Д-р Станка Андонова – Специалист гастроентеролог

Published by burn on

Доктор Станка Андонова е гастроентеролог, практикуващ в град Добрич. В своя съвременно оборудван гастроентерологичен кабинет, тя извършва диагностика и лечение на заболявания, засягащи:

  • стомашно-чревния тракт
  • черния дроб
  • жлъчката
  • панкреаса

Доктор Андонова е и специалист по вътрешни болести и диететика. На своите пациенти тя изготвя индивидуални хранителни режими, целящи да подобрят здравословното им състояние и да повлияят на лечението на редица заболявания на стомаха.

Доктор Станка Андонова е с дългогодишен опит в областта на гастроентерологията. Тя има индивидуално отношение към пациентите посещаващи кабинета и. В своята работа внимателно подбира методите за лечение на всеки болен, в съответствие с неговия организъм и степен на заболяването.

 

УСЛУГИ
  • Лечение на язва

В своя съвременно оборудван кабинет, тя извършва лечение на язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Язвата представлява ерозия на лигавицата на стомаха или на първата част на тънките черва (дванадесетопръстника). Основните фактори повишаващи рисковете от възникване на заболяването са:

  • пиенето на много алкохол
  • честата употреба на аспирин, ибупрофен, напроксен или други нестероидни противовъзпалителни средства
  • тютюнопушене

Симптомите, проявяващи се при появата на язвата са болка, гадене, глад непосредствено след хранене, кръв в изпражненията.
За лечението на заболяването Доктор Станка Андонова използва медикаменти, билки и индивидуално изготвен хранителен режим.

  • Лечение на цироза

Разполага със съвременно оборудван кабинет в град Добрич, в който извършва лечение на цироза на черния дроб.

Цирозата на черния дроб е хронично заболяване, при което клетките на органа се заместват от не функционална тъкан. Това се получава в резултат на увреждане от различни фактори, като алкохол, вирусен или автоимунен хепатит или друго заболяване свързано с наднормено акумулиране на желязо и мед в организма.
Доктор Станка Андонова използва комплексно лечение на цироза на черния дроб. То включва изготвяне и стриктно спазване на специална диета, отказване от всякакъв алкохол и прием на медикаменти.

КОНТАКТИ

Д-р Станка Андонова – Специалист гастроентеролог
Адрес: гр. Добрич, ул. Захари Стоянов 4
Моб.тел.: 0888 035 960