Хипербарен център “ОКСИГЕНА” гр. Варна

Published by burn on

ХИПЕРБАРНИЯТ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР (ХМЦ) “ОКСИГЕНА” е първият у нас частен медицински център, предоставящ лечение в многоместни барокамери според международните класификации и стандарти.

ХМЦ “ОКСИГЕНА” е разположен на партерен етаж в Южното крило на МБАЛ “Св. Марина” с директен излаз на нивото на терена и с удобен достъп на санитарен и личен транспорт.

Д-р Гаевски е инициатор за създаването на Хипербарен център “ОКСИГЕНА” и един от малкото специалисти, занимаващи се с хипербарната терапия в България.

УСЛУГИ
– Лечение с хипербарна оксигенация в барокамера
– Лечебна рекомпресия при водолазни заболявания
– Консултации и лечение при ортопедични и травматологични проблеми
– Медицински прегледи и издаване на свидетелства за здравословното състояние на леководолази
– Озонотерапия
– Консултации по здравословно хранене

Специализиран медицински транспорт с линейка в града и страната.
За Вашето спокойствие и удобство се грижи нашият квалифициран персонал, който с внимание и готовност ще отговаря на всеки Ваш въпрос или нужда.

ХИПЕРБАРНИ СЪОРЪЖЕНИЯ
ХМЦ “ОКСИГЕНА” разполага с две многоместни барокамери.

Едната барокамера е с 8 места, обем 8,5 м3 и в нея се извършва ХБО с работно налягане до 4 атм. Седалките са подвижни и това позволява в барокамерата да се внесе пациент на носилка. Оборудвана е с индивидуални дихателни панели и кислородни маски на водеща американска фирма с дългогодишни традиции в производството на хипербарна техника и екипировка. Чрез тях се осигурява добър дихателен режим при минимално съпротивление на вдишване.

Връзката с пациентите в барокамерата и наблюдението им отвън са обезпечение чрез аудио- и видео- система. Непосредствено наблюдение на хората в барокамерата се осъществява и през илюминаторите.

Другата барокамера е двуотсечна, като всеки отсек е с обем 3,5 м3, с по 4 места и с работно налягане до 10 атм.

Понастоящем нашият хипербарен център става член на международната организация DAN (Divers Alert Network), специализирана в подводната медицина и осигуряването на защита и помощ за водолазите по света.

Като част от мрежата на DAN, ОКСИГЕНА ще предоставя лечение в барокамера на водолази, претърпели инциденти (членове на DAN), страдащи от декомпресионна болест и т.н.

КОНТАКТИ

Хипербарен център “ОКСИГЕНА” гр. Варна
Адрес: гр. Варна, бул. Христо Смирненски 1
Тел.: 052/ 322 120; 0888 964 338
Е-mail:
Web site: http://www.hmc-oxygena.com