебна цел дозата може да се увеличи до2-3 чаени лъжички.

Опаковка – 150 ml  Цена: 21.10 лв

УКРЕПИ ИМУНИТЕТА с Camellia sibirica (Камелия сибирика)

15 филтър – пакетчета (пирамидки)    

Чай премиум-клас в пакетчета-пирамидки с двоен вкус

Ръчно събраните цели части на растенията (листа и стъбла) в този уникален чай съхраняват своята първозданна природна форма и богата концентрация от етерични масла, придаващи на чая особен вкус и аромат. Съставът на  чая е подобран по начин, който осигурява уникален ефект на двоен вкус. При първоначалното запарване на пакетчето се получава един вкус, а при повторното запарване – друг вкус и аромат. А природните целебни вещества, на които са така богати тези билки, укрепват сърцето, имунитета и нормализират работата на червата.

Употреба:

1 пакетче-пирамидка се залива с вряла вода, запарва се в продължение на  2-3 минути. Препоръчва се повторното запарване в продължение на 4-5 минути за разкриването на друг вкус и аромат на напитката.

Състав: зелен чай (Camellia sinensis), курилски чай (Pentaphylloides fruticosa), плод от глог (Crataegus saguinea), семена от резене (Foeniculum vulgare), цели пъпки от карамфил (Syzyguim aromaticum).

Маса нето: 45 г. (15 пакетчета – пирамидки)  Цена: 19.90 лв 

КАРНИТРИН (60 капсули, за отслабване). Нов ферментен активатор на мастния обмен с теобромини, елеутерозиди и L-карнитин – 30.50 лв

ЕЛЕМВИТАЛ С ОРГАНИЧЕН МАГНЕЗИЙ, 60 капсули. Магнезият e минерал на природната безметежност. Магнезий се намира във всяка клетка на човешкия организъм. Особено много магнезий се намира в мускулите, а също така в мускулните клетки на съдовете и сърцето.

Една от главните му функции е да регулира процесите на отпускане на мускулите, включително на сърцето и кръвоносните съдове, и така подпомага поддържането на нормалното артериално налягане и честотата на пулса, което усилва общия релаксиращ ефект. Затова магнезият е един от главните регулатори на човешките биоритми.

Магнезият се използва и за профилактика на стресорни реакции при предменструален синдром, за оказване на въздействие върху естествените хормони на съня, за намаляване на главоболието и за забавяне на развитието на атеросклерозата.

Да се приема по 1 капсула 2-3 пъти на ден по време на хранене – 30.50 лв

ВитаХром (30 капсули). Хромът регулира работата на цял ензимен комплекс, който управлява обмяната на въглехидратите, мазнините и холестерола в организма. Хроничният дефицит на хром е една от важните причини за заболяване от захарен диабет, затлъстяване и натрупване на холестерол. По 2 капсули дневно – 15.20 лв

ВитаКалций (60 капсули). Оригиналната му многокомпонентна рецепта се отличава освен с органичното съединение на калция и с още 13 биологично активни микронутриенти, които повишават биологичната усвояемост на калция и оптимизират обмяната на костната тъкан и обмяната на минерали. Да се приема 2-3 месеца по 2-3 капсули на ден  – 22.30 лв

ЕЛЕМВИТАЛ С ОРГАНИЧЕН СЕЛЕН

Селенът е скъпоценен за организма ни микроелемент, необходим на абсолютно всеки. Той влиза в състава на голямата част от хормоните и ензимите и по такъв начин е свързан с всички органи и системи на нашия организъм. Обаче най-главното е, че селенът предпазва мембраните на клетките ни от окислителните процеси като по този начин защитава клетките и тъканите от разрушаване.

Нова концентрирана формула на СЕЛЕН в органична форма – минерала на  природната младост, един от главните антиоксиданти на организмани!

