Д-р Надя Карафсезиева – Детски болести – гр.Пловдив

Published by burn on

Д-р Карафезиева е специалист – Детски болести , Обща медицина , Хомеопатия,Шуслерова терапия.

В Кабинета се провеждат медицински прегледи, ехография,консултации по евродиет , хомеопатични интервюта,както и процедури хидроколонтерапи.

Професионален опит:

*от юли 2001 г. семеен лекар и управител на ЕТ”Медея-д-рНадка Карафезиева”АИППМП

*1996 г. – 2000 г. ординатор в детско поликлинично отделение – 2-ра поликлиника гр. Пловдив.

*1993 г. – 1996 г. завеждащ детско отделение гр. Ардино. –

*1989 г. – 1993 г. клиничен ординатор- детска клиника към ВМИ гр. Пловдив .

*1987 г. – 1989 г. ординатор във вътрешно отделение гр. Златоград.

Образование:

*от 2000 г. Посещава конгреси, семинари, симпозиуми в областта на общата медицина и педиатрия.

*2000 г. Призната специалност по обща медицина.

*1999 г. Клинична субординатура по обща медицина към ВМИ “И.П.Павлов”.

*1996 г. Проведени курсове по детска кардиология.

*1993 г. – 2009 г. Проведени курсове по коремно ехография.

*1993 г. Призната специалност по детски болести.

*1989 г. – 1993 г. Клинична ординатура по детски болести.

*1987 г. – 1989 г. Проведени 4 колоквиума по вътрешни болести.

*1981 г. – 1987 г. ВМИ “И. П. Павлов” – гр. Пловдив- медицина.

*1978 г. – 1981 г. Средно образование

Галерия

н1 н2 н3 н4 н5

 

Колон-хидротерапията е метод за промивка и рехабилитация на червата, най-ефикасният начин за детайлно и качествено изчистване на цялото дебело черво, при което ефективно се елиминира натрупването на екскременти и разлагащ се материал върху стените на червото.

Методът произхожда от САЩ, но от години се прилага в цял свят.

Нуждата от колон-хидротерапия произтича от факта, че в наши дни много рядко нечии черва са в перфектна форма. Повечето от нас страдат от нарушения на нормалния бактериален състав, резултат от неправилния начин на живот, стреса, нездравословното хранене, чести боледувания, системно лечение с антибиотици и други медикаменти. Нарушеният бактериален състав и формирането на токсични материи причиняват нарушаване на нормалната чревна функция, забавена елиминация на екскрементите и самоинтоксикация. Последствията от този процес са загуба на енергия, умора, депресия, често боледуване, главоболие, инфекции, ревматизъм, полиартрит, хипертония, проблеми с кожата, алергии и други смущения, които днес в голяма степен се приписват на лошото функциониране на червата.

Това е абсолютно затворена система на изчистване, при която пациентът е в легнало положение в продължение на 40-45 минути. Процедурата се провежда от професионален терапевт, контролиращ индивидуалното състояние на човека. Модерната апаратура подава предварително пречистена вода под специално налягане, с температура, позволяваща проникване в най-трудно изчистващите се отдели на дебелото черво. Всички използвани консумативи са за еднократна употреба и се спазва най-висока степен на хигиенни норми. Процедурата не причинява никакъв дискомфорт, болка или спазъм и е приятна и релаксираща за пациентите.
НЕОБХОДИМОСТТА ОТ КОЛОН ХИДРОТЕРАПИЯ

Нуждата от колон – хидротерапия произтича от факта, че почти не съществува човек, който да има нормално функциониращо дебело черво. Повечето от нас страдат от нарушения на нормалният бактериален състав в червата – дисбиоза. Как се стига до това?

– В повечето случаи храненето е неправилно, натоварващо, поемат се прекалено много мазнини и често стерилизирани храни, освен това се яде твърде често, твърде много и в неправилно време;

– Начинът на живот е твърде удобен – прекалено малко движение;

– Медикаментите пречат на естествената чревна микрофлора, например антибиотиците, кортикостероиди, хапчетата против забременяване и т.н.

– Злоупотреба с разслабителни медикаменти води до отслабване на чревната функция и към дисбиоза;

– Хранителните токсини увреждат чревната флора;

– Влиянията на околната среда, както и живакът в зъбите променят съотношението на кислорода в червата и чревната среда.

Вследствие изброените причини защитната способност на организма е все повече и повече парализирана. Всичко това причинява неизправност на храносмилателните процеси и спомага за формирането на вредни токсични материали. Новият процес води тялото до състояние, в което то само се отравя (самоинтоскикация). Последствията от този процес са загуба на енергия, умора, депресия, липса на концентрация, агресивно поведение и разтревоженост, инфекции, ревматизъм, полиартрит, хипертония, проблеми с кожата, мигрена, алергии и други смущения, които днес се приписват на лошото функциониране на червата.

Червото губи подвижността си по време на упорит запек. Образуването на кора във вдлъбнатината пречи на нормалната перисталтика.

За дълъг период от време имунологичните процеси в човешкото тяло бяха разглеждани от гледна точка на инфекциите, но вече е известно, че има близка връзка между чревното поглъщане и имунната система. 80% от имунната система е разположена в стените на тънките и дебелите черва. Имуноглобулините ( протеинови субстанции със защитна способност) се произвеждат основно в червата. Лигавицата на дебелото черво e първата и най-важна защитна линия срещу токсините. Черният дроб, бъбреците, лимфната система, дробовете и кожната повърхност следват на второ място.

Още през 1931г. професор Ото Вартбург (носител на Нобелова награда) е установил, че слабата имунна система, дължаща се на нарушена асимилация в червата, способства по-нататък за развитието и разпространението на ракови клетки.

Старата поговорка “смъртта се спотайва в червата” съдържа мрачно предупреждение за нашата ера. Ето защо, здравото тяло се базира и на здрави черва.

Терапията премахва акумулираните застояли изпражнения, както и изгнилите вещества от чревните стени. Този процес на естествено прочистване слага край на симптомите, които са директно или индиректно причинени от неправилното функциониране на червата.

КОНТАКТИ

Д-р Надя Карафсезиева – Детски болести – гр.Пловдив
Адрес: гр.Пловдив, ул.Пепелаша " №5,ет.1,ап.1
Тел.: 032332393;0884633318