Иванка Вълкова – Нетрадиционна медицина – гр.Банкя

Published by burn on

Иванка е родена на 24.02.1950 година в с. Безмер. До деветата си годишнина живее и учи на село. Заедно със своя по-голям брат, Стойно, от малки работят заедно с родителите си на нивата, за да се научат на труд и честност. Паралелно с това, Иванка, обожава да ходи при една от местните баби-лечителки. Баба Тодорка, лекува хората с билки и масажи. Тогава малкото момиче, все още не знае, че един ден лечението ще се превърне и в нейна мисия.

Когато Иванка е на 9г., семейството й се мести в Ямбол. Там тя завършва средното си образование и след това заминава за София, за да учи в полувисш институт „Технология на хлебопроизводството”. В столицата среща своя съпруг, с когото се прибира в Ямбол след като завършва. Започва работа в завод за хляб и скоро на бял свят се появяват двете им деца. На 31 г. Иванка претърпява инцидент. Пада от люлка и изпада в кома. Няколко месеца лекарите се борят за живота й и успяват да я върнат при живите, но нещо в Иванка се е променило. Никой не разбира, че тя е в дълбока депресия. Няма медицинска причина Иванка да се чувства зле, но всичко я боли. Тогава, колежка на нейния съпруг му споменава за точковия масаж и му дава няколко тематични книги. Той ги отнася у дома и Иванка започва да експериментира със себе си. За около три месеца тя започва да се чувства по-добре и тогава си дава сметка, че този непопулярен у нас метод на източната медицина, може да помогне на много хора. Осъзнава, че нейното призвание е да лекува.

Иванка решава да усъвършенства знанията си и малко след като се развежда се установява в София. В града започва да учи отново. Този път в института за подготовка на здравни кадри със специалност „лечебен масаж”. По онова време един от най-известните и добри лечители у нас – бай Димитър Кръстев, започва експерименти за създаването на уникално лекарство, което да подобри общото физическо състояние на хората. Въпреки държавните пречки, създава свой център в Банкя и започва да развива билковия си еликсир.

Междувременно се появява нуждата от добри специалисти по лечебен масаж и Кръстев се спира именно на Иванка, за свой съратник. Заедно работят почти до смъртта му, а днес Иванка е верен продължител на идеята му – да помага без химия – само с билковия еликсир и лечебен масаж.Иванка не се вълнува дали от заплащането на лечебната процедура. За нея по-важно е да помага на страдащите да оздравеят. Живее скромно. Приютява всеки, който няма къде да остане, докато трае лечението му. Мечтае да ремонтира къщата си, за да може да приема повече хора. Тя кипи от енергия и иска да я раздава на всички. Иванка не просто масажира, тя е и „психотерапевт” и диагностик. Усмихната и силна, неуморната жена е преминала през множество трагедии.

КОНТАКТИ

Иванка Вълкова – Нетрадиционна медицина – гр.Банкя
Адрес: гр. Банкя ул. Созопол 3
Тел.: 02 9977340;0882282119;0878330995