Елемвитал с органичен селен – «жив» селен в концентрирана форма, създаден с отчитане на особеностите на неговото усвояване от организма. Елемвитал с органичен селен е допълнен с екстракти от билки от Алтай и Прибайкалието:

Екстрактът от байкалски шлемник оказва  общоукрепващо, успокояващо, отхрачващо, температуропонижаващо и противоглистно действие, избавя от нарушенията на съня и помага да се справяме с нервното напрежение.

Екстрактът от шипка е много богат източник на природен витамин С и антиоксиданти.

Екстрактът от чесън оказва подмладяваще действие, подобрява работата на храносмилателната и нервната система, повишава имунната защита на организма, влияе благоприятно върху растежа и деленето на клетката.

Екстрактът от ацерола (балбадоска вишня) съдържа рекордно количество витамин С – 1000-2000 мг на 100 г. тегло, което 15-100 пъти превишава показателя на портокалите.

Елемвитал с органичен селен допълнително е усилен с един от най-високотехнологичните антиоксиданти от ново поколение – дихидрокверцетин. Дихидрокверцетинът се получава чрез дълбока преработка на дървесината на даурска лиственица.  При редовна употреба даже на неголямо количество от този антиоксидант се нормализира проницаемостта на кръвоносните съдове, понижава се риска от развитието на сърдечно-съдови и онкологични заболявания, от възникването на тромби в съдовете. Освен това, дихидрокверцетинът способства за нормализацията на нивото на холестерин в кръвта, съхранява зрението, подобрява общото самочувствие

Опаковка: 60 капсули по 410 mg, 42.20 лв

ЕЛЕМВИТАЛ С ОРГАНИЧЕН ЦИНК

Цинкът е изключително важен микроелемент, необходим за растежа и развитието на опорно-двигателната система на човешкия организъм, възстановяването на циркулацията на кръвта, регенерацията на кожата при ендокринни заболявания.

 

На човешкия организъм на денонощие са необходими около 15 мг. цинк. Да се получи с храната това количество цинк е много трудно.  Освен това алкохолът и кофеинът извеждат цинка от организма, а рацион, наситен с калций понижава усвояването на цинка.

В периоди на простудни заболявания, грипни епидемии и при понижен имунитет са необходими допълнителни количества цинк.

Цинкът може да бъде осигурен чрез „Елемвитал с органичен цинк“ в най-удобната за усвояване от организма форма на микроелементите цинк и мед – като органични съединения във вид на соли на лимонената и на млечната киселина, тъй като цитратите и лактатите са най-добрите проводници в клетките.

 

По такъв начин, попадайки в организма, цинкът изпълнява няколко ключови функции:

–                     препятства образуването насвободни радикали;

–                     укрепва имунитета;

–                     стимулира процесите на подмладяване на клетките;

–                     стимулира синтеза на 3-те основни хормона-анаболитици (хормона на растежа, инсулиноподобния фактор на растежа и тестостерона);

–                     нормализира състоянието на простатната жлеза и стимулира активността на сперматозоидите;

–              отговаря за процесите на обонянието и вкусовите усещания;

 

–               понижава нивото на холестерина в кръвта;

–                     участва при зарастването на рани, тъй като играе важна роля в синтеза на белтъци в организма.

 

Комплексът «Елемвитал с органичен цинк» съдържа:

– екстракт от ехинацея – защитава от грип, простуди и рецидивиращи (повтарящи се) инфекциозно-възпалителни заболявания на дихателните и пикочните пътища;

– екстракт от ацерола (барбадоска вишна) – има изразено антиоксидантно действие, укрепва мъжката репродуктивна система;

– екстракт от корен на репей – способства за очистването на кръвта (свързва свободния амоняк и други токсини в кръвта и ги извежда с урината), проявява температуропонижаващи, потогонни, противовъзпалителни свойства, а също така и пикочогонно, жлъчогонно и бактерицидно действие;

– екстракт от шипка – оказва общоукрепващо и имуностимулиращо действие, усилва регенерацията на тъканите, намалява проницаемостта на кръвоносните съдове, взема участие във въглехидратния и минерален обмен, притежава противовъзпалителни свойства;

– меден цитрат – поддържа нивото на артериалното налягане, участва в обмена на холестерина и глюкозата, а главно – увеличава биодостъпността на цинка в организма.

