Здравословна Коледа – защо пък не…?

Published by burn on

Наближавайки Коледа в съзнанието ни изникват купища нездравословни неща, които я съпътстват…

Не бива да забравяме обаче, че като всяко едно нещо и Коледата е монета с две страни.

Така че нека погледнем от другата страна на монетата и да разберем каква е тайната на Здравословната Коледа и как тя може да се отрази положително на организма ви.

Като за начало  – Коледа е най-добрият психотерапевт.

Коледните и новогодишните празници са това време от годината, което се свързва с най-много положителни емоции, които неминуемо се отразяват повече от благоприятно върху здравето ви.

Ето и каква е най-добрата рецепта за здравословна Коледа:

  • Отпуск – не по малко от 2 седмици

Почивката между празниците ни дава прекрасната възможност да презаредим и се сдобием с нови сили.

И понеже няма нищо по-добро за психическото и физическото ви здраве от активната почивка, се отдайте на пътуване и екскурзии.

  • Специален човек

Вземете със себе си само най-близкия човек, отидете някъде само двамата и избягайте от всичко и всичко. Няма по-добра релаксация от тази. Пък и така ще съживите връзката си, а любовта е нещо, което няма как да не се отрази положително на здравето ви.

  • Дълга шопинг терапия

Какво е Коледата без подаръци – било то за нас или за любимите ни хора.Няма по – добра терапия от пазаруването с любимата  приятелка. А за да има здравословен ефект, е важно да не оставяте коледния шопинг за последния момент.

  • Мнооого Сън

Сега ви се е паднало да се наспите. Сънят е нещото, което липсва на много хора, било заради работа, училище или други ангажименти. А липсата на сън сериозно се отразява на здравето ви. Така че се възползвайте от почивните дни покрай Коледа и ги инвестирайте в здравето си. Или иначе казано, инвестирайте ги в сън.

  • 5 часа ръкоделие

Ако сте от сръчните хора, които майсторят различни “джунджурийки” сега е момента да се отдадете на това си хоби.Освен, че ще ви подейства релаксиращо, нищо чудно да се окажете с дузина уникални подаръци, изработени лично от вас. А какво по-хубаво от безплатни подаръци, които ще зарадват близките ви дори повече от купените такива.

 

 

Източник: Розали