You dont have javascript enabled! Please download Google Chrome!

Д-р Петя Калъпова – Невролог – гр. Ямбол

Д-р Петя Калъпова практикува като личен лекар и в същото време е специалист по неврология. Извършва доплерова сонография и електроенцефалография. Предлага още рехабилитация и наблюдение на болни, хоспитализация на пациенти в болницата. Лекарският кабинет се намира в град Ямбол.

Д-р Калъпова извършва дигностика и лечение на редица заболявания на нервната система – неврози, менингит, болести на периферните нерви (неврити), черепно мозъчни травми. При подобни заболявания е необходимо да се направят подробни изследвания като: доплерова сонография, електромиография, електроенцефалография и други и в зависимост от получените резултати, да се изпише лечение съобразено с организма и оплакванията на пациента.

Доплерова сонография е метод, който изследва състоянието на вертебралните и сънните артерии. Чрез него се определя риска от инсулт при пациенти с рискови фактори като: фамилна обремененост, диабет, тютюнопушене, артериална хипертония и възраст над 55 години. Доплерова сонография се назначава при: спазми на кръвоносните съдове, мозъчен инсулт, главозамайване, лошо оросяване и изтръпване на крайниците, мигрена, световъртеж и вродени аномалии на мозъчните артерии,.

Електроенцефалограмата е нврологично изследване при което се прaви запис на електрическата активност в мозъка. Записът се извършва с помощта на електроенцефалограф с електроди, прикрепени към скалпа на пациента. Получените модели се наричат мозъчни вълни и те отразяват общите характеристики на дейността на мрежи от нервни клетки в мозъка.

Електроенцефалограмата се прави за диагностициране на:

  •     епилепсия;
  •     мозъчни тумори;
  •     състояния след травма на главата;
  •     възпалителни и съдови заболявания на мозъка; инсулти

Изследването се извършва като пациентът ляга удобно на леглото. На главата му се прикрепят около 20 електрода, с помощта на които се регистрират мозъчните импулси. Това е напълно безболезнено изследване. Продължава от 20-40 минути.

КОНТАКТИ

Д-р Петя Калъпова – Невролог – гр. Ямбол
Адрес: гр. Ямбол, ул. Жельо Войвода 16
Тел.: 0898 468 238
Е-mail:

error: Alert: Content is protected !!