 

Начин на употреба:

За възрастни – по 1 капсула на ден по време на хранене.

 

Активен състав: Екстракт от ехинацея, екстракт от ацерола, екстракт от корен на репей, екстракт от шипка, цинков оротат, цинков цитрат, цинков лактат и меден цитрат.

Опаковка: 60 капсули по 470 мг. Цена 32.90 лв

 

ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ с активен кислород, инфрачервени лъчи и отрицателни йони: Потискат развитието на вредните бактерии и стимулират полезните. По този начин поддържат естествената способност на женския организъм за самоочистване, регулират кръвообращението, засилват имунитета. За поддържане на хигиената в пикочо-половата система по всяко време.

Цена: Дневни (10 броя, 9.60 лв)  Нощни (8 броя,  9.60 лв) Ежедневни (30 броя, 12.80 лв)

ВИТАМИН Е (75 капсули, 52.00 лв)

Алое  вера за вашето истинско здраве и красота!

Лечебните свойства на „Царицата на растенията”, както наричат  Алоето, са познати отпреди 4500 г. В папирус от гробниците край Тива  растението е споменато 12 пъти. Познавали са го римляните, гърците, арабите, индийците и японците.

Много от „бащите” на модерната медицина като Гален, Хипократ и Авицена са използвали Алое в практиката си.

При индианците Алоето е измежду 16-те най-ценни и свети растения. Те са го наричали “небесно лекарство” и са го използвали при рани, главоболие, ухапвания от змии. Девойките на маите мажели лицата си със сок от Алое за да са красиви, подобно на Нефертити и Клеопатра.

Предлаганото от нас Алое Вера на Forever Livihg  се добива от вътрешния сок на пресни растения алое (aloe vera barbadensis miller). Използва се само неразреден сок, грижливо преработен незабавно след брането, което гарантира запазването на всички полезни компоненти.

Сокът от Алое Вера е мощен източник на аминокиселини,  на витамините А, В1, В2, В6, В12, С и Е, на фолиева киселина и никотинамид), на микро- и макроелементи като калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк.

Алое Вера се препоръчва за подпомагане при срив на имунната система и отпадналост, при туморни заболявания, проблеми на храносмилателната система, алергични заболявания, при проблемна кожа и заболявания като екземи, дерматити, акне и херпес симплекс, при диабет, атеросклероза и повишен холестерол, рани и контузии, болки в мускулите и сухожилията, при възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.

Сокът от алое има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително и противотуморно действие.  Той подобрява обменните процеси в организма, има мощно противоалергично, антибактериално, болкоуспокояващо и регенеративно действие. Подобрява еластичността на кръвоносните съдове и работата на храносмилателната и отделителната системи, повлиява положително подвижността на ставите и мускулите.

Препоръчителен прием: 3 пъти дневно преди хранене по 20 ml (около 2 супени лъжици) сок от алое вера, смесен с плодов сок.

Опаковка на Forever Livihg 1000 ml, за 20 дни. Цена: 38.40 лв.

 

 

ПРОБИОТИЦИ

Предлаганите от холистичен кабинет Грация пробиотични продукти са произведени в България от екологично чисти съставки от фирмата Дафлорн ООД под търговските марки Biomilk, Laktera и Magic Pover като функционални пробиотични храни и добавки към храната. Те са клинично изпитани, патентовани и регистрирани в България, Европейския съюз и други държави.

