Д-р Росен Калпачки – Специалист невролог гр.София

Published by burn on

Д-р РОСЕН КАЛПАЧКИ е специалист невролог с дългогодишен опит в областта на медицината. Диагностира и лекува заболявания като епилепсия, мултипленна склероза, паркинсон, инсулти, главоболие, периферни заболявания и всички неврологични заболявания. Лекарският кабинет се намира в центъра на град София.

Медицинска помощ, оказвана в обстановка, отговаряща на всички съвременни изисквания за извънболнична специализирана помощ – чистота, спокойствие и дискретност, приятна обстановка, съвременна високоспециализирана апаратура и подготвени кадри, индивидуален подход към всеки пациент.

Консултация с невролог

В неврологичния кабинет се извършват консултации на болни с неврологични заболявания, проследяване на ефкта от лечението, профилактични и невропсихологични консултации.

Провежда се рутинно електроенцефалографско (ЕЕГ) изследване, компютърен анализ на ЕЕГ-мозъчна активност, видео-ЕЕГ

Невропсихологическо тестуване

Извършват се специфични тестове за оценка на паметта и вниманието.

ЕЕГ

Електроенцефалограмата (ЕЕГ) има за цел да направи запис на мозъчната активност, осъществен чрез електроди, поставени на повърхността на главата. Този запис ще покаже дали клетките от мозъчната кора работят нормално или някои от тях са увредени и не изпълняват своята функция правилно.

Това е функционално изследване, т.е дава представа за функцията на клетките и то само по времето на самото изследване.
Обикновено това изследване продължава 10 – 20 минути, като се спазват определени указания (затворени очи, отворени очи, дълбоко дишане, спокойно състояние), дадени от медицинската сестра или друго техническо лице, което прави ЕЕГ записа.

Освен за диагностика на епилепсия, ЕЕГ се използва при главоболие, сънни разстройства, разстройства в дишането и кръвообръщението, паметови нарушения и като спомагателна методика при мозъчни тумори и дегенеративни заболявания на централната нервна система.

Консултация с кардиолог

В кардиологичния кабинет се извършват консултации на болни със заболявания на сърцето и другите вътрешни органи от екип от четирима висококвалифицирани кардиолози по график. Провеждат се Електрокардиографско изследване (ЕКГ), Продължително изследване на ЕКГ и Артериално налягане (Холтер-ЕКГ и Холтер-Артериално налягане), Ехокардиография (ЕхоКГ).

Приемане на пациенти в болница

Осигуряваме възможност за хоспитализация в неврологично, кардиологично или вътрешно отделение за пациентите, на които това се налага.

Рехабилитация и масажи

Функционира и отделен кабинет за рехабилитация на неврологични, кардиологични и заболявания на опорно-двигателния апарат, в който работи квалифициран рехабилитатор.

В нашите кабинети лекарят има достатъчно време и внимание за всичките си пациенти и въпреки това пациентите не чакат, благодарение на създадената организация за записване за консултация

КОНТАКТИ

Град: София
Адрес: ул. Братя Миладинови №47
Тел.:  0884 597 897 ; 0888 722 922
E-mail:   neurozona@gmail.com