Д-р Силвия Атанасова – Лекар гастроентеролог гр. Бургас

Published by burn on

Доктор Силвия Атанасова е лекар гастроентеролог в Бургас. Като специалист по гастроентерология извършва гастроентерологични прегледи и лечение на заболявания на: стомашно–чревния тракт, черния дроб, панкреаса, жлъчката и жлъчните пътища.Доктор Силвия Атанасова практикува като специалист гастроентеролог в град Бургас. Лекарят има богат професионален опит в областта на медицината.

Гастроентерологът извършва гастроентерологични прегледи и лечение на болни с оплаквания от стомашно–чревния тракт, тънките и дебели черва, черен дроб, жлъчката и жлъчните пътища и панкреаса.

Заболяванията на стомашно-чревния тракт имат разнообразна симптоматика и етиология. За провеждането на правилно лечение трябва да бъде поставена изключително точна диагноза. Заболяванията на стомашно–чревния тракт са една от големите групи заболявания. Представляват нарушение на храносми­лането – Диспепсия. Нарушенията на функциите на храносмилателната система често изискват изследвания на функция, като например измерване на налягането или на времето на преминаване през стомах, тънко или дебело черво.

За диагностика на заболявания на дебелото черво се извършва фиброколоноскопия. Изследването дава прецизна диагностика на доброкачествени и злокачествени процеси на долния храносмилателен тракт.

За точна диагностика на заболявания на черния дроб и панкреаса се извършват редица лабораторни изследвания. На пациента се прави ултразвукова диагностика, която дава информация за обемни процеси, възпалителни заболявания на жлъчката и жлъчно-каменна болест. Извършва се и цветна доплерова диагностика на кръвоносните съдове.

Диагностицирането и провеждането на терапия на гастроентероложките заболявания, може да се извърши иендоскопски под формата на гастроскопия или колоскопия.

Гастроентерологията представлява област от специалността вътрешни болести. Занимава се с диагностика, неоперативни терапии и превенция на болести на стомашно-чревния тракт. Най-важните гастроентерологични заболявания са:

язвите,
тумори на стомашно-чревния тракт,
болестни състояния на черния дроб – цироза на черен дроб и хепатит,
заболявания на червата – възпалителните чревни заболявания

 

 

КОНТАКТИ

град: Бургас / Зорница
Адрес: бул. Стефан Стамболов 73, ет. 4, каб. 416
Телефони: 0889 353 826, 056 859 761