За профилактика и ускоряване на лечението на:

Храносмилателната система. Неправилното хранене и погрешното съчетаване на храните често нарушават функциите на стомаха и червата, черния дроб, жлъчния мехур и панкреаса. Препоръчваме ви следните продукти: Biomilk Papaya Vital, Biomilk Vital, Laktera Optima и Laktera Forte

Сърдечно-съдовата система. Съчетаването на рационалното хранене с пробиотични функционални храни е гаранция за правилното функциониране на тази така важна система. Препоръчваме ви следните продукти: При атеросклероза и високо кръвно – Biomilk Hepanorm; При разширени вени – Biomilk Aloe Vera; При висок холестерол – Laktera Optima Plуs, Biomilk Hepanorm и Biomilk Liponorm

Нервната система. Пробиотичните функционални храни и синбиотици хранят мозъчните клетки и извличат натрупаните в тях отрови. Употребата на продуктите стимулира и стабилизира нервната система, подобрява мисленето и вземанетона решения, успокоява съня. Препоръчваме ви следните продукти:  Biomilk Comfort, Biomilk Café, Laktera Relax и Laktera Forte

Дихателната система. Тя е в пряк контакт със замърсената околно среда и е изключително уязвима. Препоръчваме ви следните продукти: Biomilk Young, Biomilk Vital, Laktera Optima, Laktera Rose Oil и Laktera Vit

Опорно-двигателният апарат. Профилактиката на костно-мускулния апарат не трябва да се отлага. Овладейте остеопорозата в първи стадий и нормализирайте индекса на костната плътност, като приемате: Biomilk Ostotonin, Biomilk Power Energy, Laktera Optima Plуs, Laktera Vit и Laktera Forte

Ендокринната система. Пробиотиците стимулират ендокринната функция и подобряват значително секрецията на жлезите. Препоръчваме ви: При повишена кръвна захар – Laktera Optima Plуs, Biomilk Hepanorm и Biomilk Liponorm; При затлъстяване – Biomilk Vital, Biomilk Papaya Vital и Laktera Optima

Отделителната система. Камъните и възпалителните процеси в бъбреците, уретерите и пикочния мехур могат да бъдат преодоляни чрез: Biomilk Power Energy, Biomilk Vital, Laktera Optima и Laktera Rose Oil

Половата система. Пробиотичните функционални храни и синбиотиците повлияват кисти, миоми, възпалителни процеси в матката, маточните тръби и яйчниците, както и аденоми на простатната жлеза и нарушения в еректилната функция. Препоръчваме ви следните продукти: Biomilk Aloe Vera, Laktera Forte, Magic Rower Mars, Venus и Erotic

Кожата. Поддържайте нейната красота и здраве дори когато сте изправени пред предизвикателствата на времето и околната среда.  Препоръчваме ви козметичните продукти от серията Mariah”s face. При псориазис, възпаления и рани – Biomilk Aloe Vera и Biomilk Comfort

Имунната система. Ежедневно човек е подложен на вредни и токсични въздействия от въздуха, храната и водата. Не са изключение и лекарствата, голяма част от които са клетъчни отрови. При хронични болести и грип и за стимулиране на имунната система ви препоръчваме:   Biomilk Papaya Vital, Biomilk Hepanorm, Laktera Rose Oil,  Laktera Vit и Laktera Forte

Радиация. За профилактика срещу радиационни въздействия, предпазване от злокачествени новообразувания, след лъче- и химиотерапия ви препоръчваме употребата на:  Biomilk Plus и Biomilk Antioxidant

 

В КАБИНЕТ ГРАЦИЯ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ:

ЗАЩИТНИ ПИРАМИДИ за неутрализиране на вредното лъчение от геопатогенните точки и зони. В стая с нормални размери има около осем геопатогенни точки. Ако леглото ви, работното ви място или мястото, където почивате са над такава точка, имунната ви система е атакувана неусетно и постоянно от вредното лъчение. Зачестяват болестите. Най-страшният резултат от невидимата агресия е ракът. Шест от всеки десет болни от рак са спали или работили продължително над геопатогенна точка или зона (Цена: 11.00 лв).

