ITS | Здравен портал

Д-р Тодор Тодоров – Стоматолог гр. Варна

Д-р Тодор Тодоров завършва Факултета по дентална медицина към Медицински университет гр. Пловдив през 2000 г. с образователна степен „магистър“. Професионалните му интереси са насочени в областта на хирургията, протетичната дентална медицина и имплантологията. Той е преминал редица курсове при наши и чужди известни специалисти в тези области.

Д-р Тодоров е част от екипа на Дентален център Алтея. Дентален център “Алтея” е специализиран в областта на стоматологичното лечение. Предлага цялостно лечение на заболяванията на устната кухина. Професионалният подход към и иновативните методи и техника, с които разполага гарантират най- добрите резултати. Екипът инвестира в нови технологии, целящи по-доброто качество на предлаганите услуги.

УСЛУГИ:

Профилактика
Предпазване на зъбите от развитие на кариес, профилактика на пародонталните заболявания, методи за поддържане на орална хигиена.
Лечение на кариес
Ранна диагностика на кариес , възстановяване на дефекти на твърдите зъбни тъкани директно и с индиректни методи, реминерализиращи процедури.

Лечение на усложнения на зъбния кариес (пулпити и периодонтити)
Съвременното кореново лечение се базира на правилното почистване, дезинфекциране и запълване на кореновите канали. За постигане на тази цел, се използват най-съвременни материали и техники – изолиране на зъба с кофердам, машинно обработване на кореновите канали и запълването им. Прецизното лечение на кореновите канали е гаранция за дълготрайната преживяемост на зъба.

Лечение на заболяванията на пародонта
Почистване на надвенечния и подвенечен зъбен камък, полиране на зъбите, пародонталношиниране на разклатени зъби, костозаместване, хирургично лечение на пародонталните тъкани.

Хирургия
Екстракция на зъби, оперативно отстраняване на ретинирани и дълбокофрактурирани зъби, инцизия на абсцеси, апикална остеотомия, хирургична подготовка за протезиране.

Имплантология
Поставяне на импланти, работа с различни имплантни системи в зависимост от конкретния случай, цялостна грижа за пациента от първоначалния преглед и планиране на лечението до редовните контролни прегледи след това.

Ортопедично лечение
Възстановяване на дефекти в зъбните редици чрез поставяне на: неподвижни конструкции – мостове и коронки подвижни протези – плакови протези, моделно-ляти скелетирани протези с куки или
специални опорно-задръжни елементи (стави, ключалки, траверси ), протезиране върху импланти.

Избелване на зъбите
Предлага се подобряване на естетиката на зъбите чрез различни системи за избелване за избелване в кабинета или в домашни условия според желанието на пациента и конкретните условия.
Естетични корекции във формата, размера и цвета на зъбите

КОНТАКТИ

Д-р Тодор Тодоров – Стоматолог гр. Варна
Адрес: гр. Варна, ул. Отец Паисий 15
Тел.: 052/ 460 511; 0887 375 206
Е-mail:
Web site: http://altea.bg

error: Alert: Content is protected !!