 

 

ДЕТОКСИКИРАЩИ ПЛАСТИРИ за крака Detox Ki и JUN GONG . През целия ни живот в нашето тяло се натрупват големи количества отпадни вещества. Това токсично претоварване води до различни хронични заболявания, лесна уморяемост, главоболие, лошо храносмилане, понижен имунитет, артрит, запек, депресия, кожни и ставни проблеми, преждевременно остаряване… Предлаганите стелки са най-новото у нас в технологиите за детоксикация. Те поглъщат токсините, натрупани в нашето тяло и: Увеличават нивото на жизнената енергия, намаляват болките и умората ш облекчават напрежението, подобряват кръвообращението и метаболизма, нормализират телесното тегло, работят, докато спим (10 броя, 20.00 лв).

 

 

МАСКА ЗА ОЧИ КРИСТАЛЕН КОЛАГЕН. Специално решение на три основни проблемана кожата около очите: бръчки, потъмняване на кожата и торбички. Предназначени за: хора със суха кожа и фини бръчки около очите, с нередовен режим на спане и начин на живот, с контактни лещи, с преуморени очи от продължително четене, продължително гледане на телевизия и работа с компютър и стрес (5 чифта, 10.00 лв).

 

ZAPPER Автономен портативен уред по схема на д-р Хулда Кларк (САЩ) за очистване на обитаващи в човешкото тяло патогенни микроорганизми. Според доклади на Световната здравна организация около 80% от всички съществуващи заболявания на човека или пряко се причиняват от паразити, или възникват като следствие от тяхната дейност в нашия организъм. Човекът може да бъде “стопанин” на повече от 2000 вида паразити (89% от тях са хелминти) – от най-малки микроорганизми до еднометрови глисти (Цена: 86.40 лв).

 

CRONY 100, автономен портативен уред за обработване със сребърни йони в контролирана концентрация на вода в домашни, полеви и други условия (с таймер и светлинна и звукова индикация). С вложеното в електродите свръхчисто сребро апаратът може да обработи около 30 000 L вода за ежедневни питейти нужди и около 800 L колоидно сребро за лечебни цели – 86.40 лв).

 

Освен за дезинфектиране на вода, полученият сребърен колоид е ефикасен при изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болествотворни микроорганизми: вируси,, бактерии, хелминти, гъбички и плесени. Той притежава добро имуносупресорно и регенеративно действие. Предназначение:

 •     За почистване и промивка на порезни, охлузни и рани от изгаряния
 •     При вътрешни болести, инфекциозни, гинекологични, кожни и стоматологични заболявания
 •     При хепатит А, В и С, херпеси, тумори и СПИН и болести на дихателната система, слуха и зрението
 •     При алергии, подсичане, гъбички по краката, диабетна невропатия и възпаление на ставите
 •     За обеззаразяване на вода от несигурен източник и добавка към питейна вода за ежедневни нужди, ва дезинфекция на повърхности, пране, плодове и зеленчуци, за увеличаване трайността на бързоразвалящи се продукти

 

 

ЗЕОЛИТ                        

Зеолитът (zeolit, klinoptololit)  е силикатен минерал с микропореста структура, съставен предимно от силициeв диоксид, натрий, калий, калций , алуминий и вода. При попадането на зеолита в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и йоните на средата, в която се намират, започва активен йонообмен, което му придава уникални свойства: висок катионообменен капацитет към Ca, Mg, Na и K; високи сорбционни свойства към амония и някои органични съединения; абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137 и стронций 90. Това означава, че той може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на  човешкия организъм.

Употребата на зеолит или на вода, обработена със зеолит, пречиства отровите в организма, поети чрез храната или от околната среда, и по този начин ликвидира отключващите моменти за различните органи, помага за възстановяване и поддържане на здравето.

Приеман с храната или водата и навлизайки по този начин в нашия организъм, зеолитът:

 • Изчиства организма от радиоактивните елементи, натрупани по време на Чернобилската авария и в районите на военни действия, където е използвано оръжие с обеднен уран DU. Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химичката кхн Н. Измирова от Националния онкологичен център, години наред изследва приложението на този минерал в лечението на онкологични заболявания.
 • Улавя и извежда нитрозамините (канцерогенните вещества, които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване и употреба на нитратна сол). На тях се приписва рязкото ускоряване на появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка много специалисти също свързват с обработката на месните продукти. Свързва и елиминира свободните радикали и помага на организма да избегне увреждането на ДНК. Има силен антиоксидантен ефект в борбата с оксидационния стрес.
 • Подходящ да се ползва при заболявания, за които се знае, че отделянето на радикали е една от основните причини за появата им.
 • Нормализира кръвното налягане, повишава абсорбцията на глюкозата, нормализира киселинно-алкалния баланс. Помага при обилно изпотяване, предизвикано от нервни проблеми, елиминира млечната киселина в мускулатурата и подобрява мускулния тонус. Ускорява зарастването на рани, пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки. Повишава активността на остеобластите (клетките, изграждащи костното вещество). Помага на организма да усвои по-пълно полезните хранителни вещества.

Приемането на зеолит се препоръчва като помощно и укрепващо средство при лечение на всички, включително туморни, заболявания. Особено полезно е то при химиотерапия и радиотерапия, защото извършва адекватна детоксикация, облекчава и отстранява страничните ефекти от терапиите и позволява значително по-бързо възстановяване.

Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерална вода, е твърде полезно. Желаният ефект може да се постигне с ежедневна употреба на вода, обработена със зеолит. 150 ml клиноптилолитова вода се смесва с 50 ml ябълков оцет или лимонов сок. Сместа се пие минимум три пъти дневно преди ядене.  За употребата на обработена със зеолит вода няма противопоказания. Тя може да се употребява неограничено време.

Зеолит 90g термообработен – 9.60 лв

 

 

АКТИВАТОР (КАНА) ЗА ЖИВА И МЪРТВА ВОДА

Обикновената чешмяна вода е неутрална. Пълна е с примеси, като хлор, флуор, тежки метали и котлен камък, които отслабват имунната система и водят до редица заболявания. Активаторът разделя неутралната вода на жива (алкална) и мъртва (киселинна). Активираната вода придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действащо, екологично чисто средство за профилактика при алергии, диабет, високо кръвно налягане, вирусни инфекции, туморни образования и много други заболявания. Живата вода неутрализира киселините в организма, които са в основата на много от заболяванията и идеална среда за болестотворните вируси и микроорганизми. Мъртвата вода убива бактериите и паразитите и отстранява причините за по-голямата част от нашите заболявания. Цена: 64.00 лв

 

К Н И Г И Т Е:

– Целулитът. Характеристика и комплексно лечение. Проф. д-р Иван Топузов, д. м. Цена 5.50 лв

– Трансдермална терапия с магнезий. Марк Съркъс, доктор по източна медицина и специалист по акупунктура. Цена 12.00 лв

– Чудодейните еликсири. Инженер-химик Никола Хлебаров. Цена 10.00 лв

– Пийте магнезий… през кожата! Д-р Димитър Пашкулев. Цена 4.00 лв

– The MAGIC ELIXIRS with Diseases and Propfylaxis. Chem. Eng. Nikola Hlebarov. Цена 4.00 лв

– The MIRACULOUS ELIXIRS. Chem. Eng. Nikola Hlebarov. Цена 10.00 лв

– Лечебната традиция на българите в миналото и днес. Том 1. Доц. Живко Куновски. Цена 12.00 лв

– Су-джок и мокса, ръководство за самолечение. Пламен Иванов. Цена 18.90 лв

– Профилактичен и лечебен ефект на българския препарат ЕЛИКСИР 361 в условията на вибровъздействие. Проф. д-р Димитър Цветков, д. м. и колектив. Цена 4.00 лв

– Живея с вашата болка. Диана Луна. Цена 7.70 лв

 

КОНТАКТИ

Кабинет по холистична медицина

Адрес: гр. София, бул. “Генерал Скобелев” 77 А, – до Руски паметник
Тел.: 02 951 68 09;
Моб. тел.:  0887 465 316, 0876 668 350, 0896 321 424, 0899 845 803 и 0879 845 803,
E-mail: graciam@ abv.bg
Skype: russirussev43

Текст и изображения: graciam.hit.bg